Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Comfort Panamera S

Porsche Panamera S - Comfort
Getoond model: Panamera GTS

Comfort

Uw eerste indruk in de Panamera: veel comfort. De tweede indruk: een sportief karakter en een zeer goede ergonomie. De 5 ronde klokken beschikken over een geïntegreerd 4,8 inch kleurenscherm. De middenconsole loopt naar voren op. Daardoor zit de keuzehendel direct binnen handbereik. Alle belangrijke bedieningselementen zijn ondergebracht in overzichtelijke groepen. Zo kunt u snel de belangrijkste zaken bedienen zonder dat u moet zoeken in lange submenu’s.

Glad leder, natuurleder, uitrustingen in bi-color, fraaie houtsoorten, aluminium en carbon – dankzij deze en andere individualiseringsmogelijkheden kunt u uw Panamera nog sportiever of nog comfortabeler maken. Of beide. Standaard op de Panamera Turbo en Panamera GTS en tegen meerprijs leverbaar voor de andere modellen is de hemelbekleding in alcantara. Meer informatie over kleuren en individualisering vindt u op pagina 110 en verder.

De Panamera modellen beschikken bovendien over tal van opbergmogelijkheden, bijvoorbeeld in de portieren en de middenconsole. In de houder in de middenarmsteun voor en de 2 houders achterin kunnen blikjes en bekers worden geplaatst. Naar keuze zijn er zonder meerprijs 2 uitklapbare bekerhouders boven het dashboardkastje bij te plaatsen.

Tegen meerprijs is de middenconsole achterin leverbaar in een grotere uitvoering voor nog meer opbergruimte. Verder heeft de middenconsole een 230 volt aansluiting, ook is hij voorzien van een extra 12 volt aansluiting en is hij bekabeld voor de eventuele aansluiting van een koelvak achterin. Het interieurverlichtingsconcept met uitschakelvertraging is praktisch en goed doordacht. Het omvat verlichting in de portiergrepen en portiervakken voorin, oriëntatieverlichting, voetenruimteverlichting voorin, individuele leeslampjes en binnenverlichting – voor elk van de 4 zitplaatsen.

Tegen meerprijs biedt een speciaal voor de achterpassagiers ontwikkeld interieurverlichtingspakket u achterin 2 extra leeslampjes in de dakconsole, voetenruimteverlichting, extra oriëntatieverlichting en verlichting voor de portiervakken en het vak in de middenconsole achterin. Deze verlichting is veelal voorzien van felle, maar energiezuinige led-lampjes. De extra sfeerverlichting in de dakconsoles voor en achter is net als de leeslampjes dimbaar.

De standaard automatische airconditioning beschikt over een 2-zoneregeling voor bestuurder en bijrijder. Een absorptiekoolfilter houdt het interieur vrij van stofdeeltjes, pollen en geurtjes. Als meeruitvoering is voor alle modellen een airconditioning met 4-zoneregeling leverbaar die het klimaat voor elke zitplaats afzonderlijk regelt.

Tegen meerprijs is de auto verder leverbaar met warmte-isolerend en geluidwerend glas (thermisch geïsoleerd gelaagd glas) – of met donker getinte privacybeglazing. Daarmee bent u verzekerd van privacy en wordt fel zonlicht uit het interieur geweerd. Eenzelfde functie vervullen de elektrische rolgordijnen voor de zijruiten achterin en die achter de achterste zitplaatsen.

Tegen meerprijs zijn Soft Close deuren leverbaar voor alle Panamera modellen. Een in het portierslot geïntegreerd sluitmechanisme maakt een comfortabel en veilig sluiten van alle 4 de portieren mogelijk.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Belangrijkste standaarduitrusting

De motoren

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het VarioCam Plus systeem

De variabele nokkenasverstelling

De automatische start-stopfunctie

Het zeilen

Het uitlaatsysteem

Sport knop met Sport Chrono

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De adaptieve luchtvering

PDCC met PTV Plus

De wielen en het bandenspanningscontrolesysteem (RDK)

Porsche Stability Management (PSM)

De verlichting

De remmen

De carrosserieconstructie

Airbags en gordelsysteem

De diefstalbeveiliging

Comfort

De stoelen

De stuurwielen

De hulpsystemen

Entry & Drive

Porsche Car Connect (PCC)

Bagageruimte

Het audiosysteem CDR

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Rear Seat Entertainment

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De uitlaatgasreiniging

Lichte constructie en recycling