Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Karakter

Cayenne Diesel
Porsche Cayenne Diesel - Karakter

Karakter

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

Sterk en zuinig – bij uitstek geschikt voor lange ritten. De Cayenne Diesel combineert een hoog koppel met een laag verbruik.

De 3,0-liter V6 turbodiesel in de Cayenne Diesel is nu nog zuiniger, krachtiger en weegt ook nog ongeveer 20 kg minder.** De cijfers: het vermogen van 180 kW (245 pk) is goed voor een topsnelheid van 220 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 7,6 s. Het maximumkoppel komt uit op 550 Nm. Het verbruik is teruggebracht tot slechts 7,2 liter in de Europese testcyclus.*

De directe brandstofinspuiting verloopt via een common-rail-inspuitsysteem. De piëzogestuurde verstuivers maken een meervoudige brandstofinspuiting mogelijk waarbij de inspuitdruk tegenwoordig kan oplopen tot wel 2.000 bar. Voor een optimale mengselvorming en nog meer dynamiek.

De uitlaatgasturbo van de Cayenne Diesel is gebaseerd op het principe van variabele turbinegeometrie (VTG). Samen met de geoptimaliseerde geleiding van aangezogen lucht zorgt het al bij lage toerentallen voor een verbeterde drukvulling en bijgevolg voor een hoger vermogen en een imposant koppel.

De 8-traps Tiptronic S met stuurwielbediening is standaard. De versnellingsbak transformeert het hoge koppel van de Cayenne Diesel harmonieus in stuwkracht. De schakelverhoudingen van de 8-traps automaat laten zowel zuinig rijden als hoge acceleratie en sportief rijgedrag toe.

De permanente vierwielaandrijving met zelfsperrend middendifferentieel van het Porsche Traction Management (PTM) brengt het motorvermogen exact gedoseerd over op alle 4 wielen.

De naar keuze zonder meerprijs beschikbare 100-liter tank zorgt voor een comfortabele actieradius van ruim boven de 1.000 kilometer. Zeker zo comfortabel zijn het lage toerental en het geluidsniveau in het interieur.

De Cayenne Diesel bewijst dat zelfs een korte-afstandsloper zich kan ontwikkelen tot een marathonatleet.

** Vergeleken met het voorgaande model (modeljaar 2010).