Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren Macan S Diesel

Porsche Macan S Diesel - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Automatische start-stopfunctie

De automatische start-stopfunctie schakelt de motor al uit als u de auto bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht laat uitrollen. Dit verlaagt het brandstofverbruik.

Standaard bij alle Macan modellen.

Zeilmodus

Om het brandstofverbruik nog verder te verlagen, is in bepaalde rijsituaties het zogenaamde zeilen mogelijk. Hierbij wordt de motor van de aandrijflijn losgekoppeld en daardoor een remwerking voorkomen. Zo kan de auto zijn eigen bewegingsenergie optimaal benutten en over een lange afstand rollen. Dit zorgt voor een duidelijk lager brandstofverbruik zonder dat dit ten koste gaat van het comfort of de sportiviteit.

Standaard bij alle Macan modellen.

Thermomanagement

Bij een koude start vindt in eerste instantie geen motorkoeling plaats, om ervoor te zorgen dat de motor zijn optimale bedrijfstemperatuur sneller bereikt. De motor kan zo vroegtijdig zeer efficiënt draaien en verbruikt daardoor minder brandstof.

Actieve aerodynamica

De radiateurjaloezie opent de koelluchtkleppen alleen als het nodig is. Bij een geringe koelbehoefte – bijvoorbeeld tijdens een ontspannen rit – wordt de radiateurjaloezie gesloten. Daardoor wordt de aerodynamica verbeterd en het verbruik verlaagd. Als meer vermogen vereist is, bijvoorbeeld bij een dynamische rijstijl, openen de koelluchtkleppen zich en zorgen zo voor de nodige koellucht – voor meer performance.

Boordnetrecuperatie

Om de efficiency te verhogen, wordt de elektrische installatie in de Macan modellen tijdens de deceleratiefasen afhankelijk van de vraag opgeladen. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik. Tegelijkertijd staat tijdens acceleratiefasen het volledige motorvermogen van de verbrandingsmotor ter beschikking. U merkt hier niets van, behalve een optimaal vermogen en koppel bij een lager verbruik en minder CO2-emissie.