Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Terreinkwaliteiten

Cayenne S
Porsche - Off-road

Terreinkwaliteiten

Een steil pad naar een berghut in de sneeuw, moerasland of modderig, zacht terrein – stuk voor stuk situaties waarin de Cayenne modellen bewijzen dat ze over superieure terreinkwaliteiten beschikken – dankzij intelligente 4-wielaandrijving. De krachtbronnen in de Cayenne modellen combineren een hoog koppel met grote krachtreserves – zodat u ook in het terrein niets tekort komt.

Het werkingsprincipe

Het werkingsprincipe van het Porsche Traction Management (PTM) kent een duidelijke stelregel: het is volledig toegerust voor zwaar terreinwerk. Met de centraal geplaatste offroadschakelaar in de middenconsole kunt u met een simpele drukbeweging, modelafhankelijk zelfs in 3 stappen, de offroadkwaliteiten van uw Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne GTS en Cayenne Turbo aanzienlijk verbeteren of in de uitgangspositie schakelen.

In de offroadstand 1 worden alle relevante systemen, zoals ABS, aangepast voor een tractiegericht terreinprogramma. Tegelijk worden modellen die uitgerust zijn met luchtvering en PASM op het terreinniveau gebracht. Met de schakelaar voor de luchtvering kan ook een speciale terreinstand worden geactiveerd, waarop de taludhoek, de tophellingshoek en de doorwaaddiepte toenemen.*

Wanneer de offroadschakelaar vervolgens een positie naar voren wordt geschoven, wordt bij de Cayenne, de Cayenne S, de Cayenne GTS en de Cayenne Turbo de offroadstand 2 geactiveerd. Om in moeilijk begaanbaar terrein over nog meer tractie te kunnen beschikken, wordt de lamellenkoppeling in deze stand volledig uitgeschakeld.

Het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel van het als meeruitvoering leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) maakt integraal onderdeel uit van de 4-wielaandrijving. Geheel automatisch regelt dit systeem de optimale krachtdosering op bijzonder slechte ondergrond in het terrein. Zodra een achterwiel op gladde of rulle ondergrond doorslipt, herstelt het sperdifferentieel de tractie door de aandrijfkracht uiterst nauwkeurig naar het andere achterwiel te verdelen. Zo nodig kan met één druk op de offroadschakelaar de offroadstand 3 worden gekozen, waarbij het achterasdifferentieel 100 % spert. Daarbij is het mogelijk om met het als meeruitvoering leverbare PDCC in elk van de 3 standen de as nog verder te sperren voor nog betere tractie.

Voor het echte veldwerk is er als meeruitvoering een Offroad Pakket voor bescherming van de onderzijde van de auto. Dit pakket bestaat uit een dorpelbescherming met geïntegreerde skidplates, een versterkte carterbeschermplaat, een beschermplaat voor brandstoftank en achteras en een extra sleepoog.

* De nieuwe Cayenne GTS heeft een onderstel met stalen veren, dat 24 mm is verlaagd (20 mm bij de tegen meerprijs leverbare luchtvering). Dit heeft beperkingen bij het gebruik in het terrein tot gevolg.

Bergafdaalhulp

Voor extreme afdalingen beschikken alle Cayenne modellen standaard over een bergafdaalhulp (Porsche Hill Control – PHC). Deze functie laat zich met een toets op de middenconsole inschakelen, waardoor de snelheid bergafwaarts constant blijft. De afdaalsnelheid is door de bestuurder in te stellen tussen 3 en 30 km/h.