Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Techniek Panamera S E-Hybrid

Porsche Panamera S E-Hybrid - Techniek

Techniek

Verbruik/emissie* Panamera modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,7-7,7; Buitenwegen in l/100 km 7,8-5,6; Gemiddeld in l/100 km 10.7-3,1; CO2-emissie in g/km 249-71.
Verbruik/Emissiewaarden* Panamera S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,1; CO2-emissie g/km 71; Totaal in kWh/100 km 16,2.

Sneller op de plaats van bestemming komen. Of het nu uw werkplek of uw vakantiebestemming betreft. Met het vizier altijd op één doel gericht: de toekomst.

Voor Porsche begint dat in de garage. Om precies te zijn bij de laadaansluiting van de Panamera S E-Hybrid. Een parallelle plug-in hybride – en tegelijkertijd de volgende grote stap op het gebied van hybridetechniek. De toekomst begint nú. Met e-mobility. Een totaalconcept, dat innovatieve aandrijftechniek, praktische laadmogelijkheden, intelligente mobiele onlinediensten en efficiënte performance met elkaar verenigt.

De hoogvoltaccu van de Panamera S E-Hybrid op lithiumionen-basis beschikt over een grotere energiedichtheid dan conventionele nikkel-metaalhydrideaccu’s en kan via het stroomnet worden opgeladen. Puur elektrisch legt de Panamera S E-Hybrid een afstand van 36 km af ( Nieuwe Europese Testcyclus) en bereikt daarbij een topsnelheid van 135 km/h. Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,1 l/100 km. De verlaging van het verbruik was echter slechts één van de doelen die we met de vooruitstrevende hybridetechnologie nastreefden. Dagelijks gebruiksgemak en sportief rijplezier stonden eveneens bovenaan de prioriteitenlijst.

De motor van de Panamera S en Panamera 4S koppelt veel vermogen aan een hoge efficiency. De 3,0-liter V6 biturbomotor zorgt dankzij downsizing voor nog meer vermogen dan de atmosferische motor van de vorige generatie – en dat in combinatie met een lager verbruik.

Bij alle modellen met benzinemotor is de Porsche Doppelkupplung (PDK) standaard. Het vermogen van de Panamera S E-Hybrid wordt overgebracht door de 8-traps Tiptronic S.

Met Porsche Car Connect bent u klaar voor de automobiele toekomst en het digitale tijdperk. Porsche Car Connect is een smartphone-app, waarmee u meerdere gegevens van de auto kunt bekijken en bepaalde functies extern kunt bedienen. Met de tegen meerprijs verkrijgbare onlinediensten heeft u altijd toegang tot de meest belangrijke informatie over uw Panamera – ook als u eens niet achter het stuur zit.

De als meeruitvoering leverbare led-koplampen (standaard op de Panamera Turbo) zorgen voor een nog beter zicht. En met de rijkstrookwisselhulp, Lane Departure Warning, de snelheidslimietindicator, de adaptieve cruise control inclusief Porsche Active Safe (PAS) alsmede Surround View heeft u een groot aantal hulpsystemen ter beschikking staan. Systemen die het adrenalineniveau verlagen. Voor de verandering.