Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Lichte constructie en recycling Macan Turbo

Porsche Macan Turbo - Lichte constructie en recycling

Lichte constructie en recycling

Onderhoud

Duurzame en slijtvaste materialen reduceren de onderhoudspunten tot een minimum. Bij het vervangen van een oliefilter hoeft bijvoorbeeld alleen een goed te recyclen papieren element zonder huis te worden vervangen.

Bewegende delen worden automatisch ingesteld. Bijvoorbeeld door een hydraulische klepspelingscompensatie.

Door de toepassing van aparte bobines bij de benzinemotoren is het ontstekingssysteem met uitzondering van de bougies slijtage- en onderhoudsvrij. Het voordeel voor u: wat niet wordt vervangen, hoeft ook niet te worden afgevoerd. Voor een verantwoordelijke omgang met ressources en het milieu. En u bespaart tijd en geld.

De onderhoudsintervallen van de Macan modellen hangen echter van verschillende factoren af, zoals de landspecifieke brandstofkwaliteit. Nadere informatie vindt u in de prijslijst voor uw land of is te verkrijgen bij uw Porsche dealer.

Materialen en recycling

Van een Porsche hebben onze klanten en het milieu lang plezier. Dit Porsche principe kan in één woord worden samengevat: duurzaamheid.

Een voorbeeld: het uitlaatsysteem van de Macan modellen bestaat uit uiterst bestendig rvs – consequent vervaardigd van lichte materialen. Bovendien bevatten onze auto’s geen cfk’s of onderdelen waarbij tijdens de productie cfk’s vrijkomen. Ze zijn voor meer dan 95% recyclebaar. Vanzelfsprekend wordt aan alle wettelijke eisen op het gebied van recycling voldaan. Dankzij de markering van de toegepaste materialen kunnen deze eenvoudig worden gesorteerd en op doeltreffende wijze worden gerecycled.

Over recyclen gesproken – dat duurt voorlopig nog wel even: twee derde van alle ooit gebouwde Porsches rijdt vandaag de dag nog rond. Nog altijd de beste manier om ressources te sparen.