Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De stuurinrichting

Cayman
Porsche - De stuurinrichting

De stuurinrichting

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Onze interpretatie van efficiency: een systeem werkt alleen wanneer het gebruikt wordt. En dan zeer effectief. Daarom vindt de stuurbekrachtiging van de Cayman modellen in tegenstelling tot de conventionele hydraulische stuurbekrachtiging, nu elektromechanisch plaats. De elektromotor verbruikt alleen dan energie, wanneer u daadwerkelijk stuurt. Nog een voordeel voor verbruik en milieu: door het ontbreken van hydraulische olie is onderhoud van het systeem niet meer nodig.

Het stuurgedrag blijft – bij deze variabele stuurbekrachtiging – typisch Porsche: nauwkeurig en direct. Plus: het intelligente systeem filtert de ongewenste impulsen van het wegdek en ondersteunt de stuurbeweging actief bij het remmen op verschillende soorten wegdek.

De tegen meerprijs verkrijgbare snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging (Stuurbekrachtiging Plus) vergemakkelijkt het rijden van krappe bochten en het inparkeren en zorgt daardoor voor nog meer comfort.