Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Cayman techniek

Cayman
Porsche Cayman - Cayman techniek

Cayman techniek

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

De Cayman zorgt hier met zijn 2,7-liter boxermotor in middenmotoropstelling gegarandeerd voor. De Cayman S wordt aangedreven door een 3,4-liter boxermotor. Beide zijn ontworpen voor een sportieve rijstijl. De gaspedaalimpulsen worden direct in aandrijving omgezet. Het maximale koppel wordt in een breed toerentalbereik gehaald.

Beide motoren beschikken over directe benzine-inspuiting (DFI) en VarioCam Plus. De aandrijving vindt standaard plaats via een soepele 6-versnellings schakelbak of desgewenst via een 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK).

De grote efficiency wordt onder andere bereikt door de standaard automatische start-stopfunctie, de elektromechanische stuurbekrachtiging, de boordnetrecuperatie en het intelligente thermomanagement. De besparingen in cijfers: vergeleken met het voorgaande model, afhankelijk van de uitvoering, tot 16% minder C02-uitstoot.

De carrosserie is – dankzij de slimme lichtgewicht constructie – stijver en tegelijk lichter. Het onderstel is volledig herzien. Voor een verhoogde rijdynamiek en de rijstabiliteit in het rijdynamische grensbereik beschikken beide modellen over het Porsche Stability Management (PSM). Als meeruitvoering is het Porsche Active Suspension Management (PASM) verkrijgbaar inclusief een verlagingsset voor de carrosserie van 10 mm. Het eveneens als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring (PTV) met achteras-sperdifferentieel verhoogt de souplesse en tractie in de bochten.

Met het tegen meerprijs verkrijgbare Sport Chrono Pakket wordt het uiterlijk en het rijgedrag van de Cayman nog sportiever. Ook dynamische versnellingsbaksteunen maken onderdeel uit van dit pakket. Deze stabiliseren het rijgedrag in snelle bochten aanmerkelijk – en zorgen tegelijkertijd voor een hoog rijcomfort.

Vele jaren van ontwikkeling en ontelbare ontwerpen van onze ingenieurs voor het bereiken van dat ene doel: het directe verband tussen actie en reactie. Beleef het in de Cayman – en voel het aan uw hartslag.