Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie
Porsche - Macan Modellen
Het Macan Idee
We hebben bewezen dat we ons niets laten voorschrijven. Dat we geen trends volgen, maar liever onze eigen avontuurlijke verhalen schrijven. Zoals die van een compacte SUV die sportiviteit, design en praktisch gebruiksgemak onlosmakelijk met elkaar verbindt: de Macan.
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Porsche - Macan Modellen
Design
Esthetiek is voor ons nooit oppervlakkig. Maar altijd een uitdrukking van persoonlijkheid.

360°

Ontdek
Ontdek
Porsche Macan
Macan
Vanaf € 97.000,00 (consumentenadviesprijs)
Porsche Macan S
Macan S
Vanaf € 109.100,00 (consumentenadviesprijs)
Porsche Macan GTS
Macan GTS
Vanaf € 124.700,00 (consumentenadviesprijs)
Porsche Macan Turbo
Macan Turbo
Vanaf € 138.500,00 (consumentenadviesprijs)

Technische gegevens

WLTP*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km
280 kW/380 pk Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,9 s Acceleratie van 0 - 100 km/u
4,7 s Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
261 km/h Topsnelheid
1.926 mm Breedte
4.686 mm Lengte

Motor

Aantal cilinders

6

Octaan getal

98

Boring

84,5 mm

Slag

86,0 mm

Inhoud

2.894 cm³

Vermogen (kW)

280 kW

Vermogen (pk)

380 PS

bij tpm

5.200 - 6.700 1/min

Maximaal koppel

520 Nm

bij tpm

1.750 - 5.000 1/min

Vermogen

Topsnelheid

261 km/h

Acceleratie van 0 - 100 km/u

4,9 s

Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket

4,7 s

Acceleratie van 0 - 160 km/u

11,6 s

Acceleratie van 0 - 160 km/u met Sport Chrono Pakket

11,4 s

Acceleratie van 0 - 200 km/u

19,5 s

Acceleratie van 0 - 200 km/u met Sport Chrono Pakket

19,3 s

Acceleratie van 80-120km/u

3,3 s

Terreineigenschappen

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering)

285 mm

Hellingshoek voor/achter (stalen vering)

21,5 - 22,1 °

Drempelhoek (stalen vering)

15,7 °

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering)

190 mm

Maximale bodemvrijheid (luchtvering, normaal level)

180 mm

Carrosserie

Lengte

4.686 mm

Breedte

1.926 mm

Breedte (zonder spiegels in te klappen)

2.098 mm

Hoogte

1.609 mm

Luchtweerstandscoëfficiënt (Cd)

0,36 cW

Wielbasis

2.807 mm

Spoorbreedte voorzijde

1.650 mm

Spoorbreedte achterzijde

1.658 mm

Onbeladen gewicht (DIN)

1.910 kg

Onbeladen gewicht (EU)

1.985 kg

Toelaatbaar totaalgewicht

2.580 kg

Maximaal laadvermogen

670 kg

Maximaal trekgewicht (geremd)

2.400 kg

Maximaal trekgewicht (ongeremd)

750 kg

Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem

75 kg

Capaciteiten

Open bagageruimtevolume (tot aan de bovenrand van de achterbank)

488 l

Grootste bagageruimte-volume (achter voorstoelen, tot dak)

1.503 l

Brandstoftank

65 l

Brandstofverbruik/Uitstoot WLTP*

Verbruik laag

16,3 - 15,7 l/100 km

Verbruik middel

11,5 - 10,9 l/100 km

Verbruik hoog

10,5 - 9,9 l/100 km

Verbruik extra-hoog

11,5 - 11,0 l/100 km

Verbruik gecombineerd

11,8 - 11,3 l/100 km

CO2-emissie laag (WLTP)

369 - 357 g/km

CO2-emissie middel (WLTP)

261 - 246 g/km

CO2-emissie hoog (WLTP)

237 - 224 g/km

CO2-emissie extra-hoog (WLTP)

260 - 250 g/km

CO2-emissie gecombineerd (WLTP)

268 - 255 g/km

Prijs

PDK

Vanaf € 124.700,00 (consumentenadviesprijs)

Features

Exterieurdesign
Exterieurdesign
De Macan bewijst met zijn dynamische verschijning dat hij onmiskenbaar een sportwagen is. De nieuw vormgegeven achterzijde oogt bijzonder krachtig. En net als een duidelijke streep onder uw eigen handtekening, onderstreept de nieuwe karakteristieke doorlopende achterlichtunit de handtekening van Porsche. De nieuwe 4-punts remlichten vormen hierop niet alleen een functionele, maar ook een optische aanvulling.
De brede schouders boven de achterwielen doen denken aan de 911 en maken de strakke wegligging van de nieuwe Macan ook optisch duidelijk.
Ook het zijaanzicht is typisch Porsche. Vanuit dit perspectief lijkt elke spier gespannen te zijn – zoals bij een roofdier dat op het punt staat om toe te slaan. De daklijn helt naar achteren af, zoals bij een coupé. Zo ontstaat het voor een sportwagen zo kenmerkende dynamische lijnenspel. Onze designers noemen dit de Porsche Flyline.
Interieurdesign
Interieurdesign
In rap tempo volgen de belevingen elkaar op. Dan wilt u natuurlijk wel het overzicht bewaren. De sportieve voorstoelen geven u een gevoel dat kenmerkend is voor de Macan: ondanks dat u hoger boven de weg zit, voelt het alsof u er heel dicht op zit.
Wij als sportwagenfabrikant weten als geen ander dat de bestuurder en de auto een eenheid moeten vormen. U zit daarom niet gewoon in de Macan – door de architectuur bent u als het ware in de auto geïntegreerd.
Door de driedimensionale plaatsing van de bedieningselementen voelt het interieur aan als een cockpit. De voor een sportwagen kenmerkende naar voren oplopende middenconsole zorgt voor een heel korte afstand tussen het standaard multifunctionele stuurwiel, de PDK keuzehendel (Porsche Doppelkupplung) en de belangrijkste functies van de auto. Het contactslot zit links, zoals u bij Porsche gewend bent.
Een highlight waar we bijzonder trots op zijn: het nieuwe 10,9 inch touchscreen in het Porsche Communication Management (PCM). Met een nieuw design, met full HDresolutie en met een startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen. De nieuwe, intuïtieve menu’s bieden u nog sneller toegang tot de belangrijkste functies.
Performance en handling
Performance en handling
Laten we eerlijk zijn: het gaat allang niet meer om mobiliteit op zich. We zitten niet alleen in de auto om van A naar B te komen. Want onderweg is zo veel te beleven. We willen elk moment voelen dat ons leven dynamisch is. Op de weg. Juist in onze sportwagen.
Onze focus is daarbij steeds gericht op absolute performance. Zoals we dat van een echte sportwagen ook verwachten.
Maar een Porsche biedt meer dan alleen veel vermogen. Neem bijvoorbeeld de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM): tractie, rijveiligheid, een uitstekend stuurgedrag en een perfecte handling – een duidelijk staaltje traditionele ingenieurskunst van Porsche.
En het comfort? Dat komt bij alle sportiviteit en controle uiteraard niets tekort. De als meeruitvoering leverbare luchtvering zorgt voor een constante wagenhoogte – op elk wegdek. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt bovendien actief en continu de schokdemperkracht voor elk afzonderlijk wiel. Het resultaat? Nog meer comfort en sportiviteit – op alle zitplaatsen.
Comfort
Comfort
Het rijden in een sportwagen is een intense beleving voor al onze zintuigen. Maar endorfine komt niet alleen vrij door performance en adrenaline. Het interieur van de nieuwe Macan zorgt al bij het instappen voor een gelukzalig gevoel.
Bijvoorbeeld door de, tegen meerprijs leverbare, hoogwaardige lederuitrusting. Of de oplopende middenconsole naast het als meeruitvoering leverbare multifunctionele GT sportstuurwiel, dat het echte sportwagengevoel versterkt.
Maar ook de oren worden verwend: het sportuitlaatsysteem laat de typische Porsche sound naar keuze nog krachtiger klinken. Over luistergenot gesproken: voor de Macan zijn tegen meerprijs het BOSE® Surround Sound-System en het Burmester® High-End Surround Sound-System leverbaar.
Om tijdens alle ervaringen vrij adem te kunnen halen is er de standaard 3-zone automatische airconditioning. Nieuw hierbij is de tegen meerprijs leverbare ionisator. Deze verbetert de luchtkwaliteit en bevordert de gezondheid.
Porsche Connect
Porsche Connect
Ons leven is veelzijdig – en spannend. We zijn immers altijd onderweg. En willen weten wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Voor extra raakvlak met het volgende avontuur zorgt het nieuwe 10,9 inch full HD-touchscreen. Het startscherm dat u zelf naar eigen behoefte kunt aanpassen, is intuïtief te bedienen.
Het standaard online navigatiesysteem zorgt ervoor dat u uw volgende beleving nog sneller bereikt. Connect Plus ondersteunt u hierbij met realtime verkeersinformatie en online kaartupdates. Met de Porsche Connect App kunt u de gewenste bestemming bepalen, deze naar uw Macan versturen en tegelijkertijd een vrije parkeerplaats zoeken.
Wat onderweg niet mag ontbreken? Uw favoriete muziek natuurlijk: met de muziek streamingfunctie van de Porsche Connect App.
Macan GTS
Macan GTS
Aandrijving
Macan GTS (WLTP)*
11,8 – 11,3
l/100 km
268 – 255
g/km
De liefde voor adrenaline ontsteekt in de nieuwe Macan GTS een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 280 kW (380 pk). Dat is 20 pk meer dan bij het voorgaande model. Twee uitlaatgasturbo's, in de zogenaamde Central Turbo Layout, zorgen voor een spontane respons. Het maximumkoppel bedraagt 520 Nm.
Het permanente 4-wielsysteem Porsche Traction Management (PTM) zorgt voor tractie, rijveiligheid, een uitstekend instuurgedrag en een perfecte handling.

Onderstel

Intens contact met de weg? Absoluut noodzakelijk. Met het standaard Porsche Active Suspension Management (PASM) ligt de nieuwe Macan GTS 15 mm dichter op de weg en kunt u het asfalt voelen. Niet genoeg? De als meeruitvoering leverbare luchtvering incl. PASM met niveauregeling en hoogteverstelling verenigt de tegenstellingen van het allerhoogste rijcomfort en een enorme sportiviteit: uw nieuwe Macan GTSligt daarmee 10 mm lager ten opzichte van de Macan S en is nog sportiever afgesteld.
Nog steeds niet genoeg? Het als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) verhoogt de rijdynamiek en -stabiliteit. En zorgt bovendien door gerichte remingrepen op het rechter of linker achterwiel voor nog meer plezier in de bochten.

Exterieurdesign

Eerst even diep ademhalen. Dit is op zich al een designprincipe: het front met de grote koelluchtopeningen springt direct in het oog. Met het SportDesign Pakket zijn het luchtrooster en de markante airblades matzwart afgewerkt. De voorzijde oogt in zijn geheel sportief breed, dicht bij de weg. De standaard getinte led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System (PDLS) zorgen voor een optimale verlichting van het wegdek en de bochten.
De voor de Macan kenmerkende sideblades zijn matzwart gespoten en voorzien van het 'GTS' logo in hoogglans. De zwart zijdeglans gespoten 20 inch RS Spyder Design wielen zijn standaard – en klaar voor alles wat u in gedachten heeft.
Voor als u op zoek bent naar remmen die net zo gretig zijn als uw avontuurlijke geest: het oppervlak van de als meeruitvoering leverbare Porsche Surface Coated Brake (PSCB) bestaat uit wolfraamcarbide. Voor een constant hoog remvermogen, ook bij langdurig gebruik.
Tot slot de goed getrainde achterzijde: met doorlopende achterlichtunit, driedimensionale, getinte led-achterlichten met 4-punts remlichten, sportieve zwarte onderzijde achter met diffusor – en sporteindpijpen. Stil? Nu niet.

Interieurdesign

Sommigen laten zich graag rijden. Anderen rijden liever zelf. En waarin kan dat beter dan in de GTS-sportstoelen?
Ook de rest van het interieur, met zijn typische cockpitkarakter, is er helemaal op gericht om het volgende avontuur op een intense en gecontroleerde manier aan te gaan. Het optionele multifunctionele GT-sportstuurwiel geeft een zeer sportieve feedback. Zijn compacte afmetingen en het design verwijzen naar de Porsche autosportgenen. In combinatie met het optionele Sport Chrono Pakket wordt het stuurwiel uitgebreid met de rijmodus-schakelaar: door middel van verschillende rijmodi doseert u uw rijplezier volledig volgens uw wensen.
De materialen? Sportief, elegant en gripvast Alcantara® op de middenbaan van de stoelen, de armsteunen van de portieren en de middenconsole. Het standaard lederpakket in het interieur wordt aangevuld met accenten in zwart geborsteld aluminium. Dat dit nieuwe model zijn eigen signatuur draagt, maakt het 'GTS' logo duidelijk: op de toerenteller, op de dorpellijsten en op de hoofdsteunen van de voorstoelen en van de buitenste zitplaatsen achterin.
Compromissen sluiten we niet;
we willen alles.
1.503 l
Grootste bagageruimte-volume (achter voorstoelen, tot dak)

Configurator.

Download brochures

Meer informatie over de Macan kunt u hier direct downloaden.

Porsche - Interesse

Interesse

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.

Naar het contactformulier