Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verlichtingsconcept

Cayenne Diesel
Porsche - Lighting concept

Verlichtingsconcept

We zijn dol op bochten – net als u. We zijn er zo dol op, dat we ze ’s nachts zelfs extra goed uitlichten. Precies zo opvallend is ook het nachtdesign van de verlichting.

De lichtassistent

Dit systeem schakelt de rijverlichting automatisch in zodra het donker wordt. Een praktisch hulpmiddel bij een rit door een tunnel of bij invallende schemering. Een andere comfortfunctie is de automatische uitschakelfunctie en de cominghomeverlichting. De tijdsduur is instelbaar, zodat de weg van uw parkeerplaats tot uw voordeur steeds goed verlicht is.

Standaard op alle Cayenne modellen.

Halogeenkoplampen

De halogeen projectiekoplampen zijn voorzien van een automatische statische lichtbundelhoogteverstelling en reflectiegrootlicht – alles voor een veilige verlichting van de rijbaan voor u.

Standaard op de Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S en Cayenne S Hybrid.

Bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS)

De bi-xenonkoplampen – bij de nieuwe Cayenne GTS extra met zwarte look – beschikken over extra halogeenverstralers, koplampsproeiers en automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling. Zij staan garant voor een evenwichtige verlichting van de rijbaan, of u nu dimlicht of grootlicht voert. De dynamische bochtenverlichting zorgt ervoor dat de koplampen afhankelijk van stuurhoek en rijsnelheid de bocht verlichten, terwijl de statische bochtenverlichting de verstralers activeert voor beter zicht in krappe bochten en bij het afslaan.

Daarbij past PDLS de spreiding van het licht aan uw snelheid aan. De slechtweerverlichting wordt tegelijk met het mistachterlicht ingeschakeld.

Standaard op de Cayenne GTS en Cayenne Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Cayenne modellen.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus)*

PDLS Plus biedt u twee extra functies. De grootlichtassistent herkent tegemoetkomend en voor u rijdend verkeer en dimt het grootlicht automatisch.

Wanneer u een kruising nadert, schakelt de kruispuntassistent de linker- en rechterbochtenverlichting in. Hierdoor wordt de lichtbundel breder en korter. Het resultaat: een betere verlichting van de directe omgeving. En u herkent sneller wat er rondom u gebeurt.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

Dagrijverlichting

Standaard op alle modellen: dagrijverlichting in led-techniek – bij de Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S en de Cayenne S Hybrid is deze horizontaal in de voorbumper geplaatst en bij de nieuwe Cayenne GTS en de Cayenne Turbo beschikt deze over 4 ledspots die in de koplampen geïntegreerd zijn. Voor meer veiligheid overdag, omdat u beter gezien wordt door andere weggebruikers.

Achterlichten

Bij het ontwerp van de achterlichten hebben we voor veel functies onze keuze laten vallen op de toepassing van ledverlichting. Ledverlichting reageert extreem snel en heeft bovendien een hoge lichtopbrengst voor extra veiligheid. De adaptieve led remlichten van de Cayenne modellen knipperen automatisch bij een noodstop. Daardoor wordt het achteropkomende verkeer snel en duidelijk gewaarschuwd voor dreigend gevaar. Het derde remlicht is volledig geïntegreerd in de dakspoiler.

* Leverbaar vanaf 11/2012.