Macan
Vanaf € 101.800,00 (consumentenadviesprijs)
180 kW/245 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
6,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
225 km/h
Topsnelheid
WLTP*
11,0 – 10,2
l/100 km
250 – 232
g/km
Macan S
Vanaf € 112.300,00 (consumentenadviesprijs)
260 kW/354 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,3 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
254 km/h
Topsnelheid
WLTP*
11,8 – 10,7
l/100 km
267 – 243
g/km
Macan GTS
Vanaf € 130.100,00 (consumentenadviesprijs)
280 kW/380 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
261 km/h
Topsnelheid
WLTP*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km
Macan Turbo
Vanaf € 145.900,00 (consumentenadviesprijs)
324 kW/440 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,5 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
270 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,0 – 11,4
l/100 km
271 – 259
g/km
Terug naar het begin
Design.
Het design – duidelijk aangescherpt. De doorlopende achterlichtunit zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling. Typisch Porsche DNA: de led-koplampen met dagrijverlichting met 4 led-spots per koplampunit en 4-punts remlichten.
  • Achterlichtunit
  • Side blades
  • Porsche Flyline
Meer informatie
Design.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Trends komen en gaan. Een eigen stijl blijft.
Trends komen en gaan.
Een eigen stijl blijft.
Elke tijd kent zijn eigen mode, stromingen en trends. De meeste zijn vergankelijk. Wat blijft, zijn vormen met herkenningswaarde. Die voor een houding staan en zo al het andere overleven. Wij noemen dat het Porsche DNA.
De Macan bewijst met zijn dynamische totaalbeeld dat hij onmiskenbaar een sportwagen is. De nieuw vormgegeven achterzijde oogt bijzonder krachtig. Net zoals een duidelijke streep onder uw eigen handtekening, onderstreept de karakteristieke doorlopende achterlichtunit het ‘PORSCHE’ logo. De brede schouders boven de achterwielen doen denken aan de 911 en maken de strakke wegligging van de Macan ook optisch duidelijk. De 4-punts remlichten complementeren de doorlopende achterlichtunit niet alleen functioneel. Ze laten ook zien dat de Macan het DNA van Porsche in zich heeft.
Ook het zijaanzicht is typisch Porsche. Vanuit dit perspectief lijkt elke spier gespannen – zoals bij een roofdier dat op het punt staat om toe te slaan. De daklijn helt naar achteren af, zoals bij een coupé. Zo ontstaat het voor een sportwagen zo kenmerkende dynamische lijnenspel. Onze designers noemen het de Porsche flyline. Exclusief voor de Macan Turbo zorgt de dakspoiler voor een nog betere aerodynamica en bewijst daarmee dat slechts één stroming echt belangrijk is: de eigen stroming.
Er hangt avontuur in de lucht. En de Macan modellen zuigen dat op – daarvoor zorgen de vergrote luchtinlaten in de voorzijde. Dat oogt niet alleen goed, de motor wordt daardoor op weg naar de volgende bestemming bovendien gekoeld. De weg wordt perfect uitgelicht door de standaard led-koplampen.

Wielen.

Informatie over de banden vindt u hier.

Interieur.
Op uw jacht naar avontuur wilt u natuurlijk wel het overzicht bewaren. De sportieve voorstoelen geven u een gevoel dat kenmerkend is voor de Macan: ondanks dat u hoger boven de weg zit, voelt het alsof u er heel dicht op zit. De zithouding is ook voor langere afstanden zeer comfortabel. Dankzij de als meeruitvoering leverbare 14-voudig volledig elektrisch verstelbare stoelen met Comfort Memory Pakket of de 18-voudig verstelbare adaptieve sportstoelen met Comfort Memory Pakket.

360° Interieur.

Wij als sportwagenfabrikanten weten als geen ander dat de bestuurder en de auto een eenheid moeten vormen. U zit daarom niet gewoon in de Macan – door de architectuur bent u als het ware in de auto geïntegreerd. Door de driedimensionale plaatsing van de bedieningselementen voelt het interieur aan als een cockpit. Op het instrumentenpaneel met 3 ronde klokken en centraal geplaatste toerenteller wordt alles overzichtelijk weergegeven.

De voor een sportwagen kenmerkende naar voren oplopende middenconsole zorgt voor een korte afstand tussen het standaard multifunctionele stuurwiel, de PDK keuzehendel (Porsche Doppelkupplung) en de belangrijkste functies van de auto. Het contactslot zit links, zoals u bij Porsche gewend bent.

Het 3-spaaks sportstuurwiel volgt het design van de 918 Spyder – en een principe uit de autosport: de handen blijven altijd aan het stuurwiel. Via de twee schakelpaddles schakelt u ergonomisch, sportief en snel.

Volgend hoofdstuk
360° Ervaring

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Macan Modellen (WLTP)*
12,0 – 10,2
l/100 km
271 – 232
g/km

360° Ervaring.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

Comfort in het dagelijks leven.

We nemen ervaringen waar met onze zintuigen.
Daartoe behoort uiteraard ook de rijervaring in onze sportwagen.

Voelen.
Zien.
Horen.
Ruiken.
Voelen:
De oplopende middenconsole en het als meeruitvoering leverbare GT sportstuur dragen bij aan het echte sportwagengevoel. Tegelijkertijd geeft het luxueuze interieur met de als meeruitvoering leverbare hoogwaardige lederuitrusting de exclusieve indruk die u van een Porsche mag verwachten. Voor een aangenaam klimaat en nog meer zitcomfort zorgt de als meeruitvoering leverbare stoelventilatie. Deze werkt via een actieve ventilatie van de geperforeerde middenbaan van zitkussen en rugleuning.
Meer informatie
Zien:
Dankzij het 10,9 inch touchscreen heeft u alles continu in het zicht. Maar u kunt ook vooruitkijken: met het standaard navigatiesysteem met realtime verkeersinformatie (RTTI). De voorruit kan desgewenst worden verwarmd. Het glas van het als meeruitvoering leverbare panorama daksysteem zorgt in het interieur van uw Macan voor een bijzonder lichte en aangename sfeer. Bovendien kan het voorste element worden geopend of open worden gekanteld. Een extra rolgordijn beschermt tegen fel zonlicht.
Meer informatie
Horen:
Het sportuitlaatsysteem zorgt voor het krachtige geluid dat typerend is voor Porsche – standaard bij de Macan Turbo en de Macan GTS, als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Macan Modellen. Voor nog meer genot voor de oren is als meeruitvoering het Burmester® High-End Surround Sound-systeem voor alle Macan modellen leverbaar.
Meer informatie
Ruiken:
De 3-zone automatische airconditioning is standaard. Een adsorptie-koolfilter houdt het interieur vrij van stofdeeltjes, pollen en geurtjes. Nieuw is de tegen meerprijs leverbare ionisatie: deze verbetert de luchtkwaliteit. Hiervoor wordt de lucht van de automatische airconditioning door een ionisator geleid voordat de lucht in het interieur stroomt. Kiemen en andere schadelijke stoffen worden gereduceerd.
Meer informatie
Comfort in het dagelijks leven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Naar buiten toe draaien we steeds op volle toeren. Van binnen zijn we de rust zelve.
Naar buiten toe draaien we steeds op volle toeren. Van binnen zijn we de rust zelve.
Porsche - Dakrail.
Dakrail.
De hoogwaardige dakrail is zowel zwart hoogglans gespoten als in aluminium leverbaar en past op harmonieuze wijze in het dynamische design van de auto. De dakrail is een vereiste voor het als meeruitvoering leverbare daktransportsysteem en is uitsluitend rechtstreeks af fabriek leverbaar. Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.
Porsche - Basisdragers daktransportsysteem.
Basisdragers daktransportsysteem.
In combinatie met de als meeruitvoering leverbare dakrail zijn afsluitbare dwarstraversen voor alle Porsche transportmodules leverbaar. De dragende delen van aluminium zijn geschikt voor een maximale belasting van 75 kg. Transportmodules voor montage achteraf vindt u in Porsche Tequipment accessoireprogramma. Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.
Porsche - Bagageruimte.
Bagageruimte.
De grote bagageruimte van de Macan modellen is op de meest uiteenlopende toepassingen voorbereid – de inhoud bedraagt 488 liter. Een opbergvak in de zijkant van de bagageruimte biedt extra ruimte. De achterbank is in de verhouding 40 : 20 : 40 neerklapbaar. Helemaal neergeklapt ontstaat een ruimte met een inhoud van maximaal 1.503 liter. Om de zon en nieuwsgierige blikken te weren, beschikt de bagageruimte over een uitneembare bagageruimteafdekking. Eveneens uitneembaar: de skizak van Porsche Tequipment. Deze kan buiten de auto voor transport worden gebruikt.
Met de als meeruitvoering leverbare luchtvering kunt u de achterkant van de auto met een knop in de bagageruimte 30 mm laten zakken. De grote glazen ruit in de achterklep is verwarmd. De achterklep opent met een druk op de knop automatisch binnen 5 seconden. U kunt de openingshoogte instellen en opslaan om bijvoorbeeld te voorkomen dat deze het plafond van uw garage raakt.
Porsche - Trekhaak.
Trekhaak.
Bij de elektrisch uitklapbare trekhaak verdwijnt de kogelkop, als u deze niet nodig heeft, met één druk op de knop onder de achterbumper. De elektrisch uitklapbare trekhaak is bovendien voorzien van een 13-polig stopcontact. Het toegestane aanhangwagengewicht bedraagt maar liefst 2.400 kg voor geremde aanhangwagens vanaf de Macan S (Macan 2.000 kg) en 750 kg voor ongeremde aanhangwagens voor alle Macan modellen. De toegestane kogeldruk bedraagt maximaal 96 kg vanaf de Macan S (Macan 80 kg). De hiervoor noodzakelijke voorbereiding is standaard al aanwezig. De trekhaak is af fabriek als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.
Porsche - Stoelen.Porsche - Stoelen.

Stoelen.

Adaptieve sportstoelen met Comfort Memory Pakket (18-voudig verstelbaar).

Zitcomfort en sportiviteit van het hoogste niveau bieden de adaptieve sportstoelen met Comfort Memory Pakket. Dankzij de 18-voudige elektrische verstelling van de stand van zitkussen en rugleuning, de zittinglengte of de lengtepositie en de 4 voudig verstelbare lendensteunen zijn deze stoelen volledig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. De stuurkolom is elektrisch te verstellen.

Comfortstoelen.

Comfortstoelen.
Ideaal voor ontspannen reizen zijn de comfortstoelen met 8-voudige elektrische verstelling aan bestuurderszijde.

Comfortstoelen met Comfort Memory Pakket (14-voudig verstelbaar).
Naast de standaard comfortstoelen beschikt u met het Comfort Memory Pakket over nog een aantal extra verstelmogelijkheden.

Burmester® High-End Surround Sound System.

Het optimaal op de Macan afgestemde Burmester® High-End Surround Sound System zet geluidsgolven om in unieke zintuigprikkels – en muziek in een exclusieve geluidsbeleving. Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

BOSE® Surround Sound System.

Het systeem is optimaal op de Macan modellen afgestemd. In totaal 14 luidsprekers inclusief subwoofer en centerspeaker alsmede een 14-kanaals versterker met een totaal vermogen van 665 watt zorgen voor een indrukwekkende geluidsweergave. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Macan modellen.

Sound Package Plus.

Sound Package Plus zorgt voor een indrukwekkend geluid: 10 luidsprekers met 150 watt vermogen. Door de in het PCM geïntegreerde versterker wordt de klankbeleving perfect op de bestuurder en bijrijder afgestemd. Standaard in de Macan GTS, Macan S en de Macan.

Porsche Connect.

Voor nog meer contact met het volgende avontuur: het Porsche Communication Management (PCM) is de centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie. De online navigatie levert, als onderdeel van de navigatie- en infotainmentdiensten, via mobiele data realtime verkeersinformatie, zodat u altijd op het juiste moment op de juiste plaats bent. De huidige generatie van het PCM beschikt in de Macan over een 10,9 inch touchscreen.

Dagelijkse sleur – of toch liever avontuur? Bij ons is elke dag anders. We sluiten geen compromissen, maar slaan liever nieuwe wegen in. Porsche Connect helpt u hierbij. Porsche Connect zorgt bij elke roadtrip voor de ideale start – en brengt u bij elk doel. Met handige diensten en smartphoneapps die het leven op tal van manieren leuk maken.

Offroad Precision App.¹

Avonturen zijn er natuurlijk ook buiten de gebaande paden. Voor het rijden door het terrein biedt de Offroad Precision App waardevolle tips. Een tutorial geeft u bijvoorbeeld inzicht in hoe u met de Macan bekwaam over heg en steg kunt rijden. Daarbij wordt uw persoonlijke vooruitgang geregistreerd en geëvalueerd. Verbeter uzelf, deel uw status met vrienden of daag elkaar uit.

¹Alleen in combinatie met als meeruitvoering leverbaar kompas op dashboard.

Apple CarPlay.

Met het tegen meerprijs leverbare Apple CarPlay systeem kunt u uw iPhone eenvoudig met uw Porsche verbinden en kunt u enkele apps direct op het PCM openen. Via de spraakherkenning Siri kunt u deze apps eenvoudig tijdens het rijden gebruiken terwijl u zich toch op de weg concentreert. Het gebruik van Apple CarPlay zonder gebruik van de USB-aansluiting is momenteel niet in alle landen mogelijk.

Smartphone-opbergruimte incl. inductieve laadfunctie.

Met de als meeruitvoering leverbare smartphone -opbergruimte incl. inductieve laadfunctie wordt de smartphone nog beter in de auto geïntegreerd. Een directe aansluiting op de buitenantenne van de auto zorgt voor een lager accuverbruik van de smartphone en een optimale ontvangstkwaliteit.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Porsche - Koplampen.Porsche - Koplampen.Porsche - Koplampen.

Koplampen.

Led-koplampen.

We hebben altijd het volgende doel voor ogen. Om dit nog duidelijker te zien, zijn de Macan en Macan S standaard voorzien van led-koplampen. De Macan Turbo weet met de hoogwaardig en filigraan vormgegeven led-koplampen incl. PDLS design en functionaliteit perfect te verenigen – tegen meerprijs met PDLS Plus. Onmiskenbaar Porsche: de dagrijverlichting met 4 led-spots per koplampunit in de led-koplampen en de 4-punts remlichten, eveneens met led-techniek, geïntegreerd in de doorlopende achterlichtunit.

Porsche Dynamic Light System (PDLS).

PDLS past de spreiding van het licht aan uw snelheid aan. De dynamische bochtenverlichting laat de koplampen, afhankelijk van de stuurhoek en de rijsnelheid, met de bocht meedraaien. De statische bochtenverlichting schakelt extra lampen in voor een betere verlichting in scherpe bochten of bij het afslaan. Standaard bij de Macan Turbo.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

De tegen meerprijs leverbare led-koplampen incl. PDLS Plus zijn te herkennen aan hun unieke uiterlijk en de kenmerkende 4 led-spots per koplampunit. De lichtopbrengst van de koplamp zorgt voor een optimale verlichting van de weg. Naast de standaard dynamische en statische bochtenverlichting en de snelheidsafhankelijke lichtbundelafstelling is ook de slecht-weerverlichting een belangrijk onderdeel. Inbegrepen bij het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus): het dynamische grootlicht en de kruispuntverlichting die gebruikmaakt van navigatiegegevens voor een betere verlichting van de directe omgeving. U ziet hiermee sneller wat er om u heen gebeurt.

Hulpsystemen.

Lane Departure Warning.

Een camera in de binnenspiegelbehuizing controleert het rijbaangedeelte voor de auto. Als u een begrenzingslijn van de rijstrook nadert en de auto de rijstrook dreigt te verlaten terwijl het knipperlicht niet is ingeschakeld, wordt u door een geluidssignaal gewaarschuwd. Lane Departure Warning behoort net als de cruise control tot de standaarduitrusting van de Macan.

File-assistent inclusief adaptieve cruise control.

De fileassistent ondersteunt u bij files op provinciale wegen en snelwegen. Het systeem houdt hierbij de auto bij snelheden tot ca. 60 km/u door subtiele stuuringrepen in het midden van de rijstrook, regelt de afstand tot voorliggers en volgt de andere voertuigen in de file binnen de systeemgrenzen.

Adaptieve cruise control (ACC).

Het systeem regelt volledig zelfstandig de snelheid van uw Macan afhankelijk van de afstand tot de voorligger. Hiervoor bewaken radarsensoren in de voorbumper het gebied voor uw auto. Stel: u rijdt met een bepaalde vooraf ingestelde snelheid en nadert een voertuig dat met een lagere snelheid voor u rijdt. Het systeem past daarop de snelheid van uw auto aan door gas te minderen of door iets af te remmen.

Rijstrookwisselhulp.

De rijstrookwisselhulp bewaakt met behulp van radarsensoren de dode hoek en het gebied achter het voertuig. Bij een snelheid van 30 tot 250 km/u waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van een optisch signaal in de buitenspiegels voor voertuigen die met hoge snelheid van achteren naderen, of die zich in de dode hoek bevinden. Vooral op de snelweg zorgt de rijstrookwisselhulp hierdoor voor meer comfort en veiligheid. Het systeem grijpt niet in de besturing in en laat zich op elk moment uitschakelen.

Lane Assist.

Bij Lane Assist herkent de frontcamera begrenzingslijnen van de rijstroken. Als de auto een van deze lijnen dreigt te overschrijden, stuurt het systeem de auto bij snelheden van 60 tot 250 km/u zelf weer terug naar het midden van de rijstrook. Deze correctie wordt uitgevoerd met een subtiele stuurimpuls. Natuurlijk kunt u ook altijd zelf ingrijpen. Onder bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld bij slecht weer – is de functie niet actief.

Snelheidslimietindicator.

De snelheidslimietindicator informeert u over snelheidsbeperkingen en inhaalverboden. Deze worden via een camera geregistreerd. De borden worden weergegeven op het display van het instrumentenpaneel en op het touch-screen van het PCM. Als een verkeersteken niet wordt herkend, bijvoorbeeld bij hevige regenval of in het donker, wordt automatisch de in de navigatiemodule opgeslagen snelheidsbeperking weergegeven. Uw voordeel: u kunt zich beter op het verkeer concentreren.

ParkAssistent voor en achter.

De ParkAssistent waarschuwt voor obstakels die zich voor en achter de auto bevinden. De sensoren zijn in de voor- en achterzijde van de auto geïntegreerd. Er wordt gewaarschuwd door middel van geluidssignalen en optisch met een schematische weergave van de auto in vogelperspectief op het centrale 10,9 inch touchscreen. Hierop is de afstand tot een obstakel ook grafisch zichtbaar.

Achteruitrijcamera.

De achteruitrijcamera maakt het nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren, maar ook het aankoppelen van een aanhangwagen stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met behulp van het camerabeeld en met de dynamische hulplijnen die op het touchscreen van het PCM verschijnen en het traject aanduiden dat de auto bij de actuele wielstand aflegt. Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Surround View.

Bij de Surround View produceren 4 camera's een 360 -panoramabeeld van de auto en de directe omgeving. De bestuurder kan in het PCM kiezen uit vogelperspectief, zijaanzicht en hoekaanzicht. Het beeld op het 10,9 inch touchscreen maakt het parkeren en manoeuvreren eenvoudiger. Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Macan Modellen (WLTP)*
12,0 – 10,2
l/100 km
271 – 232
g/km
Performance.
  • De nieuwe motorgeneratie maakt indruk met zijn kracht en het onmiskenbare sportwagengeluid
  • Standaard in de Macan modellen: de 7-traps PDK met handbediening en automaatstand
  • Voor een hoge mate van comfort en een enorme rijdynamiek kan de Macan worden geleverd met luchtvering incl. PASM
Meer informatie
Performance.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De belangrijkste drijfveer:
onszelf steeds weer overtreffen.

Motoren.

De 2,9-liter V6 bi-turbomotor in de Macan Turbo.

Macan Turbo (WLTP)*
12,0 – 11,4
l/100 km
271 – 259
g/km

Met zijn vermogen van 324 kW (440 pk) maakt de nieuwe 2,9-liter V6 bi-turbomotor duidelijk dat hij veel in huis heeft. In slechts 4,5 s/4,3 s¹ accelereert hij naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 270 km/u. Het maximumkoppel van 550 Nm wordt tussen 1.800 en 5.600 1/min bereikt. De lichtgewicht constructie zorgt echter niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor lagere emissiewaarden. Voor meer efficiency en performance zorgt Vario- Cam Plus: een systeem voor nokkenasverstelling en variabele kleplichting.

¹In combinatie met het tegen meerprijs leverbare Sport Chrono Pakket.

De 2,9-liter V6 bi-turbomotor in de Macan GTS.

Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km

De liefde voor adrenaline ontsteekt in de nieuwe Macan GTS een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 280 kW (380 pk). Dat is 20 pk meer dan bij het voorgaande model. Twee uitlaatgasturbo’s, in de zogenaamde Central Turbo Layout, zorgen voor een spontane respons. Het maximumkoppel bedraagt 520 Nm.

De 3,0-liter V6 turbomotor in de Macan S.

Macan S (WLTP)*
11,8 – 10,7
l/100 km
267 – 243
g/km

De 3,0-liter V6 turbomotor levert in de Macan S maar liefst 260 kW (354 pk) en beschikt over een TwinScroll-turbo tussen de cilinderrrijen. Ook hier kiezen we voor een lichtgewicht constructie en leveren meer pk per liter. De TwinScroll-turbo zorgt ervoor dat de uitlaatgasstromen gescheiden via twee ingangen naar het turbinewiel worden geleid – voor een geoptimaliseerde laaddrukwisseling. Resultaat: al bij lage toerentallen is een hoog koppel beschikbaar, 480 Nm tussen 1.400 en 4.800 1/min. Ook de motor van de Macan S is uitgerust met VarioCam Plus.

De 2,0-liter viercilinder turbomotor in de Macan.

Macan (WLTP)*
11,0 – 10,2
l/100 km
250 – 232
g/km

De motor in het basismodel overtuigt met een turbo met 180 kW (245 pk), een enorme souplesse en een koppel van 370 Nm tussen 1.600 en 4.500 1/min. Uit het geoptimaliseerde tweekanaals uitlaat-systeem klinkt onder het rijden een sportieve sound. Over geluidsbeleving gesproken: tegen meerprijs is voor alle modellen het sportuitlaatsysteem leverbaar. Voor een nog intensere en emotionelere Porsche sound. De straat is immers één groot podium.

Krachtoverbrenging.
Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

Standaard in de Macan modellen: de 7-traps PDK met handbediening en automaatstand. Voor extreem snel schakelen zonder verlies van trekkracht – en voor meer rijdynamiek en een hoge efficiency. Het principe van de PDK: wanneer er een bepaalde versnelling is gekozen, wordt de volgende versnelling alvast klaargezet. Schakelen wordt zo een kwestie van milliseconden. De automatische versnellingskeuze vindt in principe plaats met het oog op een zo laag mogelijk brandstofverbruik. De PDK maakt hiermee niet alleen sportief en dynamisch, maar ook efficiënt rijden mogelijk. Wilt u liever handmatig schakelen? Dat kan. Met de twee schakelpaddles op het standaard multifunctionele sportstuurwiel of met de PDK keuzehendel. In combinatie met het optionele Sport Chrono Pakket worden de schakeltijden van de PDK in de Sport Plus modus korter en schakelt de bak sportiever. Bovendien kunt u beschikken over de racestartfunctie ‘Launch Control’ – voor compromisloos rijplezier.

Onderstel.

We rijden niet alleen om van A naar B te komen. We willen elke seconde voelen dat ons leven dynamisch is. Ook onderweg. En het liefst in een sportwagen.

Luchtvering.

Voor een hoge mate van comfort en een enorme rijdynamiek kan de Macan worden geleverd met luchtvering incl. PASM. De auto ligt ongeveer 15 mm lager dan met het standaardonderstel met stalen vering. Het effect: een hoge mate van rijcomfort en rijdynamiek en een sportieve look. De niveauregeling houdt de auto continu op de juiste hoogte. U kunt de bodemvrijheid desgewenst in 3 standen variëren: terreinniveau, normaal niveau en laag niveau. Bij het terreinniveau ligt de auto 40 mm boven het normale niveau, bij het lage niveau is dat 10 mm eronder. Handig: het laadniveau. Daarbij zakt in normaal niveau alleen de achterzijde 30 mm, zodat het inladen eenvoudiger wordt. De bediening vindt plaats via een knop in de bagageruimte.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

PASM is de elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Afhankelijk van het wegdek en de rijstijl regelt dit systeem actief en continu de schokdemperkracht per wiel. Voor een minder beweeglijke carrosserie en dus meer comfort voor alle zitplaatsen. Er zijn 3 instellingen beschikbaar: 'Normal', 'SPORT' en 'SPORT PLUS'.

Porsche Traction Management (PTM).

Kortom, het PTM brengt de enorme sportiviteit van de Macan over op de weg. Hiermee voelt u achter het stuur wat een echte sportwagen anders maakt: tractie, rijveiligheid, uitstekend instuurgedrag, perfecte handling en de kenmerkende hoge dynamiek.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

PTV Plus is een systeem dat de rijdynamiek en -stabiliteit verbetert. Het werkt met een variabele koppelverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras. PTV Plus verbetert het stuurgedrag en de stuurprecisie door gericht afremmen van het linker- of rechterachterwiel. Daardoor komt er meer aandrijfkracht vrij op het achterwiel in de buitenbocht, wat voor een extra draai-impuls zorgt en het nemen van bochten tot een belevenis maakt.

OFFROAD knop.

U wilt over wegen rijden die eigenlijk geen wegen zijn? Via een knop in de middenconsole zet u uw Macan in de stand OFFROAD. Alle relevante systemen schakelen nu over op een op tractie gericht terreinprogramma. De als meeruitvoering leverbare luchtvering incl. PASM schakelt automatisch over op het terreinniveau. Ook het als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) en het standaard Porsche Stability Management (PSM) passen zich optimaal aan het terreinrijden aan en verbeteren zo de manoeuvreerbaarheid en veiligheid.

Porsche - Sport Chrono Pakket incl. rijmodus-schakelaar.
Sport Chrono Pakket incl. rijmodus-schakelaar.
Avontuur met één druk op de knop? Dat komt zelden voor. Maar onmogelijk is het niet. Het Sport Chrono Pakket zorgt voor een nog sportievere afstelling van het onderstel, de motor en de transmissie. Dit bestaat uit een stopwatch met een analoge en digitale indicatie en Sport Chrono functies in het PCM voor de weergave, opslag en analyse van rondetijden en tijden van andere trajecten.
Nieuw is de van de 918 Spyder afgeleide rijmodus- schakelaar met SPORT Response knop op het stuurwiel. Hiermee kunt u kiezen uit 4 rijmodi: 'Normal', 'SPORT', 'SPORT PLUS' en 'Individual'. Zo kunt u de auto nog beter afstemmen op uw persoonlijke rijstijl. In de SPORT stand reageert de Macan nog dynamischer en is het rijgedrag directer. In de SPORT PLUS stand reageert de motor nog gretiger. Het PASM zorgt ervoor dat schokdempers strakker worden afgesteld en het insturen in bochten directer verloopt. De als meeruitvoering leverbare luchtvering verlaagt de wagen tot het lage niveau.
Een andere functie is Launch Control. Voor optimaal accelereren vanuit stilstand. De stopwatch op het dashboard geeft de gemeten tijd of desgewenst de actuele tijd weer.
Remmen.

Alle remsystemen van de Macan modellen maken indruk met hun optimaal afgestemde prestatievermogen. Uiteraard zijn de remsystemen ruim bemeten en aan het hoge vermogen aangepast. Op de vooras beschikken de Macan modellen over remmen met vaste aluminium monobloc remzadels met 4 zuigers. Vanaf de Macan S worden remsystemen met 6 zuigers toegepast. De remschijven zijn inwendig geventileerd – voor een constant hoog remvermogen, ook bij langdurig gebruik. De remzadels van de Macan zijn zwart, die van de Macan S titaniumgrijs en die van de Macan GTS rood. Bij de Macan Turbo zijn ze wit – dankzij de extra krachtige Porsche Surface Coated Brake (PSCB).

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Optioneel kunt u uw Macan laten voorzien van het op het circuit beproefde keramische remsysteem (PCCB). De geperforeerde keramische remschijven hebben op de vooras een diameter van 396 mm. Achter bedraagt de diameter 370 mm. Naast de corrosiebestendigheid is het gewicht van de keramische remschijven van doorslaggevend belang: ze wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. Dat heeft positieve gevolgen voor de rijprestaties en het verbruik, maar betekent vooral een verlaging van de ongeveerde en roterende massa. PCCB is als meeruitvoering leverbaar voor de Macan Turbo, Macan GTS en de Macan S.

Porsche Surface Coated Brake (PSCB).

Ook onthaasten kan opwindend zijn: Porsche Surface Coated Brake (PSCB) combineert gietijzeren remschijven met een keramische coating. Deze remmen stralen niet alleen door hun witte remzadels. Andere voordelen zijn een betere corrosiebestendigheid van de remschijven, ook bij langdurig gebruik, en de duidelijk verminderde vorming van remstof. Het resultaat:de wielen en het remsysteem blijven langer schoon. Standaard voor de Macan Turbo, optioneel voor alle andere Macan modellen.

Volgend hoofdstuk
GTS

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Macan Modellen (WLTP)*
12,0 – 10,2
l/100 km
271 – 232
g/km
Het concept GTS: More of what you love.
Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km
Er gibt ihnen mehr auf jedem Meter Asphalt. Mehr in jeder Kurve. Mehr auf dem Weg zum nächsten Nervenkitzel. Manchmal ist alles eben nicht genug. Dann muss es mehr sein. More of what you love.
  • 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 280 kW (380 pk)
  • De voor de Macan kenmerkende sideblades zijn matzwart gespoten en voorzien van het ‘GTS’ logo in hoogglans
  • Alcantara® op de middenbaan van de stoelen, de armsteunen van de portieren en de middenconsole
Meer informatie
Het concept GTS: More of what you love.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Macan Modellen
 
Een explosie van gevoelens. Continu.
De Macan GTS.
Het leven is opwindend. En van datgene waarvan we houden, willen we altijd meer. Dat is niet irrationeel of overdreven alleen maar consequent. Want zetten we de radio uit, of zetten we het geluid juist harder als ons favoriete nummer wordt afgespeeld? Zijn er mensen die na een lange, intense kus ‘Stop’ roepen? Of na de eerste keer hebben gedacht: ‘Nu is het genoeg’? Hetzelfde geldt voor het gevoel van het rijden in een Porsche. In de stoel worden gedrukt, terwijl onder krachtig motorgeluid het landschap voorbij raast. Daar houdt u net zoveel van als wij, toch? Ook dat kan worden versterkt. More of what you love. De Macan GTS.

GTS Hoogtepunten.

GTS motoren.

Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km

De liefde voor adrenaline ontsteekt in de nieuwe Macan GTS een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 280 kW (380 pk). Dat is 20 pk meer dan bij het voorgaande model. Twee uitlaatgasturbo’s, in de zogenaamde Central Turbo Layout, zorgen voor een spontane respons. Het maximumkoppel bedraagt 520 Nm.

SportDesign Pakket.

Met het SportDesign Pakket zijn het luchtrooster en de markante airblades matzwart afgewerkt. De voorzijde oogt in zijn geheel sportief breed, dicht bij de weg. De standaard getinte led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS) zorgen voor een optimale verlichting van het wegdek en de bochten. De voor de Macan kenmerkende sideblades zijn matzwart gespoten en voorzien van het ‘GTS’ logo in hoogglans.

Onderzijde achter met diffusor.

Tot slot de goed getrainde achterzijde: met doorlopende achterlichtunit, driedimensionale, getinte led-achterlichten met 4-punts remlichten, sportieve zwarte onderzijde achter met diffusor – en sporteindpijpen.

Het standaard sportuitlaatsysteem.

Het standaard sportuitlaatsysteem met zwarte sporteindpijpen maakt eveneens duidelijk dat het er bij de liefde voor het rijden stormachtig aan toe mag gaan – ook wat betreft de motorsound.

15 mm dichter.

Intens contact met de weg? Absoluut noodzakelijk. Met het standaard Porsche Active Suspension Management (PASM) ligt de Macan GTS 15 mm dichter op de weg en kunt u het asfalt voelen.

GTS Interieur.

De materialen? Sportief, elegant en gripvast Alcantara® op de middenbaan van de stoelen, de armsteunen van de portieren en de middenconsole. Het standaard lederpakket in het interieur wordt aangevuld met accenten in zwart geborsteld aluminium. Dat dit nieuwe model zijn eigen signatuur draagt, maakt het ‘GTS’ logo duidelijk: op de toerenteller, op de dorpellijsten en op de hoofdsteunen van de voorstoelen en van de buitenste zitplaatsen achterin.

20 inch wielen.

De zwart zijdeglans gespoten 20 inch RS Spyder Design wielen zijn standaard – en klaar voor alles wat u in gedachten heeft.

Volgend hoofdstuk
Modellen & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km

Macan model selecteren & configureren.

Geselecteerd
Macan
Porsche Macan
WLTP*
11,0 – 10,2
l/100 km
250 – 232
g/km
Vanaf € 101.800,00 (consumentenadviesprijs)
180 kW/245 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
6,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
225 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Macan S
Porsche Macan S
WLTP*
11,8 – 10,7
l/100 km
267 – 243
g/km
Vanaf € 112.300,00 (consumentenadviesprijs)
260 kW/354 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,3 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
254 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Macan GTS
Porsche Macan GTS
WLTP*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km
Vanaf € 130.100,00 (consumentenadviesprijs)
280 kW/380 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
261 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
WLTP*
12,0 – 11,4
l/100 km
271 – 259
g/km
Vanaf € 145.900,00 (consumentenadviesprijs)
324 kW/440 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,5 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
270 km/h
Topsnelheid
Macan S
Vanaf € 112.300,00 (consumentenadviesprijs)
Prijs
260 kW/354 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,3 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
254 km/h
Topsnelheid
WLTP*
11,8 – 10,7
l/100 km
267 – 243
g/km
Hoogte
1.624 mm
Breedte
1.923 mm
Lengte
4.696 mm
Wielbasis
2.807 mm

Aantal cilinders 6
Octaan getal 95
Boring 84,5 mm
Slag 89,0 mm
Inhoud 2.995 cm³
Vermogen (kW) 260 kW
Vermogen (pk) 354 pk
bij tpm 5.400 - 6.400 1/min
Maximaal koppel 480 Nm
bij tpm 1.400 - 4.800 1/min

Topsnelheid 254 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u 5,3 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket 5,1 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u 13,0 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u met Sport Chrono Pakket 12,8 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u 22,3 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u met Sport Chrono Pakket 22,1 s
Acceleratie van 80-120km/u 3,6 s

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering) 300 mm
Hellingshoek voor/achter (stalen vering) 16,9 - 23,6 °
Drempelhoek (stalen vering) 16,9 °
Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering) 205 mm
Maximale bodemvrijheid (luchtvering, normaal level) 190 mm

Lengte 4.696 mm
Breedte 1.923 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.098 mm
Hoogte 1.624 mm
Luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) 0,36 cW
Wielbasis 2.807 mm
Spoorbreedte achterzijde 1.651 mm
Onbeladen gewicht (DIN) 1.865 kg
Onbeladen gewicht (EU) 1.940 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.580 kg
Maximaal laadvermogen 715 kg
Maximaal trekgewicht (ongeremd) 750 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 75 kg

Open bagageruimtevolume (tot aan de bovenrand van de achterbank) 488 l
Grootste bagageruimte-volume (achter voorstoelen, tot dak) 1.503 l
Brandstoftank 65 l

Verbruik laag 15,1 - 14,9 l/100 km
Verbruik middel 11,5 - 10,4 l/100 km
Verbruik hoog 10,2 - 9,3 l/100 km
Verbruik extra-hoog 12,0 - 10,6 l/100 km
Verbruik gecombineerd 11,8 - 10,7 l/100 km
CO2-emissie laag (WLTP) 341 - 338 g/km
CO2-emissie middel (WLTP) 259 - 236 g/km
CO2-emissie hoog (WLTP) 231 - 209 g/km
CO2-emissie extra-hoog (WLTP) 272 - 239 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 267 - 243 g/km

PDK Vanaf € 112.300,00 (consumentenadviesprijs)

Configurator.

Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Interesse.

Interesse.

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.