Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Panamera 4S Executive
Porsche Panamera 4S Executive - Porsche Doppelkupplung (PDK)
Getoond model: Panamera

Porsche Doppelkupplung (PDK)

De 7-traps PDK voorzien van handschakeling en automaatstand staat voor sportiviteit, die op een efficiënte en comfortabele wijze wordt omgezet. Voor extreem snel schakelen zonder merkbaar trekkrachtverlies.

De PDK bestaat uit 2 in een gemeenschappelijke behuizing gemonteerde deelversnellingsbakken. De Doppelkupplung verbindt deze beide deelversnellingsbakken via 2 separate prise-assen afwisselend krachtig met de motor. De versnellingen 1 tot en met 6 hebben een sportief karakter – de topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt. De 7e versnelling is een overdrive en zorgt voor comfortabele lage toerentallen, ook bij hogere snelheden. Afhankelijk van het gekozen schakelprofiel (SPORT knop ingedrukt of niet ingedrukt) varieert het schakelgedrag van comfortabel tot uitgesproken sportief.

We hebben de PDK sportiever gemaakt voor de Panamera GTS en Panamera Turbo modellen. De PDK in SPORT PLUS modus levert maximale performance. De versnellingsbak schakelt extreem snel, maximale voortstuwingskracht wordt gebruikt om optimale acceleratie te bereiken.