Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het verlichtingsconcept

Cayman
Porsche Cayman - Het verlichtingsconcept

Het verlichtingsconcept

Design fascineert of functioneert. De voor- en achterverlichting van de Cayman modellen doen beide: bij de Cayman zijn halogeenkoplampen met helder glas standaard. De Cayman S is standaard voorzien van bi-xenonkoplampen. De voor de Cayman zo typerende ronden koplampen met rij- en positieverlichting zijn in de luchtinlaten geïntegreerd en in led-techniek uitgevoerd. Het voordeel: een hoge lichtopbrengst, zeer snelle respons en energiezuinig, terwijl de levensduur langer is. Ook bij de achterverlichting wordt de led-techniek toegepast. Voor meer veiligheid en een onmiskenbare look – dag en nacht.

Bi-xenonkoplampen incl. Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Onderweg bent u klaarwakker. Ook ’s nachts. Het als meeruitvoering leverbare Porsche Dynamic Light System (PDLS) met bi xenonkoplampen en extra halogeen verstralers, koplampreinigingsinstallatie en automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling helpt u daarbij. De weg is helder, zowel bij dimlicht als bij grootlicht.

De dynamische bochtenverlichting beweegt de koplampen, afhankelijk van de stuurhoek en rijsnelheid, in de richting van de bocht. Bovendien past het PDLS de lichtverdeling aan de rijsnelheid aan. De slechtweerverlichting wordt samen met het mistachterlicht geactiveerd. Resultaat: meer veiligheid – en niet alleen ’s nachts en in de bochten.

Rijverlichtingshulp

Standaard in de Cayman modellen: een rijverlichtingshulp. Het systeem schakelt – afhankelijk van de omgevingsverlichting – automatisch om tussen dagrijverlichting en dimlicht.