Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Sport knop met Sport Chrono Panamera Turbo S Executive

Porsche Panamera Turbo S Executive - Sport knop met Sport Chrono
Getoond model: Panamera Diesel

Sport knop met Sport Chrono

De SPORT knop

Met de standaard SPORT knop hebt u de keuze uit een meer comfortabele of juist een meer sportieve Panamera. Zodra u de SPORT knop indrukt, geeft het elektronische motormanagementsysteem de motor de sporen. De motordynamiek reageert directer.

In de automaatstand schakelt de bak op een later tijdstip op en sneller terug. Bovendien gaan de onderstelregelsystemen Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) over op de SPORT stand. Daardoor staan de schokdempers strakker en verloopt het insturen van bochten directer. Als gevolg daarvan verbetert het wegcontact in bochten.

Het Sport Chrono Pakket

Het Sport Chrono Pakket zorgt voor een nog sportievere afstemming van de auto. Dit pakket bestaat uit een digitale en een analoge stopwatch, de SPORT PLUS knop, de weergave van de lengte- en dwarsversnelling in het instrumentenpaneel en een performance-indicatie van de rondetijden op het PCM.

De SPORT PLUS knop op de middenconsole dient om de SPORT PLUS functie te activeren. De motorregeling zorgt voor een snellere respons van de motor. Er wordt een toerentalbegrenzing ingesteld (niet bij de Panamera S E-Hybrid). Bij auto’s met Porsche Active Suspension Management (PASM) schakelt dit systeem over in de SPORT PLUS stand. Daardoor staan de schokdempers strakker en verloopt het insturen van bochten directer. Bij Panamera modellen met adaptieve luchtvering wordt de auto in de lage stand gebracht en wordt overgeschakeld op een hardere dempingskarakteristiek.

Het Porsche Stability Management (PSM) grijpt in de stand SPORT PLUS later in – met meer langs- en dwarsdynamiek als gevolg.

De stopwatch op het dashboard duidt de gemeten tijd aan, of het actuele tijdstip. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van rondetijden en de tijden van alternatieve trajecten wordt het Porsche Communication Management (PCM) uitgebreid met performance-indicatie.

In combinatie met PDK biedt het Sport Chrono Pakket 2 extra functies: in de SPORT PLUS stand worden de schakeltijden verkort, de bak schakelt nog sportiever. De 2e functie: Launch Control. Voor optimaal accelereren vanuit stilstand.

Het principe achter de Panamera Turbo modellen luidt: meer vermogen als basis. Het Sport Chrono Pakket zorgt voor nog meer sportiviteit. Met de functie ‘Overboost’. Als u met volgas optrekt terwijl de SPORT knop of de SPORT PLUS knop ingedrukt is wordt de laaddruk tijdelijk maximaal 10 % verhoogd. Deze laaddruktoename brengt een aanzienlijke verhoging van het maximale koppel tot stand, tijdelijk tot wel maximaal 770 Nm in plaats van 700 Nm – en een glimlach bij de bestuurder.

Standaard bij de Panamera GTS, als meeruitvoering leverbaar voor de andere Panamera modellen, alleen in combinatie met het Porsche Communication Management (PCM).