Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Stability Management (PSM)

Cayman
Porsche Cayman - Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verder ontwikkelde Porsche Stability Management (PSM) is standaard. Het zorgt vanzelf voor stabiliteit en tractie in het rijdynamische grensbereik. Sensoren bepalen permanent de rijrichting, rij- en giersnelheid alsmede de dwarsversnelling. Daaruit berekent het PSM de daadwerkelijke bewegingsrichting. Wanneer deze van het gewenste spoor afwijkt, initieert het voor alle vier de wielen apart gecontroleerde rembewegingen. En draagt zo bij aan de stabilisatie van de wagen.

Bij het accelereren op ongelijkmatig wegdek verbetert PSM de tractie met de functies automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR). Voor meer souplesse, controle en veiligheid. Geoptimaliseerd voor kortere remwegen.

U wilt het nog sportiever? Het PSM kan worden uitgeschakeld – maar voor uw eigen veiligheid wordt de wagen bij remmanoeuvres in het ABS-regelbereik zelfs bij uitgeschakeld PSM gestabiliseerd. ABS en ABD blijven dus permanent actief.

Andere onderdelen van het PSM: de motorsleepmomentregeling (MSR), de voorvulling van het remsysteem en de remassistent. Als u het gaspedaal abrupt loslaat, brengt PSM het remsysteem in verhoogde staat van paraatheid: door de voorvulling van het remsysteem komen de remblokken al vlak bij de remschijven te liggen. Het maximale remvermogen wordt zo sneller bereikt. Bij abrupt remmen levert de remassistent de remdruk die nodig is om een maximale vertraging tot stand te brengen.

PSM verhoogt de rijstabiliteit en veiligheid – en tegelijkertijd de souplesse die u van een Porsche verwacht.