Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Karakter

Cayenne Turbo S
Porsche Cayenne Turbo S - Karakter

Karakter

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

Niet alleen de prestaties van onze momenteel sterkste Cayenne werden beproefd, maar ook de sterke emoties waar de Cayenne voor staat. Dat betekent dat naast performance ook werd gekeken naar bijvoorbeeld design, gebruiksgemak en uitrustingsmogelijkheden. Het beoogde doel van onze ingenieurs: merkbaar meer, merkbaar exclusiever.

De consequentie in cijfers: een vermogen van 405 kW (550 pk) en een koppel van 750 Nm. Dat is 37 kW (50 pk) en 50 Nm meer dan de Cayenne Turbo. De topsnelheid: 283 km/h.

Aanvullende, standaard aanwezige technologieën zoals de onderstelregeling Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) of Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) zorgen bovendien voor een ongeëvenaarde rijdynamiek.

Het ging nu eenmaal om meer dan onze nieuwe maatstaf op het gebied van de zogenaamde ‘SUV’s’. Het ging om de hogere instantie.

Verantwoordelijk voor deze superioriteit: Intelligent Performance. Behalve topwaarden bij het vermogen betekent dat ook een relatief laag verbruik.

Turbo S – dat is vooral een eis. Uw eis. Van een bijzonder hoge mate van techniek en emotie. Maar ook van veel luxe. Deze grondregel wordt ook gehanteerd bij uitrusting en design: hoogwaardig, elegant en modern. In één woord: exclusief. Bijvoorbeeld met een lederuitrusting in het exclusieve nieuwe bi-color concept of materialen zoals carbon.

Zo is eens te meer een fascinerende sportwagen pur sang ontstaan.