Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Principe Macan Macan S Diesel

Porsche Macan S Diesel - Principe Macan

Principe Macan

Laten we beginnen bij het kloppende hart: alle motoren – van de 6 cilinder turbodiesel tot de 6 cilinder biturbovarianten – onderscheiden zich behalve hun indrukwekkende prestaties en hun hoge efficiency vooral door de kenmerkende bijzonder sportieve sound. Een permanente 4-wielaandrijving brengt het vermogen van de nieuwe Macan modellen op de weg. Het systeem stelt de norm op het gebied van rijdynamiek en -stabiliteit. de standaard breedset – net als bij de 911 – zorgt voor nog meer tractie en souplesse.

Met de standaard 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt u net als bij de autosport: binnen milliseconden en zonder onderbreking van de trekkracht. Het systeem beschikt bovendien over een zeilmodus, die afhankelijk van de rijsituatie de verbruiks- en emissiewaarden verlaagt. Hieraan leveren ook de automatische start-stopfunctie, een intelligent thermomanagement en veel andere maatregelen een beslissende bijdrage.

Het standaard onderstel met stalen veren zorgt voor de rijprecisie en performance die zo kenmerkend is voor een Porsche. Het kan met het als meeruitvoering leverbare – in de Macan Turbo standaard aanwezige – Porsche Active Suspension Management (PASM) worden uitgebreid. Hiermee reageren de schokdempers met één druk op de knop nog preciezer op de betreffende rijstijl. Voor nog meer rijdynamiek en een hoger rijcomfort is luchtvering leverbaar. De Macan ligt hiermee 15 mm lager op de weg. Met de hoogteverstelling past u het onderstel in 3 standen optimaal aan de verschillende rijsituaties aan.

Met het als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) voelt u het principe Macan in de bochten – heel intens. Het systeem werkt met een variabele koppelverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld achteras- sperdifferentieel en zorgt zo voor een duidelijke verdere verbetering van het stuurgedrag en de stuurprecisie. Bovendien verhoogt het de souplesse van de auto bij het insturen van bochten.

De actieve veiligheid volgt uiteraard ook het principe Macan en voldoet daarmee aan de eisen die aan een sportwagen worden gesteld. Het standaard Porsche Stability Management (PSM) zorgt voor stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. De remmen stellen de norm bij de vertraging. Kenmerkend voor Porsche.

Als meeruitvoering leverbare bestuurdershulpsystemen ontlasten u waardoor u nog meer plezier kunt hebben. De adaptieve cruise control inclusief Porsche Active Safe (PAS) regelt uw snelheid afhankelijk van de afstand tot de voorligger. De rijstrookwisselhulp bewaakt de dode hoek, Lane Assist de afstand tot de rijstrookscheidingslijnen.

Het intense leven kan ook in bits en bytes worden geleefd, bijvoorbeeld met Porsche Car Connect. De tegen meerprijs leverbare uitgebreide Remote- en PVTS-services (Porsche Vehicle Tracking System) leveren alle belangrijke informatie over uw Macan – niet alleen achter het stuur. Enkele andere digitale mogelijkheden van de Macan zijn de verbinding met sociale netwerken of het zoeken naar ‘Point of Interests’ die als navigatiebestemming kunnen worden overgenomen. Een optimale interconnectie – ook dat kan het principe van een sportwagen zijn.