Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Laadinfrastructuur

Panamera S E-Hybrid
Porsche Panamera S E-Hybrid - Laadinfrastructuur

Laadinfrastructuur

Een innovatief autoconcept is naar onze mening niets waard als dit eindigt bij de auto. E-mobility richt zich daarom ook op de laadinfrastructuur: een optimaal geïntegreerde laadaansluiting op de auto, praktische laadapparatuur en slimme laadmogelijkheden voor thuis en onderweg.

Laadaansluiting op de auto

De laadaansluiting op de auto is de verbinding tussen de auto en het elektriciteitsnet.

Wanneer de laadstekker in de auto is gestoken, wordt deze automatisch herkend en vergrendeld. De auto is nu ook beveiligd tegen wegrijden. Het laadproces begint direct. Als u via de laadtimer een eindtijd heeft ingesteld waarop het opladen wordt gestopt, start het laadproces op een later tijdstip. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van gunstige nachtstroomtarieven.

Twee led’s geven de verbindingstatus met het elektriciteitsnet en de laadtoestand van de accu aan. Als u de auto met de sleutel opent, wordt het laadproces stopgezet en de laadstekker ontgrendeld.

Laadaccessoires

Bij de aanschaf van een E-Hybrid worden de door Porsche ontwikkelde laadaccessoires standaard meegeleverd. Daarmee kunt u uw auto thuis en onderweg veilig, snel en eenvoudig opladen.

Het Porsche Universeel-laadapparaat (AC) zorgt voor een veilige verbinding tussen diverse stopcontacten en uw auto. Het opladen start normaliter automatisch na het insteken van de stekker. Mocht er desondanks een probleem optreden – bijvoorbeeld door een defect stopcontact – dan verschijnen er duidelijke aanwijzingen op het display.

Het laaddock is ontworpen door Porsche Design. Dankzij de praktische muurbevestiging is het Porsche Universeel-laadapparaat zogezegd het privé-tankstation van Porsche – voor uw Porsche. Voor het gebruik onderweg kunt u het Porsche Universeel-laadapparaat handig opbergen in de transporttas. Als u uw auto in het buitenland wilt opladen, kunt u bij Porsche een passende adapterkabel bestellen – voor alle gangbare stopcontacten wereldwijd.

Thuis stroom laden
- Om uw auto thuis snel en comfortabel op te kunnen laden, raden wij u aan om een industriële stekkerdoos en de laaddock te (laten) installeren. U kunt het Porsche Universeel-laadapparaat (AC) aansluiten op het sterkstroom stopcontact en in het laaddock hangen.
- Neem voor de installatie contact op met uw Porsche dealer.
- Uw dealer kan voor u een afspraak maken met een gecertificeerde elektricien, maar de installatie kan uiteraard ook door een door u gekozen vakbekwame elektricien die u vertrouwt worden uitgevoerd.
- De ingehuurde elektricien komt bij u langs en kijkt waar het laaddock kan worden geplaatst: bijvoorbeeld op de muur in de garage.
- Het laaddock wordt geplaatst – u kunt nu nog comfortabeler en sneller thuis stroom tanken. In ca. 2 uur en 20 minuten is uw auto volledig opgeladen.
Onderweg stroom laden
- In de buurt van winkelcentra, in parkeergarages of langs de kant van de weg: in veel steden zijn er nu al openbare laadstations die u kunt gebruiken.
- Met het toenemende aantal plug-in hybride- en elektroauto’s zal ook het aantal laadstations verder stijgen.
- Daarnaast kunt u met het Porsche Universeel-laadapparaat (AC) stroom tanken bij elk regulier stopcontact, bijvoorbeeld terwijl u aan het werk bent of op bezoek bent bij vrienden. Daarvoor zijn speciale stekkeradapters leverbaar, die eenvoudig kunnen worden gemonteerd.
- U kunt de laaduitrusting ruimtebesparend opbergen in de bagageruimte in de transporttas.