Nieuw
Cayenne Coupé
Vanaf € 151.000,00 (consumentenadviesprijs) *
260 kW/353 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,1 – 10,9
l/100 km
275 – 247
g/km
Nieuw
Cayenne E-Hybrid Coupé
Vanaf € 113.200,00 (consumentenadviesprijs) *
346 kW/470 PS
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
254 km/h
Topsnelheid
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Nieuw
Cayenne S Coupé
Vanaf € 189.100,00 (consumentenadviesprijs) *
349 kW/474 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
273 km/h
Topsnelheid
WLTP*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
Terug naar het begin
Cayenne Coupé
Car Configurator
 
Porsche - Further together.
Further together.
Samen momenten beleven opent je ogen voor wat bijzonder is. Het perfecte uitgangspunt hiervoor: de Porsche Cayenne Coupé. Het design neemt het iconische silhouet van de 911 over en benadrukt zo op indrukwekkende wijze de sportiviteit van de coupémodellen.
Vandaag naar het kantoor, morgen offroad of op het racecircuit - de Cayenne Coupé biedt rijplezier op ieder terrein, in combinatie met het typische Porsche desgin.

Cayenne Coupé hoogtepunten.

Prestaties on- en offroad.

De Cayenne Coupé-modellen maken indruk met een sportieve en elegante uitstraling, die wordt gekenmerkt door het perfecte samenspel van typisch Porsche-design, dat aansluit bij het silhouet van de 911, en een uitstekende rijdynamiek.

Matrix ledkoplamp.

Standaard uitgerust met Matrix ledkoplampen, vergroten de HD-Matrix ledkoplampen met meer dan 64.000 pixels de functionaliteit nog verder.

Porsche Driver Experience.

Voor het eerst beschikbaar op de Cayenne-modellen: het nieuwe bedienings- en weergaveconcept Porsche Driver Experience, ontworpen voor de bestuurder.

Infotainment.

Het infotainmentsysteem met Apple CarPlay®, Spotify, Android Auto en In-Car Video breidt de digitale mogelijkheden uit. Zo kunnen er tijdens het rijden video's op het bijrijdersdisplay worden gestreamd.

Hulpsystemen.

Alle Cayenne-modellen kunnen worden uitgerust met tal van assistentiesystemen die het rijcomfort en de veiligheid verder verhogen.

E-Hybrid.

Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km

De Cayenne E-Hybrid-modellen hebben een nieuwe accugeneratie voor een grotere elektrische actieradius. Bovendien zorgt een nieuwe elektromotor met 130 kW vermogen voor superieure rijprestaties in de e-modus.

Vast glazen panoramadak.

Door het vast glazen panoramadak ontstaat voor alle passagiers een uniek ruimtegevoel. Een rolgordijn beschermt tegen zonnestraling.

360° Ervaring.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

De Cayenne Coupé modellen in detail ontdekken.

Tot hier heeft u een overzicht gekregen van de highlights van de Cayenne modellen. Meer details vindt u in deze hoofdstukken.

Porsche - De Cayenne Coupé modellen in detail ontdekken.
Porsche - Exterieur
Exterieur
Meer informatie
Exterieur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - HD-Matrix ledkoplamp.
HD-Matrix ledkoplamp.
De HD-Matrix ledkoplampen met nieuwe pixel-ledtechnologie reageren met 64.000 cameragestuurde pixels op iedere rijsituatie met een lichtverdeling die op elke situatie is afgestemd. Zo zorgen onder andere het verblindingsvrije grootlicht, het belichten van de precieze rijstrook, het afbeelden van de breedte van de auto bij wegwerkzaamheden en wegversmallingen, alsmede het op mist geoptimaliseerd dimlicht en regenlicht voor meer veiligheid en comfort.
Porsche - Wielen en onderstel.
Wielen en onderstel.
Standaard 20 inch en optionele 21 en 22 inch wielen optimaliseren het rijgedrag met een nieuwe bandenmaat. Fundamentele verbeteringen aan het onderstel en een nieuwe adaptieve luchtvering zorgen zowel voor meer comfort als betere prestaties. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) is bij alle modellen standaard.
Porsche - Vast glazen panoramadak.
Vast glazen panoramadak.
Het vaste glazen panoramadak van de Cayenne Coupé modellen maakt een duidelijk statement: het overdekt op royale wijze de hele passagiersruimte. Tegelijkertijd inspireert het panoramadak met een moderne, open uitstraling en overspoelt het het interieur met licht. Dit creëert een uniek gevoel van ruimte, vooral voor de passagiers achterin. Desgewenst kan het glazen dak worden geblindeerd met een geïntegreerd, elektrisch bedienbaar rolgordijn.
Porsche - Adaptieve achterspoiler.
Adaptieve achterspoiler.
De Cayenne Coupé modellen beschikken over Porsche Active Aerodynamics (PAA). Met een uitschuifhoogte van 135 mm zorgt de adaptieve achterspoiler voor de juiste neerwaartse druk voor elke rijsituatie.
Porsche - Trekgewicht.
Trekgewicht.
Voor de Cayenne modellen is optioneel een elektrisch uitklapbare trekhaak leverbaar. Die kan met een druk op de knop worden bediend en biedt geremd een maximaal trekgewicht van 3.500 kg en ongeremd 750 kg. De maximale kogeldruk bedraagt 140 kg.
Porsche - Bagageruimte.
Bagageruimte.
De grote bagageruimte biedt afhankelijk van het model en de uitrusting een opbergvolume van 592 liter. Dankzij de neerklapbare rugleuningen van de achterbank (40:20:40) herbergt de bagageruimte maximaal 1.502 liter. Op verzoek is het bagageruimtemanagement verkrijgbaar: een variabel systeem voor het veilig vervoeren van voorwerpen in de bagageruimte. Het systeem bevat onder andere 2 in de bagageruimtevloer geïntegreerde bevestigingsrails en een scheidingsnet.
Volgend hoofdstuk
Interieur

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne Coupé Modellen (verbrandingsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Interieur
Meer informatie
Interieur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Instrumentenpaneel.
Instrumentenpaneel.
In goede Porsche traditie gefocust op de bestuurder in de stijl van de nieuwe Porsche Driver Experience… het digitale instrumentenpaneel - met een 12,65 inch gebogen display - geeft de informatie compact in het blikveld weer. Er kan uit verschillende weergavevormen worden gekozen: typische ronde klokken, kaartfragmenten in het midden van de ronde klokken, een volledige navigatiekaart, een verkleinde weergave en de optionele weergave met nachtzichtassistent in het midden.
Porsche - Bijrijdersdisplay.
Bijrijdersdisplay.
Waar het instrumentenpaneel en het centrale display zijn afgestemd op de bestuurder, bevindt het optionele 10,9 inch touchscreen zich juist aan de bijrijderszijde. Het geeft onder andere toegang tot navigatie- en infotainmentfuncties. Assistentie bij de routeplanning is ook mogelijk, net als inzicht in de gegevens van het instrumentenpaneel. Met de optionele In-Car Video kunnen tijdens het rijden video's worden gestreamd op het bijrijdersdisplay, waar ze alleen zichtbaar zijn voor de bijrijder.
Porsche Driver Experience.
Porsche Driver Experience.
Een Porsche staat voor persoonlijk beleven en ervaren. Het Porsche Driver Experience weergave- en bedieningsconcept geeft deze overtuiging een nieuwe dimensie: met nieuwe stuurwielen waarin ook de bediening van de hulpsystemen en andere modi zijn geïntegreerd. Met een start-/stopknop voor de motor op de plek waar het contactslot traditioneel in een Porsche te vinden was. En met een volledig digitaal instrumentenpaneel. Voor extra focus op het rijden.
Porsche - Sportstoelen.
Sportstoelen.
Bij de Cayenne Coupé modellen combineren de ergonomisch gevormde sportstoelen voorin met verhoogde zijwangen en geïntegreerde hoofdsteunen dynamisch rijden met een uitstekend zitcomfort. Met behulp van elektrische verstelmogelijkheden (8-voudig) past het zitsysteem zich optimaal aan de individuele lichaamsvorm aan. De zithoogte, de schuine stand van de zitting en rugleuning, én de lengteverstelling zijn elektrisch verstelbaar.
Porsche - Sport-achterbanksysteem.
Sport-achterbanksysteem.
Net als de voorstoelen zijn de twee sportstoelen achterin ontworpen met hogere zijwangen. De rugleuningen kunnen worden neergeklapt in een verhouding van 40:20:40 en hebben 10 verstelposities voor de hellingshoek van de rugleuning (tot 29 graden). Tussen de sportstoelen achterin dragen een centraal opbergvak en een uitklapbare middenarmsteun met 2 bekerhouders bij aan het comfort. Als optie is ook een 2+1 comfort achterbanksysteem verkrijgbaar.
Volgend hoofdstuk
Aandrijving en onderstel

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne Coupé Modellen (verbrandingsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Aandrijving en onderstel
Meer informatie
Aandrijving en onderstel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 4,0 liter V8-biturbomotor in de Cayenne S Coupé.
4,0 liter V8-biturbomotor in de Cayenne S Coupé.
Cayenne S Coupé (WLTP)*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
De Cayenne S Coupé wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 4,0 liter V8 biturbomotor met een maximaal vermogen van 349 kW (474 PS) en een koppel van 600 Nm. V8-motoren staan voor uitzonderlijke prestaties, een hoog koppel, een trillingsarme werking en een karakteristiek geluid.

Aandrijving en onderstel.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

Het PASM, dat standaard in alle Cayenne-modellen is ingebouwd, is de elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Het regelt, afhankelijk van de toestand van het wegdek en de rijstijl, actief en continu de schokdemperkracht. Voor minder carrosseriebewegingen en dus meer comfort op alle stoelen, staan er 4 instellingen ter beschikking: "Normaal", "Sport", "Sport Plus" en "Offroad".

Adaptieve luchtvering.

De doorontwikkelde adaptieve luchtvering met volledig dragende luchtveerpoten in 2-kamertechnologie, zorgt voor een nog grotere spreiding tussen comfort en sportiviteit bij gelijkblijvend rijcomfort. De niveauregeling zorgt voor een constante ligging van het voertuig. Door de hoogteverstelling van het onderstel kan de bodemvrijheid naar wens worden gevarieerd, bijvoorbeeld bij gebruik offroad. De achterkant kan ook worden neergelaten om het beladen van de bagageruimte te vergemakkelijken.

Onderstel.

Of het nu op de bestuurdersstoel is of als passagier: rijden in een Porsche moet als sport aanvoelen en toch veel comfort bieden. De Cayenne Coupé-modellen slagen hier moeiteloos in: dankzij het doorontwikkelde onderstel en de technologieën om het onderstel nog beter aan te passen aan het gebruiksdoel - bijvoorbeeld het gebruik offroad. Voorbeelden zijn de adaptieve luchtvering, de Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) voor actieve rolstabilisatie of de achterasbesturing.

Remmen.

Alle Cayenne-modellen beschikken over een remsysteem met 6-zuigers en aluminium monobloc remzadels voor en 4-zuigers met aluminium monobloc remzadels achter. De eendelige, gesloten constructie resulteert in een zeer hoge vormvastheid. Het drukpunt is nauwkeurig, de remweg indrukwekkend kort.

Volgend hoofdstuk
E-Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne Coupé Modellen (verbrandingsmotor) (WLTP)*
13,4 – 10,9
l/100 km
304 – 247
g/km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
E-Performance
Meer informatie
E-Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Elektromotor.
Elektromotor.
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
In de Cayenne E-Hybrid Coupé wordt het hoge systeemvermogen van 346 kW (470 PS) bereikt door de samenwerking van de 3,0-liter V6 turbomotor en de nieuwe elektromotor met 130 kW (176 PS). Het aanzienlijk verbeterde vermogen van de elektromotor zorgt enerzijds voor superieure rijprestaties in de e-modus en anderzijds voor een betere ondersteuning van de verbrandingsmotor, bijvoorbeeld bij het accelereren. De elektromotor wordt gevoed door de nieuwe tractieaccu van 25,9 kW/h.
Porsche - E-Hybrid.
E-Hybrid.
Cayenne E-Hybrid (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
30,8 – 28,7
kWh/100 km
Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
De Cayenne E-Hybrid-modellen hebben een nieuwe accugeneratie voor een grotere elektrische actieradius. Bovendien zorgt een nieuwe elektromotor met 130 kW vermogen voor superieure rijprestaties in de e-modus.
Porsche - E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.

Volgend hoofdstuk
Galerij

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Cayenne E-Hybrid Coupé (WLTP)*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km

Cayenne Coupé model selecteren & configureren.

Geselecteerd
Cayenne Coupé
Nieuw
Porsche Cayenne Coupé
WLTP*
12,1 – 10,9
l/100 km
275 – 247
g/km
Vanaf € 151.000,00 (consumentenadviesprijs) *
260 kW/353 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne E-Hybrid Coupé
Nieuw
Porsche Cayenne E-Hybrid Coupé
WLTP*
1,8 – 1,5
l/100 km
42 – 33
g/km
26,5 – 25,4
kWh/100 km
Vanaf € 113.200,00 (consumentenadviesprijs) *
346 kW/470 PS
Gecombineerd vermogen (kW)/Gecombineerd vermogen (pk)
4,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Sport Chrono Pakket
254 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Cayenne S Coupé
Nieuw
Porsche Cayenne S Coupé
WLTP*
13,4 – 12,5
l/100 km
304 – 284
g/km
Vanaf € 189.100,00 (consumentenadviesprijs) *
349 kW/474 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
273 km/h
Topsnelheid
Cayenne Coupé
Vanaf € 151.000,00 (consumentenadviesprijs) *
Prijs
260 kW/353 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
5,7 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
248 km/h
Topsnelheid
WLTP*
12,1 – 10,9
l/100 km
275 – 247
g/km
Hoogte
1.678 mm
Breedte
1.983 mm
Lengte
4.930 mm
Wielbasis
2.895 mm

Aantal cilinders 6
Boring 84,5 mm
Slag 89,0 mm
Inhoud 2.995 cm³
Vermogen (kW) 260 kW
Vermogen (pk) 353 PS
bij tpm 5.400 - 6.400 1/min
Maximaal toerental 6.500 1/min
Maximaal koppel 500 Nm
bij tpm 1.450 - 4.500 1/min
Vermogen per liter (liter/kW) 87,00 kW/l
Vermogen per liter (liter/pk) 118,00 PS/l

Topsnelheid 248 km/h
Acceleratie van 0 - 60 mph 5,4 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u 5,7 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u 13,6 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u 23,7 s
Acceleratie van 80 - 120 km/u 3,9 s
1/4 mijl 14,1 s

Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (stalen vering) 500 mm
Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (luchtvering, normale rijhoogte) 475 mm
Maximale bodemvrijheid tussen grond en watergevoelige onderdelen (luchtvering, off road modus) 530 mm
Hellingshoek voor/achter (stalen vering) 25,5 - 22,5 °
Hellingshoek luchtvering voor/achter (normale rijhoogte) 23,5 - 20,9 °
Drempelhoek (stalen vering) 19,0 °
Drempelhoek (luchtvering, normale rijhoogte) 17,2 °
Drempelhoek (luchtvering, off road modus) 21,2 °
Maximale bodemvrijheid (stalen vering) 214 mm
Maximale bodemvrijheid (luchtvering, normale rijhoogte) 192 mm
Maximale bodemvrijheid (luchtvering, off road modus) 237 mm

Lengte 4.930 mm
Breedte 1.983 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.194 mm
Hoogte 1.678 mm
Wielbasis 2.895 mm
Draaicirkel 12,2 m
Onbeladen gewicht (DIN) 2.085 kg
Onbeladen gewicht (EU) 2.160 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.820 kg
Maximaal laadvermogen 735 kg
Maximaal trekgewicht (geremd) 3.500 kg
Maximaal trekgewicht (ongeremd) 750 kg
Neusgewicht (EG) 140 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 75 kg

Volume bagageruimte, achter 554 l
Open bagageruimtevolume (tot aan de bovenrand van de achterbank) 592 l
Grootste bagageruimtevolume (achter voorstoelen, tot dak) 1.502 l
Brandstoftank 75 l

Verbruik laag 17,2 - 15,7 l/100 km
Verbruik middel 12,1 - 10,9 l/100 km
Verbruik hoog 10,3 - 9,2 l/100 km
Verbruik extra-hoog 11,9 - 10,7 l/100 km
Verbruik gecombineerd 12,1 - 10,9 l/100 km
CO2-emissie laag (WLTP) 391 - 355 g/km
CO2-emissie middel (WLTP) 274 - 246 g/km
CO2-emissie hoog (WLTP) 233 - 209 g/km
CO2-emissie extra-hoog (WLTP) 270 - 242 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 275 - 247 g/km

Geluidsniveau van stilstaand voertuig 81 dB(A)
Geluidsniveau van stilstaand voertuig (rpm) 3.750 1/min
Geluidsniveau van passerend voertuig 69 dB(A)

Tiptronic S Vanaf € 151.000,00 (consumentenadviesprijs) *

Configurator.

Porsche Connect.
Actieradius, routeplanning, laadtoestand en nog veel meer: de functies van Porsche Connect voor een ontspannen rijervaring.

Porsche - Individualisering & veredeling.

Individualisering & veredeling.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we u een breed aanbod aan individualiseringsopties voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.