Nadat u uw melding heeft ingediend, krijgt u een ontvangstbevestiging. Uw melding via het Porsche Whistleblower System wordt grondig geverifieerd. Mocht daarbij nadere informatie gewenst zijn, dan nemen wij contact met u op. Om deze reden verzoeken wij u, ook bij een anonieme melding, een contactmogelijkheid op te geven (bijv. via een online meldkanaal - zie hieronder).

Alleen als deze eerste beoordeling resulteert in een vermoeden van een misstand wordt er een onderzoek ingesteld. Vervolgens worden de resultaten van het onderzoek geanalyseerd en worden er passende maatregelen getroffen.
Bij vragen over uw nieuwe of gebruikte auto, bij feedback en/of klachten over de dienstverlening van Porsche of onze zakenpartners (bijv. dealers, werkplaatsen) verzoeken wij u een e-mail te sturen naar info@porsche.nl. Het Porsche Whistleblower System biedt verschillende kanalen om een vermoeden van wangedrag van medewerkers te melden. Via een online communicatieplatform kunt u in meerdere talen met het Porsche Whistleblower System in contact komen. Het systeem is vertrouwelijk en beschermd.

Mocht de taal van uw voorkeur niet in de lijst vermeld staan, dan kunt u uw melding in iedere andere taal indienen. Bovendien kunt u ook in alle talen per e-mail of per post contact opnemen met het Porsche Whistleblower System.


Online meldkanaal
Twee externe advocaten (ombudspersonen) treden op als adviseurs van het Whistleblower System en stellen zeker dat zorgen geuit door melders - indien gewenst ook anoniem - naar het Porsche Whistleblower System worden doorgestuurd.

Mocht u contact willen opnemen met deze ombudspersonen, dan vindt u alle benodigde informatie via de volgende link: https://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/
Het Porsche Whistleblower System is per e-mail bereikbaar via het volgende e-mailadres:

hinweisgeberstelle@porsche.de
Postadres:

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

GR - Recht und Compliance
Hinweisgeberstelle
Porscheplatz 1
70435 Stuttgart, Deutschland

Persoonlijk:

Mocht u de voorkeur geven aan een persoonlijk gesprek, dan verzoeken wij u voor het inplannen van een afspraak vooraf een e-mail te sturen naar
hinweisgeberstelle@porsche.de.
Als onderdeel van het Whistleblower System kunt u bovendien contact opnemen met de lokale compliance-afdeling via info@porsche.nl. Voor het melden van vermoedens van misstanden kunt u ook bij de volgende door de overheid van Nederland aangewezen instanties terecht: https://meld.nl/. Informatie over gegevensbescherming in het Whistleblower System vindt u hieronder: (Privacyverklaring Whistleblower System):

Gegevensbescherming - Compliance en intern onderzoek (PDF; 0,2 MB)

Gegevensbescherming - Whistleblower System (PDF; 0,2 MB)

Gegevensbescherming - Whistleblower System, algemeen Algemeen(PDF; 0,1 MB)