Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Doppelkupplung (PDK) Panamera Turbo

Porsche Panamera Turbo - Porsche Doppelkupplung (PDK)
Getoond model: Panamera

Porsche Doppelkupplung (PDK)

De 7-traps PDK voorzien van handschakeling en automaatstand staat voor sportiviteit, die op een efficiënte en comfortabele wijze wordt omgezet. Voor extreem snel schakelen zonder merkbaar trekkrachtverlies.

De PDK bestaat uit 2 in een gemeenschappelijke behuizing gemonteerde deelversnellingsbakken. De 2-voudige koppeling verbindt de beide deeltransmissies afwisselend via 2 aparte prise-assen met de motor om de krachten over te brengen. De versnellingen 1 tot en met 6 hebben een sportief karakter – de topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt. De 7e versnelling is een overdrive en zorgt voor comfortabele lage toerentallen, ook bij hogere snelheden. Afhankelijk van het gekozen schakelprofiel (SPORT knop ingedrukt of niet ingedrukt) varieert het schakelgedrag van comfortabel tot uitgesproken sportief.

Voor de Panamera GTS hebben we het PDK nog sportiever afgesteld. Afhankelijk van het schakelprogramma (Normal, SPORT of SPORT PLUS) zijn de schakelmomenten sportief tot extreem sportief. Zo wordt bijvoorbeeld bij het opschakelen door een kortstondige, gedeeltelijke cilinderuitschakeling in de motor het motortoerental sneller aan het toerental van de transmissie aangepast. Daardoor zijn nog snellere schakeltijden mogelijk – met een krachtige motorsound.