Cayenne
Vanaf € 158.400,00 (consumentenadviesprijs) *
260 kW/353 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
6,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Cayenne E-Hybrid
Vanaf € 114.100,00 (consumentenadviesprijs) *
346 kW/470 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
254 km/h
Topsnelheid
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne S
Vanaf € 197.800,00 (consumentenadviesprijs) *
349 kW/474 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
273 km/h
Topsnelheid
WLTP*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Cayenne S E-Hybrid
Vanaf € 124.700,00 (consumentenadviesprijs) *
382 kW/519 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
263 km/h
Topsnelheid
Cayenne Turbo E-Hybrid
Vanaf € 186.600,00 (consumentenadviesprijs) *
544 kW/739 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
3,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
295 km/h
Topsnelheid
WLTP*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Terug naar het begin
Cayenne Turbo E-Hybrid


Porsche - Further together.
Further together.
Meer dan 20 jaar geleden vroegen we ons af of een sportwagen meer kan vieren dan het individu. De Cayenne gaf het antwoord. En hij blijft het tot op de dag van vandaag perfectioneren. Voor mensen die daarheen willen waar nog geen weg naartoe leidt.
Vandaag naar het kantoor, morgen offroad of op het racecircuit - de Cayenne biedt rijplezier op ieder terrein, in combinatie met het typische Porsche design.

Cayenne hoogtepunten.

Prestaties on- en offroad.

Naast het comfort en de sportiviteit op de weg verhogen de doorontwikkelde onderstelsystemen ook de prestaties op veeleisende terreinen.

Matrix ledkoplamp.

Standaard uitgerust met Matrix ledkoplampen, vergroten de HD-Matrix ledkoplampen met meer dan 64.000 pixels de functionaliteit nog verder.

Porsche Driver Experience.

Voor het eerst beschikbaar op de Cayenne-modellen: het nieuwe bedienings- en weergaveconcept Porsche Driver Experience, ontworpen voor de bestuurder.

Infotainment.

Het infotainmentsysteem met Apple CarPlay®, Spotify, Android Auto en In-Car Video breidt de digitale mogelijkheden uit. Zo kunnen er tijdens het rijden video's op het bijrijdersdisplay worden gestreamd.

Hulpsystemen.

Alle Cayenne-modellen kunnen worden uitgerust met tal van assistentiesystemen die het rijcomfort en de veiligheid verder verhogen.

E-Hybrid.

Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,6
kWh/100 km

De Cayenne E-Hybrid-modellen hebben een nieuwe accugeneratie voor een grotere elektrische actieradius. Bovendien zorgt een nieuwe elektromotor met 130 kW vermogen voor superieure rijprestaties in de e-modus.

360° Ervaring.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

De Cayenne modellen in detail ontdekken.

Tot hier heeft u een overzicht gekregen van de highlights van de Cayenne modellen. Meer details vindt u in deze hoofdstukken.

Porsche - De Cayenne modellen in detail ontdekken.
Exterieur
Meer informatie
Exterieur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - HD-Matrix ledkoplamp.
HD-Matrix ledkoplamp.
De HD-Matrix ledkoplampen met nieuwe pixel-ledtechnologie reageren met 64.000 cameragestuurde pixels op iedere rijsituatie met een lichtverdeling die op elke situatie is afgestemd. Zo zorgen onder andere het verblindingsvrije grootlicht, het belichten van de precieze rijstrook, het afbeelden van de breedte van de auto bij wegwerkzaamheden en wegversmallingen, alsmede het op mist geoptimaliseerd dimlicht en regenlicht voor meer veiligheid en comfort.
Porsche - Wielen en onderstel.
Wielen en onderstel.
Standaard 20 inch en optionele 21 en 22 inch wielen optimaliseren het rijgedrag met een nieuwe bandenmaat. Fundamentele verbeteringen aan het onderstel en een nieuwe adaptieve luchtvering zorgen zowel voor meer comfort als betere prestaties. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) is bij alle modellen standaard.
Porsche - Trekgewicht.
Trekgewicht.
Voor de Cayenne modellen is optioneel een elektrisch uitklapbare trekhaak leverbaar. Die kan met een druk op de knop worden bediend en biedt geremd een maximaal trekgewicht van 3.500 kg en ongeremd 750 kg. De maximale kogeldruk bedraagt 140 kg.
Porsche - Bagageruimte.
Bagageruimte.
De grote bagageruimte biedt afhankelijk van het model en de uitrusting een opbergvolume van 772 liter. Dankzij de neerklapbare rugleuningen van de achterbank (40:20:40) herbergt de bagageruimte maximaal 1.708 liter. Op verzoek is het bagageruimtemanagement verkrijgbaar: een variabel systeem voor het veilig vervoeren van voorwerpen in de bagageruimte. Het systeem bevat onder andere 2 in de bagageruimtevloer geïntegreerde bevestigingsrails en een scheidingsnet.
Volgend hoofdstuk
Interieur
Interieur
Meer informatie
Interieur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Instrumentenpaneel.
Instrumentenpaneel.
In goede Porsche traditie gefocust op de bestuurder in de stijl van de nieuwe Porsche Driver Experience… het digitale instrumentenpaneel - met een 12,65 inch gebogen display - geeft de informatie compact in het blikveld weer. Er kan uit verschillende weergavevormen worden gekozen: typische ronde klokken, kaartfragmenten in het midden van de ronde klokken, een volledige navigatiekaart, een verkleinde weergave en de optionele weergave met nachtzichtassistent in het midden.
Porsche - Bijrijdersdisplay.
Bijrijdersdisplay.
Waar het instrumentenpaneel en het centrale display zijn afgestemd op de bestuurder, bevindt het optionele 10,9 inch touchscreen zich juist aan de bijrijderszijde. Het geeft onder andere toegang tot navigatie- en infotainmentfuncties. Assistentie bij de routeplanning is ook mogelijk, net als inzicht in de gegevens van het instrumentenpaneel. Met de optionele In-Car Video kunnen tijdens het rijden video's worden gestreamd op het bijrijdersdisplay, waar ze alleen zichtbaar zijn voor de bijrijder.
Porsche Driver Experience.
Porsche Driver Experience.
Een Porsche staat voor persoonlijk beleven en ervaren. Het Porsche Driver Experience weergave- en bedieningsconcept geeft deze overtuiging een nieuwe dimensie: met nieuwe stuurwielen waarin ook de bediening van de hulpsystemen en andere modi zijn geïntegreerd. Met een start-/stopknop voor de motor op de plek waar het contactslot traditioneel in een Porsche te vinden was. En met een volledig digitaal instrumentenpaneel. Voor extra focus op het rijden.
Volgend hoofdstuk
Aandrijving en onderstel
Aandrijving en onderstel
Meer informatie
Aandrijving en onderstel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 4,0 liter V8 biturbomotor in de Cayenne S.
4,0 liter V8 biturbomotor in de Cayenne S.
Cayenne S (WLTP)*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
De Cayenne S wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 4,0 liter V8 biturbomotor met een maximaal vermogen van 349 kW (474 PS) en een koppel van 600 Nm. V8-motoren staan voor uitzonderlijke prestaties, een hoog koppel, een trillingsarme werking en een karakteristiek geluid.

Onderstelsystemen.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

Het PASM, dat standaard in alle Cayenne-modellen is ingebouwd, is de elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Het regelt, afhankelijk van de toestand van het wegdek en de rijstijl, actief en continu de schokdemperkracht. Voor minder carrosseriebewegingen en dus meer comfort op alle stoelen, staan er 4 instellingen ter beschikking: "Normaal", "Sport", "Sport Plus" en "Offroad".

Adaptieve luchtvering.

De doorontwikkelde adaptieve luchtvering met volledig dragende luchtveerpoten in 2-kamertechnologie, zorgt voor een nog grotere spreiding tussen comfort en sportiviteit bij gelijkblijvend rijcomfort. De niveauregeling zorgt voor een constante ligging van het voertuig. Door de hoogteverstelling van het onderstel kan de bodemvrijheid naar wens worden gevarieerd, bijvoorbeeld bij gebruik offroad. De achterkant kan ook worden neergelaten om het beladen van de bagageruimte te vergemakkelijken.

Onderstel.

Of het nu op de bestuurdersstoel is of als passagier: rijden in een Porsche moet als sport aanvoelen en toch veel comfort bieden. De Cayenne-modellen slagen hier moeiteloos in: dankzij het doorontwikkelde onderstel en de technologieën om het onderstel nog beter aan te passen aan het gebruiksdoel - bijvoorbeeld het gebruik offroad. Voorbeelden zijn de adaptieve luchtvering, de Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) voor actieve rolstabilisatie of de achterasbesturing.

Remmen.

Alle Cayenne-modellen beschikken over een remsysteem met 6-zuigers en aluminium monobloc remzadels voor en 4-zuigers met aluminium monobloc remzadels achter. De eendelige, gesloten constructie resulteert in een zeer hoge vormvastheid. Het drukpunt is nauwkeurig, de remweg indrukwekkend kort.

Volgend hoofdstuk
E-Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne SUV E-Hybrid Modellen (WLTP)*
2,0 – 1,5
l/100 km
45 – 33
g/km
31,7 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne SUV Modellen (verbrandingsmotor) (WLTP)*
13,4 – 1,4
l/100 km
303 – 31
g/km
E-Performance
Meer informatie
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Further together.
Further together.
Het bijzondere ontstaat als we samen naar meer streven. Het ideale uitgangspunt hiervoor: de Cayenne Turbo E-Hybrid. Hij combineert het exclusieve comfort en de sportieve souplesse van een Turbo met de efficiëntie van een plug-in-hybrideaandrijving.
Porsche - Turbo Performance.
Turbo Performance.
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Vermogen wordt systeemvermogen. In combinatie met de 130 kW sterke elektromotor bereikt de krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor een nieuwe dimensie op het gebied van vermogen die het doorontwikkelde onderstel direct op de weg overbrengt.
Porsche - Turbo uitrusting.
Turbo uitrusting.
Niet alleen in het vermogen, maar ook in de uitrusting is de 'Turbo' direct zichtbaar: bijvoorbeeld in het Turbo specifieke front met vergrote koelluchtopeningen en de Turbo frontverlichting, in het remsysteem dat is afgestemd op het vermogen en in het Turbo uitlaatsysteem met 2 dubbele achteruitlaten van geborsteld roestvast staal.
Adaptieve luchtvering incl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
Adaptieve luchtvering incl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
De standaard adaptieve luchtvering staat garant voor een nog grotere spreiding tussen comfort en sportiviteit bij gelijkblijvend rijcomfort. Dankzij de hoogteverstelling van het onderstel kan de bodemvrijheid naar wens worden gevarieerd. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt actief en continu de demperkracht om carrosseriebewegingen te verminderen en zorgt zo voor meer comfort en tegelijkertijd meer dynamiek.

Turbo voorzijde.

Het karakteristieke front met duidelijk vergrote koelluchtopeningen en de twee rijen frontverlichting verlenen de Turbo zijn unieke design.

HD-matrix LED-koplamp.

De HD-matrix LED-koplampen reageren met 64.000 cameragestuurde pixels op iedere rijsituatie: zo zorgen onder andere het verblindingsvrije grootlicht, het verlichten van de exacte rijstrook, het afbeelden van de breedte van het voertuig bij wegwerkzaamheden en wegversmallingen, alsmede het op mist geoptimaliseerd dimlicht en regenlicht voor meer veiligheid en comfort. Ook typerend voor de Turbo is de dubbele rij frontverlichting met parkeerverlichting en richtingaanwijzers.

21 inch Cayenne Turbo wielen.

De uit één deel bestaande 21 inch Cayenne Turbo wielen zijn gemaakt van licht metaal en afgewerkt in donker titanium – met een gepolijst naafdop. Wielkastafdekkingen in carrosseriekleur en wielnaaf met gekleurd Porsche embleem versterken het sportieve Turbo design.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

Uitlaatsysteem Turbo.

De specifieke dubbele achteruitlaten van de Cayenne Turbo modellen in geborsteld roestvast staal zijn een typisch designkenmerk. Ze benadrukken bovendien op imponerende wijze het schitterende geluid van de krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor.

Porsche - Interieur.Porsche - Interieur.Porsche - Interieur.

Interieur.

GT sportstuurwiel.

Het multifunctionele sportstuurwiel in GT design met een stuurwielkrans in glad zwart leder is niet alleen een knipoog naar de racesport, met de geïntegreerde rijmodusschakelaar kunt u ook razendsnel schakelen tussen de verschillende rijmodi zonder dat u daarvoor uw handen van het stuur hoeft te halen.

18-voudig verstelbare sportstoelen.

De adaptieve sportstoelen voorin met ingeperst 'turbo' logo op de geïntegreerde hoofdsteunen hebben een bijzonder sportief design. Verhoogde zijwangen op zitkussen en rugleuning bieden veel zijdelingse steun bij dynamisch bochtenwerk. Dankzij de elektrische 18-voudige verstelling kunnen de stoelen individueel aan de bestuurder en bijrijder worden aangepast.

Materialen.

De exclusiviteit van het Turbo interieur komt ook tot uiting in de gebruikte materialen. Dat is op het eerste gezicht te zien aan het gladde leder dat in het interieur onder meer is terug te vinden op de stoelen, het dashboard en de bovenste portierpanelen. Deze indruk wordt afgerond door de hemelbekleding, die is bekleed met Race-Tex.

Rijdynamiek.

4,0-liter V8 bi-turbomotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

8 cilinders beloven opwindende prestaties: de nieuw ontwikkelde 4,0-liter V8 bi-turbomotor met 441 kW (599 pk) en een koppel van maximaal 800 Nm ontketent pure kracht. Samen met de elektromotor, de 8-traps Tiptronic S en de speciaal afgestelde onderstelsystemen zorgt deze krachtbron bij de Cayenne Turbo E-Hybrid voor indrukwekkende waarden bij de langs- en dwarsversnelling.

130 kW elektromotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

Performance met één druk op de knop – en kippenvel, dankzij de interactie tussen de 4,0-liter V8 bi-turbomotor en de nieuwe elektromotor met 130 kW (176 pk). Samen garanderen ze een systeemvermogen van 544 kW (739 pk) en een maximaal koppel van 950 Nm. Rijmodi die optimaal op de rij-omstandigheden zijn afgestemd, zorgen ervoor dat via de rijmodusschakelaar in elke situatie op de weg een perfecte krachtenmix beschikbaar is.

Onderstel.

Sportieve eisen en comfortabel reizen kunnen in de Cayenne Turbo E-Hybrid eenvoudig worden gecombineerd dankzij het doorontwikkelde onderstel en technologie om het voertuig nog beter aan te passen aan het beoogde gebruik. Voorbeelden zijn de adaptieve luchtvering met niveauregeling en hoogteverstelling of de Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) voor variabele krachtverdeling naar de achterwielen voor optimale tractie en stuurprecisie.

Remmen.

Het remsysteem van de Cayenne Turbo E-Hybrid is aangepast aan zijn specifieke vermogen. De remmen zijn voorzien van rode vaste aluminium monobloc remklauwen met 10 zuigers voor en met vaste aluminium monobloc remklauwen met 4 zuigers achter. De remschijfdiameter: 420 mm voor en 365 mm achter. Als meeruitvoering is de Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) leverbaar met koolstofvezelversterkte keramische remschijven.

Sport Chrono-pakket.

Tijd voor extra performance? Met het Sport Chrono-pakket kunnen het onderstel, de motor en de transmissie nog sportiever worden afgesteld. Voorgedefinieerde rijmodi kunnen individueel worden uitgebreid met verschillende sportieve voertuiginstellingen. Bijzonder doeltreffend is een druk op de Sport Response Button. Hierdoor krijgt u gedurende ongeveer 20 seconden maximale rijperformance.

Porsche - E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

Volgend hoofdstuk
Cayenne Turbo Hybrid (TBA)

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Cayenne Turbo Hybrid (TBA)
Meer informatie
Cayenne Turbo Hybrid (TBA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Further together.
Further together.
Het bijzondere ontstaat als we samen naar meer streven. Het ideale uitgangspunt hiervoor: de Cayenne Turbo E-Hybrid. Hij combineert het exclusieve comfort en de sportieve souplesse van een Turbo met de efficiëntie van een plug-in-hybrideaandrijving.
Porsche - Turbo Performance.
Turbo Performance.
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Vermogen wordt systeemvermogen. In combinatie met de 130 kW sterke elektromotor bereikt de krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor een nieuwe dimensie op het gebied van vermogen die het doorontwikkelde onderstel direct op de weg overbrengt.
Porsche - Turbo uitrusting.
Turbo uitrusting.
Niet alleen in het vermogen, maar ook in de uitrusting is de 'Turbo' direct zichtbaar: bijvoorbeeld in het Turbo specifieke front met vergrote koelluchtopeningen en de Turbo frontverlichting, in het remsysteem dat is afgestemd op het vermogen en in het Turbo uitlaatsysteem met 2 dubbele achteruitlaten van geborsteld roestvast staal.
Adaptieve luchtvering incl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
Adaptieve luchtvering incl. Porsche Active Suspension Management (PASM).
De standaard adaptieve luchtvering staat garant voor een nog grotere spreiding tussen comfort en sportiviteit bij gelijkblijvend rijcomfort. Dankzij de hoogteverstelling van het onderstel kan de bodemvrijheid naar wens worden gevarieerd. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt actief en continu de demperkracht om carrosseriebewegingen te verminderen en zorgt zo voor meer comfort en tegelijkertijd meer dynamiek.

Turbo voorzijde.

Het karakteristieke front met duidelijk vergrote koelluchtopeningen en de twee rijen frontverlichting verlenen de Turbo zijn unieke design.

HD-matrix LED-koplamp.

De HD-matrix LED-koplampen reageren met 64.000 cameragestuurde pixels op iedere rijsituatie: zo zorgen onder andere het verblindingsvrije grootlicht, het verlichten van de exacte rijstrook, het afbeelden van de breedte van het voertuig bij wegwerkzaamheden en wegversmallingen, alsmede het op mist geoptimaliseerd dimlicht en regenlicht voor meer veiligheid en comfort. Ook typerend voor de Turbo is de dubbele rij frontverlichting met parkeerverlichting en richtingaanwijzers.

21 inch Cayenne Turbo wielen.

De uit één deel bestaande 21 inch Cayenne Turbo wielen zijn gemaakt van licht metaal en afgewerkt in donker titanium – met een gepolijst naafdop. Wielkastafdekkingen in carrosseriekleur en wielnaaf met gekleurd Porsche embleem versterken het sportieve Turbo design.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

Uitlaatsysteem Turbo.

De specifieke dubbele achteruitlaten van de Cayenne Turbo modellen in geborsteld roestvast staal zijn een typisch designkenmerk. Ze benadrukken bovendien op imponerende wijze het schitterende geluid van de krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor.

Porsche - Interieur.Porsche - Interieur.Porsche - Interieur.

Interieur.

GT sportstuurwiel.

Het multifunctionele sportstuurwiel in GT design met een stuurwielkrans in glad zwart leder is niet alleen een knipoog naar de racesport, met de geïntegreerde rijmodusschakelaar kunt u ook razendsnel schakelen tussen de verschillende rijmodi zonder dat u daarvoor uw handen van het stuur hoeft te halen.

18-voudig verstelbare sportstoelen.

De adaptieve sportstoelen voorin met ingeperst 'turbo' logo op de geïntegreerde hoofdsteunen hebben een bijzonder sportief design. Verhoogde zijwangen op zitkussen en rugleuning bieden veel zijdelingse steun bij dynamisch bochtenwerk. Dankzij de elektrische 18-voudige verstelling kunnen de stoelen individueel aan de bestuurder en bijrijder worden aangepast.

Materialen.

De exclusiviteit van het Turbo interieur komt ook tot uiting in de gebruikte materialen. Dat is op het eerste gezicht te zien aan het gladde leder dat in het interieur onder meer is terug te vinden op de stoelen, het dashboard en de bovenste portierpanelen. Deze indruk wordt afgerond door de hemelbekleding, die is bekleed met Race-Tex.

Rijdynamiek.

4,0-liter V8 bi-turbomotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

8 cilinders beloven opwindende prestaties: de nieuw ontwikkelde 4,0-liter V8 bi-turbomotor met 441 kW (599 pk) en een koppel van maximaal 800 Nm ontketent pure kracht. Samen met de elektromotor, de 8-traps Tiptronic S en de speciaal afgestelde onderstelsystemen zorgt deze krachtbron bij de Cayenne Turbo E-Hybrid voor indrukwekkende waarden bij de langs- en dwarsversnelling.

130 kW elektromotor.

Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km

Performance met één druk op de knop – en kippenvel, dankzij de interactie tussen de 4,0-liter V8 bi-turbomotor en de nieuwe elektromotor met 130 kW (176 pk). Samen garanderen ze een systeemvermogen van 544 kW (739 pk) en een maximaal koppel van 950 Nm. Rijmodi die optimaal op de rij-omstandigheden zijn afgestemd, zorgen ervoor dat via de rijmodusschakelaar in elke situatie op de weg een perfecte krachtenmix beschikbaar is.

Onderstel.

Sportieve eisen en comfortabel reizen kunnen in de Cayenne Turbo E-Hybrid eenvoudig worden gecombineerd dankzij het doorontwikkelde onderstel en technologie om het voertuig nog beter aan te passen aan het beoogde gebruik. Voorbeelden zijn de adaptieve luchtvering met niveauregeling en hoogteverstelling of de Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) voor variabele krachtverdeling naar de achterwielen voor optimale tractie en stuurprecisie.

Remmen.

Het remsysteem van de Cayenne Turbo E-Hybrid is aangepast aan zijn specifieke vermogen. De remmen zijn voorzien van rode vaste aluminium monobloc remklauwen met 10 zuigers voor en met vaste aluminium monobloc remklauwen met 4 zuigers achter. De remschijfdiameter: 420 mm voor en 365 mm achter. Als meeruitvoering is de Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) leverbaar met koolstofvezelversterkte keramische remschijven.

Sport Chrono-pakket.

Tijd voor extra performance? Met het Sport Chrono-pakket kunnen het onderstel, de motor en de transmissie nog sportiever worden afgesteld. Voorgedefinieerde rijmodi kunnen individueel worden uitgebreid met verschillende sportieve voertuiginstellingen. Bijzonder doeltreffend is een druk op de Sport Response Button. Hierdoor krijgt u gedurende ongeveer 20 seconden maximale rijperformance.

Porsche - E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

Volgend hoofdstuk
Galerij

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,6
kWh/100 km
Cayenne Turbo E-Hybrid (WLTP)*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Porsche - Cayenne Coupé-modellen.

Cayenne Coupé-modellen.

De Cayenne Coupé-modellen maken indruk met hun sportieve en elegante look en hun uitstekende rijdynamiek.

Cayenne model selecteren & configureren.

Geselecteerd
Cayenne
Porsche Cayenne
WLTP*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Vanaf € 158.400,00 (consumentenadviesprijs) *
260 kW/353 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
6,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne E-Hybrid
Porsche Cayenne E-Hybrid
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Vanaf € 114.100,00 (consumentenadviesprijs) *
346 kW/470 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
254 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne S
Porsche Cayenne S
WLTP*
13,4 – 12,4
l/100 km
303 – 282
g/km
Vanaf € 197.800,00 (consumentenadviesprijs) *
349 kW/474 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
273 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne S E-Hybrid
Porsche Cayenne S E-Hybrid
WLTP*
1,7 – 1,4
l/100 km
39 – 31
g/km
NNB
Vanaf € 124.700,00 (consumentenadviesprijs) *
382 kW/519 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
263 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne Turbo E-Hybrid
Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid
WLTP*
2,0 – 1,7
l/100 km
45 – 39
g/km
31,7 – 29,9
kWh/100 km
Vanaf € 186.600,00 (consumentenadviesprijs) *
544 kW/739 pk
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
3,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
295 km/h
Topsnelheid
Cayenne
Vanaf € 158.400,00 (consumentenadviesprijs) *
Prijs
260 kW/353 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
6,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,1 – 10,8
l/100 km
275 – 246
g/km
Hoogte
1.698 mm
Breedte
1.983 mm
Lengte
4.930 mm
Wielbasis
2.895 mm

Aantal cilinders 6
Boring 84,5 mm
Slag 89,0 mm
Inhoud 2.995 cm³
Vermogen (kW) 260 kW
Vermogen (pk) 353 pk
bij tpm 5.400 - 6.400 1/min
Maximaal toerental 6.500 1/min
Maximaal koppel 500 Nm
bij tpm 1.450 - 4.500 1/min
Vermogen per liter (liter/kW) 87,00 kW/l
Vermogen per liter (liter/pk) 118,00 pk/l

Topsnelheid 248 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u 6,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket 5,7 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u 13,9 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u met Sport Chrono Pakket 13,6 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u 24,0 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u met Sport Chrono Pakket 23,7 s
Acceleratie van 80 - 120 km/u 4,0 s
1/4 mijl 14.3
1/4 mijl met Sport Chrono Pakket 14.1

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering) 500 mm
Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (luchtvering, normale rijhoogte) 475 mm
Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (luchtvering, off road modus) 530 mm
Hellingshoek voor/achter (stalen vering) 25,2 - 22,1 °
Hellingshoek luchtvering voor/achter (normale rijhoogte) 23,9 - 21,0 °
Drempelhoek (stalen vering) 18,9 °
Drempelhoek (luchtvering, normale rijhoogte) 17,2 °
Drempelhoek (luchtvering, off road modus) 21,2 °
Maximale bodemvrijheid (stalen vering) 212 mm
Maximale bodemvrijheid (luchtvering, normale rijhoogte) 193 mm
Maximale bodemvrijheid (luchtvering, off road modus) 238 mm

Lengte 4.930 mm
Breedte 1.983 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.194 mm
Hoogte 1.698 mm
Wielbasis 2.895 mm
Draaicirkel 12,2 m
Onbeladen gewicht (DIN) 2.055 kg
Onbeladen gewicht (EU) 2.130 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.835 kg
Maximaal laadvermogen 780 kg
Maximaal trekgewicht (geremd) 3.500 kg
Maximaal trekgewicht (ongeremd) 750 kg
Neusgewicht (EG) 140 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 100 kg

Volume bagageruimte, achter 698 l
Open bagageruimtevolume (tot aan de bovenrand van de achterbank) 772 l
Grootste bagageruimtevolume (achter voorstoelen, tot dak) 1.708 l
Brandstoftank 75

Verbruik laag 17,2 - 15,7 l/100 km
Verbruik middel 12,1 - 10,8 l/100 km
Verbruik hoog 10,3 - 9,1 l/100 km
Verbruik extra-hoog 11,8 - 10,6 l/100 km
Verbruik gecombineerd 12,1 - 10,8 l/100 km
CO2-emissie laag (WLTP) 391 - 356 g/km
CO2-emissie middel (WLTP) 274 - 245 g/km
CO2-emissie hoog (WLTP) 233 - 208 g/km
CO2-emissie extra-hoog (WLTP) 269 - 241 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 275 - 246 g/km

Geluidsniveau van stilstaand voertuig 81 dB(A)
Geluidsniveau van stilstaand voertuig (rpm) 3.750 1/min
Geluidsniveau van passerend voertuig 69 dB(A)

Tiptronic S Vanaf € 158.400,00 (consumentenadviesprijs) *

Configurator.

Porsche Connect.
Actieradius, routeplanning, laadtoestand en nog veel meer: de functies van Porsche Connect voor een ontspannen rijervaring.

Porsche - Individualisering & veredeling.

Individualisering & veredeling.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we u een breed aanbod aan individualiseringsopties voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.