Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

Cayman
Porsche - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Karakter, profiel en een duidelijk standpunt: waarden die vanaf het begin in de genen van een Cayman zitten. Plus visueel een ijzersterke indruk maken – in duidelijke lijnen en hoeken, met kleine spatschermen en korte overhangen, met spannende verhoudingen en een vlak silhouet.

De voorzijde wordt gedomineerd door de typische Porsche spatschermen met opnieuw vormgegeven koplampen. Een verwijzing naar de Porsche racesport uit de 60er en 70er jaren. Het front met de grote, dynamische luchtinlaten weerspiegelt zijn kracht, felheid en drang naar voren. Bij de Cayman geven de in de exterieurkleur gespoten randen hem structuur. Bij de Cayman S onderstrepen de zwarte luchtinlaten en de in de exterieurkleur gehouden voorspoiler zijn nog sportievere karakter. Typisch Cayman: de in de luchtinlaten geïntegreerde ronde frontverlichting met dagrij- en positieverlichting in led-techniek, voor een actieve veiligheid.

Nauwkeurig geplaatste randen laten de blik over het dak tot aan de achterzijde glijden. In combinatie met de grote spoorbreedte oogt de Cayman strak en afgetraind. De krachtige spatschermen benadrukken de wielen. Geïntegreerd in de grote achterruit: het brede remlicht.

Meer dan alleen een blikvanger: de achterspoiler. Bij 120 km/h schuift deze automatisch uit. Zijn aerodynamische werking wordt hierdoor vergroot, de opwaartse kracht verminderd. Voor een nog betere wegligging en nog meer rijplezier in het dynamische bereik.

In ingeschoven toestand sluiten de randen van de spoiler soepel aan op de vorm van de karakteristieke achterlichtunits met led-verlichting. De hierin geïntegreerde knipperlichten zijn smal en liggen in lijn met de spoiler.

De krachtige afsluiting wordt gevormd door de onderzijde van de achterkant met in het midden de roestvaststalen eindpijp, die bij de Cayman S dubbel is uitgevoerd.

De wielbasis van de nieuwe Cayman is 60 mm langer geworden, de wielen zijn groter, het silhouet is vlakker – in vergelijking tot zijn voorganger. Het gevolg: meer dynamiek – zowel visueel als in actie.De zijruiten zijn smal. Hun lijnenspel kunt u desgewenst met het tegen meerprijs leverbare chroompakket verder benadrukken. De schuin geplaatste voorruit verleent het ontwerp – in combinatie met de ver naar achteren uitlopende daklijn – extra spanning.

De buitenspiegels zijn op de portieren geplaatst – voor een betere aerodynamica en minder windgeruis. De luchtinlaten, spatschermen en het dak zijn duidelijk geaccentueerd. De vorm van de portieren onderstreept het profiel van de Cayman en verbetert de luchtstroom voor de zijinlaten – en daarmee ook de koeling en ventilatie van het sportieve hart van de Cayman: de boxermotor.