Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp Macan S

Porsche Macan S - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Alleen al het front van de nieuwe Macan laat zien dat de sportieve kenmerken dominant aanwezig zijn. De karakteristieke koplampen zijn in de motorkap geïntegreerd. De grote, imposante luchtinlaten van de voorspoiler kunnen niet wachten om het leven te inhaleren. Elke seconde.

De motorkap loopt door tot aan de wielkuipen. Daardoor oogt het front breed en krachtig. Een eerbetoon aan de legendarische Porsche 917, die aan het begin van de jaren 70 talrijke overwinningen in de wacht sleepte – bijvoorbeeld bij de 24 uur van Le Mans. Zijn afstandsrecord bleef 39 jaar lang onaangetast.

Het lijnenspel van de zijkant: typisch Porsche. Vanuit dit perspectief lijkt elke spier gespannen te zijn – zoals bij een roofdier dat op het punt staat om toe te slaan. De daklijn helt duidelijk naar achteren af. Zo ontstaat een zeer dynamisch lijnenspel waaraan je een sportwagen kunt herkennen. Onze designers noemen het de Porsche Flyline.

Een optisch highlight zijn de sideblades van de nieuwe Macan. Ze zorgen voor een sportief accent. De vorm is ontleend aan de 918 Spyder. Hierdoor ogen de portieren smaller en de flanken duidelijk slanker en sportiever. Ze zijn in lavazwart, in de betreffende exterieurkleur gespoten of – heel exclusief – in carbon leverbaar.

Eveneens optisch indrukwekkend: de Macan kan met wielen tot 21 inch worden geleverd. Aan de remzadels herkent u om welke Macan het gaat: zilverkleurig bij de S-uitvoeringen of rood bij de Turbo. Typisch Porsche.

De achterzijde getuigt van klassiek Porsche sportwagendesign: van boven slank met brede schouders boven de achterwielen – een eerbetoon aan de 911. Het design van de achterklep verleent de achterzijde een bijzonder harmonische vorm. Voor een comfortabele bediening zijn alle Macan modellen uitgerust met een automatische achterklep. De smalle led-achterlichten zijn driedimensionaal vormgegeven. Dat zorgt voor een bijzondere dieptewerking waardoor u nog meer opvalt. In totaal oogt de Macan breed, diep – en daarmee heel dicht op de weg – zoals het bij een echte Porsche hoort. Een getraind lichaam moet ten slotte aan alle kanten imponeren.

Idee Macan

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Principe Macan

Karakter

Highlights standaarduitrusting

Vermogen

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

Het VarioCam Plus systeem

Directe brandstofinspuiting (DFI)

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Olievoorziening

Uitlaatgasturbosysteem

SPORT knop

Het uitlaatsysteem

Sportuitlaatsysteem

De adaptieve luchtvering

Het onderstel met stalen veren

Porsche Active Suspension Management (PASM)

OFFROAD knop

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Sport Chrono Pakket

Wielen en bandenspanningscontrolesysteem

Remmen

De verlichting

PSM Stability Management (PSM)

Airbags

Carrosserieconstructie

Porsche Car Connect (PCC)

Interieur

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound System

Porsche Communication Management (PCM)

Audiosysteem CDR Plus

Andere communicatiesystemen

De stoelen

De airconditioning

Adaptieve cruise control inclusief Porsche Active Safe (PAS)

De hulpsystemen

Panoramadaksysteem

Overige comfortuitrustingen

Bagage

Daktransportsysteem

Trekhaaksysteem

CO2-emissie

Onderhoud & brandstof

De geluidsontwikkeling

Lichte constructie en recycling