Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie
Porsche - Macan Modellen
Het Macan Idee
We hebben bewezen dat we ons niets laten voorschrijven. Dat we geen trends volgen, maar liever onze eigen avontuurlijke verhalen schrijven. Zoals die van een compacte SUV die sportiviteit, design en praktisch gebruiksgemak onlosmakelijk met elkaar verbindt: de Macan.
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Design
Esthetiek is voor ons nooit oppervlakkig. Maar altijd een uitdrukking van persoonlijkheid.

360°

Ontdek
Ontdek
Porsche Macan
Macan
Vanaf € 86.900,00 (consumentenadviesprijs)
Porsche Macan S
Macan S
Vanaf € 98.900,00 (consumentenadviesprijs)
Porsche Macan Turbo
Macan Turbo
Vanaf € 136.300,00 (consumentenadviesprijs)

Technische gegevens

8,1
l/100 km
185
g/km
180 kW/245 pk Vermogen (kW)/Vermogen (PK)
6,7 s Acceleratie van 0 - 100 km/u
6,5 s Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
225 km/h Topsnelheid
1.923 mm Breedte
4.696 mm Lengte

Motor

Motor indeling

Voorin

Aantal cilinders

4

Octaan getal

98

Boring

82,5 mm

Slag

92,8 mm

Inhoud

1.984 cm³

Vermogen (kW)

180 kW

Vermogen (PK)

245 pk

bij tpm

5.000 - 6.750 r/min

Maximaal koppel

370 Nm

bij tpm

1.600 - 4.500 r/min

Compressieverhouding

9,6 +/- 0,15

Brandstofverbruik/Uitstoot

Stedelijk

9,5 l/100 km

Buitenweg

7,3 l/100 km

Gecombineerd

8,1 l/100 km

CO2 emissies

185 g/km

Emissie standaard

Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC

Particulate filter

ja

Transmissie

Aandrijflijn

Porsche Traction Management (PTM): permanente 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde, kenveldgeregelde lamellenkoppeling, automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR)

Automatische transmissie

7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) met handmatige bediening via schakelpaddles op het stuurwiel en een automaatmodus

Chassis en vering

Vooras

As met dubbele dwarsdraagarmen

Achteras

As met trapeziumdraagarm

Besturing

Elektromechanisch bekrachtigd

Remmen

Aluminium monobloc remzadels met 4 remzuigers voor en gecombineerd vuistzadel met 1 remzuiger achter, inwendig geventileerde remschijven voor en achter

Stabiliteit

Porsche Stability Management (PSM) met ABS, ASR, ABD, MSR en aanhangwagenstabilisator

Wielen vooras

8Jx18 ET 21

Banden vooras

235/60 R18 103W

Wielen achteras

9Jx18 ET 21

Banden achteras

255/55 R18 105W

Vermogen

Topsnelheid

225 km/h

Acceleratie van 0 - 100 km/u

6,7 s

Acceleratie van 0 - 160 km/u

17,5 s

Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket

6,5 s

Acceleratie van 80 - 120 km/u

4,9 s

Terreineigenschappen

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering)

300 mm

Drempelhoek (stalen vering)

16,9 °

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering)

205 mm

Maximale bodemvrijheid (luchtvering, normaal niveau)

190 mm

Hellingshoek voor/achter (stalen vering)

16,9 - 23,6 °

Carrosserie

Lengte

4.696 mm

Breedte

1.923 mm

Breedte (zonder spiegels in te klappen)

2.098 mm

Hoogte

1.624 mm

Luchtweerstandscoëfficiënt (Cd)

0,35 cW

Wielbasis

2.807 mm

Spoorbreedte voorzijde

1.655 mm

Spoorbreedte achterzijde

1.651 mm

Onbeladen gewicht (DIN)

1.795 kg

Onbeladen gewicht (EU)

1.870 kg

Toelaatbaar totaalgewicht

2.510 kg

Maximaal laadvermogen

715 kg

Capaciteiten

Achterste bagageruimte (met neergeklapte stoelen)

1.503 l

Bagage inhoud

488 l

Brandstoftank

65 l

Features

Exterieurdesign
Exterieurdesign
De Macan bewijst met zijn dynamische verschijning dat hij onmiskenbaar een sportwagen is. De nieuw vormgegeven achterzijde oogt bijzonder krachtig. En net als een duidelijke streep onder uw eigen handtekening, onderstreept de nieuwe karakteristieke doorlopende achterlichtunit de handtekening van Porsche. De nieuwe 4-punts remlichten vormen hierop niet alleen een functionele, maar ook een optische aanvulling.
De brede schouders boven de achterwielen doen denken aan de 911 en maken de strakke wegligging van de nieuwe Macan ook optisch duidelijk.
Ook het zijaanzicht is typisch Porsche. Vanuit dit perspectief lijkt elke spier gespannen te zijn – zoals bij een roofdier dat op het punt staat om toe te slaan. De daklijn helt naar achteren af, zoals bij een coupé. Zo ontstaat het voor een sportwagen zo kenmerkende dynamische lijnenspel. Onze designers noemen dit de Porsche Flyline.
Interieurdesign
Interieurdesign
In rap tempo volgen de belevingen elkaar op. Dan wilt u natuurlijk wel het overzicht bewaren. De sportieve voorstoelen geven u een gevoel dat kenmerkend is voor de Macan: ondanks dat u hoger boven de weg zit, voelt het alsof u er heel dicht op zit.
Wij als sportwagenfabrikant weten als geen ander dat de bestuurder en de auto een eenheid moeten vormen. U zit daarom niet gewoon in de Macan – door de architectuur bent u als het ware in de auto geïntegreerd.
Door de driedimensionale plaatsing van de bedieningselementen voelt het interieur aan als een cockpit. De voor een sportwagen kenmerkende naar voren oplopende middenconsole zorgt voor een heel korte afstand tussen het standaard multifunctionele stuurwiel, de PDK keuzehendel (Porsche Doppelkupplung) en de belangrijkste functies van de auto. Het contactslot zit links, zoals u bij Porsche gewend bent.
Een highlight waar we bijzonder trots op zijn: het nieuwe 10,9 inch touchscreen in het Porsche Communication Management (PCM). Met een nieuw design, met full HDresolutie en met een startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen. De nieuwe, intuïtieve menu’s bieden u nog sneller toegang tot de belangrijkste functies.
Performance en handling
Performance en handling
Laten we eerlijk zijn: het gaat allang niet meer om mobiliteit op zich. We zitten niet alleen in de auto om van A naar B te komen. Want onderweg is zo veel te beleven. We willen elk moment voelen dat ons leven dynamisch is. Op de weg. Juist in onze sportwagen.
Onze focus is daarbij steeds gericht op absolute performance. Zoals we dat van een echte sportwagen ook verwachten.
Maar een Porsche biedt meer dan alleen veel vermogen. Neem bijvoorbeeld de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM): tractie, rijveiligheid, een uitstekend stuurgedrag en een perfecte handling – een duidelijk staaltje traditionele ingenieurskunst van Porsche.
En het comfort? Dat komt bij alle sportiviteit en controle uiteraard niets tekort. De als meeruitvoering leverbare luchtvering zorgt voor een constante wagenhoogte – op elk wegdek. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt bovendien actief en continu de schokdemperkracht voor elk afzonderlijk wiel. Het resultaat? Nog meer comfort en sportiviteit – op alle zitplaatsen.
Comfort
Comfort
Het rijden in een sportwagen is een intense beleving voor al onze zintuigen. Maar endorfine komt niet alleen vrij door performance en adrenaline. Het interieur van de nieuwe Macan zorgt al bij het instappen voor een gelukzalig gevoel.
Bijvoorbeeld door de, tegen meerprijs leverbare, hoogwaardige lederuitrusting. Of de oplopende middenconsole naast het als meeruitvoering leverbare multifunctionele GT sportstuurwiel, dat het echte sportwagengevoel versterkt.
Maar ook de oren worden verwend: het sportuitlaatsysteem laat de typische Porsche sound naar keuze nog krachtiger klinken. Over luistergenot gesproken: voor de Macan zijn tegen meerprijs het BOSE® Surround Sound-System en het Burmester® High-End Surround Sound-System leverbaar.
Om tijdens alle ervaringen vrij adem te kunnen halen is er de standaard 3-zone automatische airconditioning. Nieuw hierbij is de tegen meerprijs leverbare ionisator. Deze verbetert de luchtkwaliteit en bevordert de gezondheid.
Porsche Connect
Porsche Connect
Ons leven is veelzijdig – en spannend. We zijn immers altijd onderweg. En willen weten wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Voor extra raakvlak met het volgende avontuur zorgt het nieuwe 10,9 inch full HD-touchscreen. Het startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen, is intuïtief te bedienen.
Het standaard online navigatiesysteem zorgt ervoor dat u uw volgende beleving nog sneller bereikt. Connect Plus ondersteunt u hierbij met realtime verkeersinformatie en online kaartupdates. Met de Porsche Connect App kunt u de gewenste bestemming bepalen, deze naar uw Macan versturen en tegelijkertijd een vrije parkeerplaats zoeken.
Wat onderweg niet mag ontbreken? Uw favoriete muziek natuurlijk: met de muziek streamingfunctie van de Porsche Connect App.
Compromissen sluiten we niet;
we willen alles.
1.503 l
Achterste bagageruimte (met neergeklapte stoelen)

Kleuren en Wielen

Peggy Gou
DJ
Bakermat
DJ

Choose Thrilling.

Altijd onderweg. De hartslag bepaalt het tempo. Bij het eerste akkoord schudt de wereld. Het geluid dreunt door elke vezel. Het gevoel springlevend te zijn. En de uitdrukking van een onconventioneel leven. Twee topartiesten nemen u mee naar deze wereld. Uw reisgenoot – de Macan.

Waarvan gaat uw hart sneller kloppen? Ontdek het. Met de meest universele taal ter wereld – muziek. Op Porsche wijze.

Nu ontdekken

Download brochures

Meer informatie over de Macan kunt u hier direct downloaden.

Dealer zoeken

Porsche - Meer informatie

Meer informatie

Choose Thrilling. De Macan modellen.
Neem contact op voor meer informatie.

Brandstofverbruik en Uitstoot

Macan Modellen
9,8 – 8,1
l/100 km
224 – 185
g/km