911 GT3
Vanaf € 287.400,00 (consumentenadviesprijs) *
375 kW/510 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
320 km/h
Topsnelheid
911 GT3 met Touring Package
Vanaf € 286.700,00 (consumentenadviesprijs) *
375 kW/510 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
320 km/h
Topsnelheid
Terug naar het begin
911 GT3 met Touring Package
Car Configurator
 
De nieuwe 911 GT3 met Touring Package.
De 911 GT3 met Touring Package gaat voor sportiviteit – vooral op de openbare weg. Dankzij de ingenieuze aerodynamica laat hij in elke bocht zien waar hij toe in staat is, zelfs zonder grote achterspoiler.
Carpe secundum.
Carpe diem, zeggen ze – pluk de dag. En daarom is ons motto voor de nieuwe 911 GT3 modellen: Time is precious – haal alles uit elke seconde.
We weten dat uw tijd kostbaar is. En elke minuut in de cockpit waardevol. Daarom hebben we alles wat een sportwagen tot een echte sportwagen maakt verder aangescherpt: performance, afstelling, aerodynamica.
De tijd loopt. Het is uw tijd. Stap in.
De nieuwe achterspoiler met zwanenhalssteunen voor extra downforce.
911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Grote lamellen voor meer downforce: de achterdiffusor.
Front met grote openingen voor optimale koeling van de remmen.
Typisch autosport: carbon voorklep met geïntegreerde luchtuitlaten.

360° Exterieur.

Porsche - Ontwikkeld in Flacht, thuis op het circuit: de 4,0-liter 6-cilinder hoogtoerige atmosferische motor.
Ontwikkeld in Flacht, thuis op het circuit: de 4,0-liter 6-cilinder hoogtoerige atmosferische motor.
911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Met een sound die het hart sneller laat kloppen. Dicht bij het circuit, ook akoestisch: bij de 911 GT3 zorgt niet alleen het rijgevoel, maar ook het raszuivere geluid voor een authentiek autosportgevoel.
Porsche - Alles in beeld: het nieuwe track-display met alle voor het circuit relevante rijgegevens.
Alles in beeld: het nieuwe track-display met alle voor het circuit relevante rijgegevens.
Porsche - 7 prestatiegerichte versnellingen voor het echte racegevoel: de op de schakelpook gebaseerde PDK keuzehendel.
7 prestatiegerichte versnellingen voor het echte racegevoel: de op de schakelpook gebaseerde PDK keuzehendel.
Tegen meerprijs leverbaar: de 6-versnellings GT sportschakelbak voor een puur en nog directer rijgevoel.

360° Interieur.

Ontdek de 911 GT3 modellen in detail.

De highlights kent u al. Hier vindt u meer details over de afzonderlijke hoofdstukken.

Porsche - Ontdek de 911 GT3 modellen in detail.
Aerodynamica & design
Meer informatie
Aerodynamica & design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Waar we 99% van onze ontwikkelingstijd in stoppen: in het laatste procent.
911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Tijd is kostbaar. Voor onze aerodynamici geldt dit eveneens voor elke gram. Elke gram downforce. Meer downforce betekent namelijk een hogere neerwaartse druk en dus een hogere bochtensnelheid, dankzij een hogere wielbelasting en een betere statische wrijving. Zo komt de auto sneller – en beter – door de bocht.
Het nieuwe aerodynamische concept van de 911 GT3 volgt deze stelregel. En versterkt daarmee opnieuw het principe ‘form follows function’. Alles moet hier ondergeschikt aan zijn: spoilers, diffusors, luchtinlaten. Het doel: een uitstekende wegligging in elke rijsituatie.
Porsche - Achterzijde.
Achterzijde.
De achterzijde van de nieuwe 911 GT3 is krachtig. Krachtige downforce wordt gegenereerd door de nieuwe spoiler die aan de bovenkant is bevestigd, zoals al werd toegepast bij de 911 RSR. De spoiler wordt ondersteund door 2 in de carrosserie geïntegreerde aluminium steunen. De zogenaamde zwanenhalssteunen zorgen voor een optimale doorstroming onder de spoiler en daardoor voor beduidend minder verlies aan downforce.
Aerodynamisch efficiënt is ook de volledig nieuwe diffusor aan de achterzijde met de grote lamellen. Deze levert tot 4 keer meer downforce dan de achterdiffusor van het voorgaande model.
Porsche - Voorzijde.
Voorzijde.
De oorlogsverklaring aan tegenwind: het front van de nieuwe 911 GT3 modellen met de grote openingen. De binnenstromende lucht koelt de remmen, de gecoate luchtinlaatroosters houden vreemde voorwerpen tegen. De luchtuitlaten van de intercooler zijn nu in de carbon voorklep geïntegreerd en versterken de autosport-look.
Downforce. Balans. Koeling. Alles moet in harmonie zijn. Zo zorgt de brede frontspoilerrand voor extra downforce op de vooras. Dankzij de nieuwe frontdiffusor kunnen de downforce van de vooras en de balans van de auto nu trapsgewijs worden aangepast. In combinatie met de aerodynamisch verbeterde bodembeschermplaat kunnen deze optimaal worden afgesteld. De luchtdeflectoren achter de voorwielen zijn volledig herzien en bieden nu twee keer zoveel downforce bij dezelfde luchtweerstand.
Porsche - Resultaat.
Resultaat.
Dankzij alle aerodynamische maatregelen genereert de nieuwe 911 GT3 met vaste achterspoiler ongeveer 60% meer downforce dan het voorgaande model. In de performance- stand, die overigens niet is toegestaan op de openbare weg, is de downforce voor het gebruik op het circuit zelfs meer dan twee keer zo veel.
Maar voordat u nu gaat rekenen: ga liever naar het circuit. Daar kunt u de performance direct ervaren.

Hoogtepunten.

911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km

Velgen en banden.

De 911 GT3 is voor het eerst uitgerust met verschillende wielmaten: 20 inch op de vooras en 21 inch op de achteras. Brede wielen betekenen een groot contactoppervlak – en dus een hoge rijdynamiek.

De wielen zijn standaard zilverkleurig en van gesmeed lichtmetaal. De zwarte centrale wielmoer met ‘GT3’ logo is typisch voor de autosport – en uiterst functioneel.
De bandenmaten: voor 255/35 ZR 20 op 9,5 J × 20, achter 315/30 ZR 21 op 12 J × 21. Sportbanden met straatgoedkeuring zorgen voor de nodige grip.¹
Het standaard bandenspanningscontrolesysteem (RDK) beschikt over een circuitmodus, die rekening houdt met de lagere bandenspanning van koude banden bij aanvang op het circuit.

¹ Door de kleinere profieldiepte bestaat er op nat wegdek een grotere kans op aquaplaning.

Informatie over de banden vindt u hier.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Performance
Performance entdecken
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En waar bent u over 3,4 seconden?
Tijd is kostbaar. En in de 911 GT3 telt elke seconde dubbel.
Dat telt voor u. Omdat elke seconde die u achter het stuur zit, u verder brengt – richting de perfecte racesportbeleving. En dat telt voor ons. Omdat elke seconde die we de auto sneller maken, ons verder brengt – richting de perfecte sportwagen.
911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km

Een atmosferische motor, wat anders? Met een cilinderinhoud van maar liefst 4 liter en met 6 cilinders. In boxerconfiguratie. Achterin. Zoals het hoort bij een 911. Met 6 afzonderlijke gaskleppen voor een nog directere en beter doseerbare respons van de motor. Met een hoogtoerentalconcept dat tegen de 9.000-markering schuurt. En met een maximaal koppel van 470 Nm, dat 10 Nm hoger is dan bij het voorgaande model. Dit alles met een raszuiver geluid dat je helemaal wegblaast.

911 GT3 Modellen (WLTP)*
12,9
l/100 km
293 – 292
g/km

Op deze technische basis perst de motor van de nieuwe 911 GT3 modellen uit exact 3.996 cm³ een maximaal vermogen van 375 kW (510 pk). Met de standaard 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) sprint de 911 GT3 in slechts 3,4 s van 0 naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt maar liefst 318 km/u. Niet minder sportief gaat het er in de 911 GT3 met Touring Package aan toe. Met schakelbak sprint hij in slechts 3,9 seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 320 km/u.

De motor van de nieuwe 911 GT3 modellen is op dezelfde locatie ontwikkeld als waar we ook onze raceauto’s bouwen: in Flacht. Hij is gebaseerd op de basismotor van de 911 GT3 Cup en is bijzonder robuust en krachtig. Het principe van de olievoorziening met aparte motorolietank en de 4-kleppentechniek met sleeptuimelaars en vaste klepbediening is rechtstreeks ontleend aan de autosport.

Bij de 911 GT3 en 911 GT3 met Touring Package worden, in plaats van een centrale gasklep, 6 afzonderlijke kleppen toegepast. Voor een optimale luchttoevoer in elke cilinder. Dit verbetert zowel de respons, de doseerbaarheid als de gasstroom – vooral bij hoge motortoerentallen. En daarmee ook de performance.

Nieuw is de centrale positie van de achterste motorsteunen. De daardoor strakkere afstelling van de steunen vermindert de motortrillingen en stabiliseert de auto – vooral in snel gereden bochten met hobbels.

De 7-traps PDK van de nieuwe 911 GT3 werd nog sportiever afgesteld. De schakelwegen met de schakelpaddles zijn lekker kort. Als alternatief kunt u ook direct schakelen met de PDK keuzehendel, die is gebaseerd op een schakelpook. Maar hoe u ook schakelt, de 7 prestatiegerichte versnellingen zorgen in elk geval voor het echte racegevoel.

Nieuw is de versnellingsvoorkeuze bij het dynamisch terugschakelen. Als de bestuurder bijv. bij het remmen voor een bocht aan de schakelpaddle trekt voordat het juiste motortoerental is bereikt, ‘onthoudt’ de PDK deze schakelhandeling en schakelt hij automatisch terug bij het optimale toerental.

Hij brengt – tegen meerprijs in de 911 GT3 en standaard in de 911 GT3 met Touring Package – het pure en nog directere rijgevoel terug in de cockpit. Met 6 op performance gerichte versnellingen, extreem korte schakelwegen en uiterst nauwkeurig en kort schakelen. De focus ligt hierbij niet op elke tiende van een seconde, maar op onvoorwaardelijk rijplezier en ongefilterde emoties. De schakelbak bespaart trouwens ook nog eens 17 kg aan gewicht.

Bij een lichtgewicht constructie telt elk detail: elke gram wordt onder de loep genomen, er wordt gevochten voor elke gewichtsbesparing. Het aandeel lichtgewicht componenten van aluminium en koolstofvezelversterkte kunststof werd opnieuw verhoogd, bij dezelfde stabiliteit. Voor nog meer souplesse die hoort bij de autosport.

De voorklep is gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof, dat was voorheen voorbehouden aan de 911 RS modellen. Ook de achterspoiler is van carbon, en als u hiervoor kiest ook het dak.

Nieuw bij de 911 GT3 modellen is de toepassing van lichtgewicht glas voor de voorruit, de achterruit en de zijruiten. Dit glas is uiterst stabiel, krasvast en bijzonder licht.

911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km

Hierdoor bereikt de nieuwe 911 GT3 een gewicht-vermogenverhouding van slechts 2,81 kg/pk en een cw-waarde van 0,34. Daarmee worden met speels gemak nieuwe records gevestigd.

Onderstel.

Voor het eerst werd in een 911 GT3 een vooras met dubbele dwarsdraagarmen ingebouwd. Het systeem is rechtstreeks afgeleid van de 911 RSR – en geeft u waardevolle seconden voorsprong:

De respons van de vooras werd door dit asprincipe – en de daaruit voortvloeiende lagere wrijving in de dempers – duidelijk verder verbeterd. De nieuwe asgeometrie maakt ook een afstelling mogelijk die voor een grotere stabiliteit in de bochten en een nog spontaner instuurgedrag zorgt. Voor nog hogere snelheden in de bochten.

Bij de achteras vinden we de vertrouwde multilinkas volgens het LSA-concept (licht, stabiel, alert) met nog meer kogelgewrichten voor nog meer precisie.

Rijhoogte, wielvlucht en stijfheid van de stabilisatoren zijn aan beide assen afzonderlijk af te stellen. Zowel voor als achter worden stijvere veren in combinatie met voor de autosport typische hulpveren toegepast. Een nieuwe dempertechnologie maakt bovendien nog betere rijeigenschappen mogelijk. En dit alles met nog meer rijcomfort.

Porsche - En dat alles voor een paar tienden winst bij de performance. Tijd is nu eenmaal kostbaar voor ons.
En dat alles voor een paar tienden winst bij de performance. Tijd is nu eenmaal kostbaar voor ons.

Regelsystemen.

Achterasbesturing met sportafstelling.

Bij lage snelheden stuurt het systeem de achterwielen ten opzichte van de voorwielen in tegengestelde richting. Dit zorgt voor meer souplesse, met name in bochten. Bij hoge snelheden stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit zorgt voor meer rijstabiliteit, vooral bij hoge snelheden of bij inhaalmanoeuvres op het circuit.

Porsche Active Suspension Management (PASM, –20 mm).

De elektronische verstelling van het schokdempersysteem regelt actief en continu de schokdemperkracht per wiel, afhankelijk van het wegdek en de rijstijl. PASM heeft 2 instellingen: sportief-comfortabel en sportief-strak.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM is een automatisch regelsysteem dat de auto in rijdynamische grenssituaties stabiliseert. De systemen zijn in 2 stappen compleet uit te schakelen. Voor een bewust sportief rijgedrag op het circuit.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

In combinatie met de 7-traps PDK werkt het systeem met een elektronisch geregeld, volledig variabel achteras-sperdifferentieel met een volledig variabele koppelverdeling. Voor meer grip, een verhoging van de dwarsdynamiek en een betere rijstabiliteit bij lastwisselingen in bochten en bij het wisselen van rijstrook.

Liftsysteem ‘Smart’.

Het als meeruitvoering leverbare liftsysteem brengt de carrosserie van de 911 GT3 aan de voorzijde ongeveer 40 mm omhoog – ter vergroting van de bodemvrijheid bij snelheden tot ca. 35 km/u. Nieuw is de automatische liftfunctie op basis van persoonlijk opgeslagen positiegegevens.

Remmen.

Geen tijd verliezen – dat geldt vooral bij de negatieve acceleratie. Een nieuw ontwikkeld en bijzonder krachtig remsysteem vormt hiervoor de betrouwbare basis. De standaard remschijven van gietijzer en aluminium hebben nu een diameter van 408 mm voor – 28 mm meer dan het voorgaande model – en 380 mm achter. Dankzij de eveneens nieuw ontwikkelde onderdruk-rembekrachtiger kan de remkracht nu nog nauwkeuriger en beter op de behoefte afgestemd worden gedoseerd.

De rood gespoten aluminium remzadels met 6 zuigers op de vooras en 4 zuigers op de achteras zijn uitgevoerd in monobloc constructie. Voor een hoge vormvastheid en een uitstekend drukpuntgedrag, ook onder hoge belasting.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Bij de lichtgewicht constructie en de autosport hoort natuurlijk de tegen meerprijs leverbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), met remschijven die ongeveer de helft wegen van gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. De geperforeerde keramische remschijven hebben een diameter van 410 mm voor en 390 mm achter – voor nog betere remprestaties. Geel gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en 4 zuigers op de achteras zorgen bij het afremmen voor een zeer hoge en vooral constante remdruk. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger door de grote fadingvastheid van PCCB.

Volgend hoofdstuk
Interieur & infotainment

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 Modellen (WLTP)*
12,9
l/100 km
293 – 292
g/km
911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
Interieur & infotainment
Interieur und Infotainment
Interieur & infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM)
De nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM)
Hightech: de 7 inch hoge-resolutie tft-dislays links en rechts van de toerenteller geven op virtuele instrumenten zelf configureerbare informatie over de auto weer. Bovendien imponeert de nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch touchscreen door een volledig herzien weergave- en bedieningsconcept met een duidelijk gestructureerde en individueel configureerbare inhoud.

Alles waar u bij Porsche van houdt. Alleen nog sneller.

In het sportieve grensgebied gaat het altijd om de directe weg. Vooral op het circuit, maar ook bij de ergonomie in de cockpit. In die zin is het interieur van de nieuwe 911 GT3 modellen erg doordacht. Het grijpt terug op de klassieke genoegens van de ‘Elfer’, maar breidt ze uit met nieuwe technologische mogelijkheden. Het principe: analoge fascinatie ontmoet digitale integratie.

Het GT3 sportstuurwiel van de nieuwe 911 GT3 met PDK schakelpaddles in donkerzilver maakt korte schakelwegen zoals in de autosport mogelijk. De stuurwielkrans van zwart Race-Tex biedt veel grip en ligt ook bij een sportieve rit goed in de hand. Alle materialen zijn puristisch en toch hoogwaardig – naast het zwarte Race-Tex worden ook zwart leder en zwarte sierlijsten met inzetstukken van geborsteld aluminium in antraciet toegepast.

Nieuw is het selecteerbare Track Screen, dat indien gewenst de voor het circuit relevante rijgegevens weergeeft, zoals bandenspanning, G-krachten, stopwatch, watertemperatuur alsmede olietemperatuur en oliedruk. HIermee heeft u alle informatie direct in het zicht en kunt u zich volledig op het circuit concentreren. Bij de 6-versnellings GT sportschakelbak (en bij de PDK keuzehendel in handmatige bediening) geeft het Track Screen bovendien een schakelassistent weer.

Cult: de centraal geplaatste analoge toerenteller met verlicht ‘GT3’ logo, zowel optisch als technisch het hart van het interieur.

Porsche - Clubsport pakket.
Clubsport pakket.
Het naar keuze zonder meerprijs leverbare Clubsport Pakket voor de 911 GT3 zorgt voor extra veiligheid op het circuit. En biedt daarnaast de ideale basis voor extreem sportieve uitdagingen.
Het Clubsport Pakket bestaat uit een aan de carrosserie verbonden rolkooi achter de voorstoelen, een meegeleverde 6-punts veiligheidsgordel in zwart voor de bestuurderszijde, een meegeleverde brandblusser met houder en een voorbereiding voor de accuscheidingsschakelaar. Deze schakelaar is apart te bestellen via uw Porsche dealer.

De sportstoelen Plus met verhoogde zijwangen, elektrisch verstelbare stoelhoogte en rugleuning en handmatige langsverstelling zijn standaard. Bij de 911 GT3 zijn de zijwangen met leder bekleed, de stoelmiddenbaan is van zwart Race-Tex, het ‘GT3’ logo is in zilverkleur op de hoofdsteunen gestikt. Bij de 911 GT3 met Touring Package is het Porsche embleem in de hoofdsteunen geperst en is de stoelmiddenbaan van stof. De zijwangen van zitkussen en rugleuning voelen sportief hard aan en bieden een zeer goede ondersteuning aan de zijkant – ook bij het bekken. De schaal van de rugleuning is uitgevoerd in donkerzilver.

Tegen meerprijs zijn adaptieve sportstoelen Plus (18-voudig elektrisch verstelbaar) leverbaar.

Tegen meerprijs zijn volledige kuipstoelen van koolstofvezelversterkte kunststof in siercarbon met geïntegreerde thoraxairbag leverbaar. Zij bieden een zeer goede ondersteuning aan de zijkant bij een minimaal gewicht. De langsverstelling vindt handmatig plaats, de hoogteverstelling elektrisch. De standaard bekleding bestaat uit zwart leder met een middenbaan in geperforeerd zwart Race-Tex met daaronder een contrastkleur. Op de hoofdsteunen een zilverkleurig gestikt ‘GT3’ logo. Ook bij de volledige kuipstoelen is bij de 911 GT3 met Touring Package het Porsche embleem in de hoofdsteunen geperst en is de middenbaan van de stoelen van stof.

¹ Op volledige kuipstoelen mogen geen kinderzitjes worden geplaatst.

Chrono pakket.
Tijd is kostbaar? Eerlijk gezegd is dat een beetje vaag. Want het gaat ons om tienden en honderdsten van seconden.
Het tegen meerprijs leverbare Chrono Pakket omvat naast de digitale en analoge stopwatch op het dashboard het volgende: voor de weergave, opslag en analyse van gemeten rondetijden wordt het PCM uitgebreid met performance-indicatie. Hiermee kan de bestuurder de rijtijd en de afgelegde afstand van de actuele ronde en het aantal gereden ronden met de bijbehorende rondetijden zien – tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig uiteraard. Bovendien worden de snelste ronde en de resterende actieradius getoond. U kunt zowel willekeurige weggedeeltes als referentietrajecten vastleggen.
Porsche Connect.

Porsche Connect ondersteunt u met handige diensten en met de My Porsche App. Via uw smartphone kunt u reisdoelen en kalenders met uw Porsche synchroniseren, trips plannen met behulp van real-time verkeersinformatie en muziek streamen. Laat de navigatie-, informatie- en entertainmenttaken maar over aan uw Porsche. Met behulp van spraakherkenning kunt u eenvoudig informatie opvragen, zoals het weer op de plaats van bestemming.

Porsche Track Precision App.¹

Met de Porsche Track Precision App kunt u uw prestaties nog gedetailleerder meten en analyseren. De app zorgt voor een exacte weergave, registratie en analyse van rijgegevens op de smartphone. Rondetijden kunnen automatisch via een nauwkeurig 10Hz gps-signaal van het PCM, of handmatig via de bedieningshendel van het Chrono Pakket, of nog nauwkeuriger met de tegen meerprijs via Porsche Tequipment leverbare Laptrigger worden gemeten en op de smartphone worden vergeleken.

¹ De app mag alleen op afgesloten terrein worden gebruikt. Het gebruik van dit product (met name de video-opname) kan vanwege wettelijke bepalingen in bepaalde gebieden of bij evenementen verboden zijn. Controleer telkens voordat u het product gebruikt of het gebruik ervan is toegestaan volgens de lokale wettelijke bepalingen.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Autosport

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 Modellen (WLTP)*
12,9
l/100 km
293 – 292
g/km
Autosport
Motorsport entdecken
Autosport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dichter bij de droom. Sneller bij het einddoel. De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup.
Dichter bij de droom. Sneller bij het einddoel. De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup.
In de autosport telt elke seconde – vooral die waarin je je droom nastreeft. De nieuwe 911 GT3 is ideaal voor iedereen die droomt van adrenaline op het circuit. Voor iedereen die daarna in dezelfde sportwagen naar huis wil rijden. Voor al degenen die een beslissende stap verder willen gaan, hebben we de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup ontwikkeld.
911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Deze auto is de voortzetting van onze droom om de meest veelzijdige GT racewagen ter wereld te bouwen. Zowel opkomende talenten als ervaren professionals genieten van de rasechte performance van de 911 GT3 Cup. Natuurlijk – hoe kan het ook anders – zijn er overeenkomsten met de op de openbare weg toegelaten 911 GT3: ver achterin klopt hetzelfde hart, de 4,0-liter 6-cilinder atmosferische boxermotor met een vermogen van meer dan 500 pk. De twee extreme sporters delen niet alleen hun herkomst van de productielijn in Zuffenhausen, maar ook onderdelen zoals de vooras met dubbele dwarsdraagarmen, die speciaal voor het circuit werd ontwikkeld.
Hij is ontwikkeld voor precies datgene waar onze klantenteams wereldwijd van dromen: in de Porsche merkencups en andere races strijden om recordtijden en podiumplaatsen. Daarom bekent ook het nieuwe design van de wagen kleur: de nieuwe 911 GT3 Cup toont de locaties waar de Porsche merkencups worden gehouden. Waar je de teamgeest het best kunt voelen. En in het premièreseizoen 2021 gaat hij in meerdere merkencups tegelijkertijd van start: in de Porsche Carrera Cups Azië, Benelux, Duitsland, Frankrijk en Noord-Amerika en in de Porsche Mobil 1 Supercup zullen de teams met de nieuwe high-performance sportwagen om de overwinning strijden.
Met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup komt niet alleen een nieuwe generatie van ‘s werelds best verkochte racewagen aan de start, maar ook het nieuwste teamlid voor iedereen die actief is in de klantensport. Want autosport is teamsport. Omdat we weten dat elke coureur slechts zo goed is als het team dat achter hem staat. Een team dat samen voortdurend nieuwe uitdagingen aangaat en dromen verwezenlijkt. Wij noemen dit Dream Spirit.
Porsche - Meer informatie.

Meer informatie.

Volgend hoofdstuk
Touring Package

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 (WLTP)*
12,9
l/100 km
293
g/km
Touring Package
Meer informatie
Touring Package
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - De nieuwe 911 GT3 met Touring Package.
De nieuwe 911 GT3 met Touring Package.
911 GT3 met Touring Package (WLTP)*
12,9
l/100 km
292
g/km
De natuurlijke habitat van de 911 GT3 met Touring Package is de weg – liefst vol bochtige uitdagingen. Met een vermogen van 375 kW (510 pk) en een 4,0-liter 6-cilinder boxermotor met hoog toerental gaat hij voor sportief. Onderweg zal niet iedereen hem meteen herkennen. En dat is precies zijn puristische aantrekkingskracht. Net zoals de ervaring om erin te rijden.
Porsche - Uitschuivende achterspoiler.
Uitschuivende achterspoiler.
De 911 GT3 met Touring Package heeft geen vaste achterspoiler. Dankzij de automatisch uitschuivende spoiler gaat hij toch dynamisch door elke bocht.
Porsche - Zilveren details.
Zilveren details.
De raamlijsten (zijkanten), de uitlaatpijpen en het 'PORSCHE' -logo op de achterzijde uitgevoerd in zilver.

360° Exterieur.

Porsche - 6-versnellings GT schakelbak.
6-versnellings GT schakelbak.
Voor de liefhebbers van puur en dynamisch rijden: de prestatiegerichte 6-versnellings GT sportschakelbak. Dankzij de korte schakelwegen en nauwkeurige schakelfases kunt u zich snel verheugen op de volgende bocht.
Porsche - Interieur met leder.
Interieur met leder.
Leder in plaats van Race-Tex in het interieur: bij de gedeeltelijke lederuitrusting met zwarte stiksels zijn de stuurwielkrans, 12-uurmarkering, schakelhendel, armsteunen in portierbekledingen, de deksel van het opbergvak en de portiergrepen bekleed met glad leder.
Porsche - Hoofdsteunen.
Hoofdsteunen.
Hoogwaardig: het ingeperste Porsche embleem op de hoofdsteunen van de sportstoelen Plus. De middenbanen van de stoelen zijn gemaakt van zwarte stof.
Volgend hoofdstuk
Modellen & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 met Touring Package (WLTP)*
12,9
l/100 km
292
g/km

911 GT3 model selecteren & configureren.

Geselecteerd
911 GT3
Porsche 911 GT3
WLTP*
12,9
l/100 km
293
g/km
Vanaf € 287.400,00 (consumentenadviesprijs) *
375 kW/510 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
320 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
911 GT3 met Touring Package
Porsche 911 GT3 met Touring Package
WLTP*
12,9
l/100 km
292
g/km
Vanaf € 286.700,00 (consumentenadviesprijs) *
375 kW/510 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
320 km/h
Topsnelheid
911 GT3 met Touring Package
Vanaf € 286.700,00 (consumentenadviesprijs) *
Prijs
375 kW/510 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
320 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,9
l/100 km
292
g/km
Hoogte
1.279 mm
Breedte
1.852 mm
Lengte
4.573 mm
Wielbasis
2.457 mm

Aantal cilinders 6
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Inhoud 3.996 cm³
Vermogen (kW) 375 kW
Vermogen (pk) 510 pk
Maximaal vermogen 8.400 1/min
Maximaal toerental 9.000 1/min
Maximaal koppel 470 Nm
Maximaal koppel 6.100 1/min
Vermogen per liter (liter/kW) 93,80 kW/l
Vermogen per liter (liter/pk) 127,60 pk/l

Topsnelheid 320 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u 3,9 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u 7,9 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u 11,9 s
Acceleratie van 80 - 120 km/u in 5e versnelling 5,9 s

Drempelhoek (stalen vering) 10,6 °
Maximale bodemvrijheid (stalen vering) 100 mm

Lengte 4.573 mm
Breedte 1.852 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.027 mm
Hoogte 1.279 mm
Wielbasis 2.457 mm
Draaicirkel 10,4 m
Onbeladen gewicht (DIN) 1.418 kg
Onbeladen gewicht (EU) 1.493 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.739 kg
Maximaal laadvermogen 321 kg

Volume bagageruimte, voor 132 l

Verbruik laag 21,4 - 21,4 l/100 km
Verbruik middel 12,9 - 12,9 l/100 km
Verbruik hoog 11,0 - 11,0 l/100 km
Verbruik extra-hoog 11,4 - 11,4 l/100 km
Verbruik gecombineerd 12,9 - 12,9 l/100 km
CO2-emissie laag (WLTP) 484 - 484 g/km
CO2-emissie middel (WLTP) 291 - 291 g/km
CO2-emissie hoog (WLTP) 249 - 249 g/km
CO2-emissie extra-hoog (WLTP) 258 - 258 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 292 - 292 g/km

Geluidsniveau van stilstaand voertuig 97 dB(A)
Geluidsniveau van stilstaand voertuig (rpm) 3.658 1/min
Geluidsniveau van passerend voertuig 72 dB(A)

Manueel Vanaf € 286.700,00 (consumentenadviesprijs) *

Configurator.

Topprestaties in optima forma.
Net als zijn gemotoriseerde voorbeeld inspireert de nieuwe Porsche Design Chronograph 911 GT3 niet alleen door zijn sportieve design, maar ook door zijn krachtige prestaties en hoogwaardige afwerking. Veel designkenmerken en materialen van de legendarische sportwagen zijn ook terug te vinden in het uurwerk. Het is uitsluitend voorbehouden aan de eigenaars van de auto.
Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.