Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verlichtingsconcept

Boxster
Porsche Boxster - Verlichtingsconcept
Getoond model: Boxster S

Verlichtingsconcept

Verlichting. Dan denken we natuurlijk aan veiligheid – en nog een stapje verder: aan een bijzonder designconcept.

De Boxster modellen zijn standaard voorzien van halogeenkoplampen in helder glas. De Boxster S beschikt standaard over bi-xenonkoplampen. Dagrijverlichting en stadslichten zijn bij beide modellen ondergebracht in aparte frontunits boven de buitenste luchtinlaten. Ze zijn uitgevoerd in led-techniek. Het voordeel: een hoge lichtopbrengst, een extreem snelle reactietijd en energiebesparing, een langere levensduur en een onmiskenbaar design.

De led-techniek biedt de ontwerpers geheel nieuwe mogelijkheden: alle functies van de markante achterlichten inclusief het derde remlicht openbaren zich op indrukwekkende wijze. Voor een onmiskenbare look en meer veiligheid – zowel overdag als ’s nachts.

Bi-xenonkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Waarom zou de onafhankelijkheid ’s nachts beperkt moeten zijn? Het als meeruitvoering leverbare Porsche Dynamic Light System (PDLS), bestaande uit bi-xenonkoplampen met extra halogeenverstralers, koplampsproeiers en automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling, zorgt voor een gelijkmatige verlichting van de rijbaan bij dimlicht en bij grootlicht.

De dynamische bochtenverlichting laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid in de bocht meezwenken. Bovendien past het PDLS de lichtverdeling aan de snelheid aan. Het slechtweerlicht wordt tegelijk met het mistachterlicht ingeschakeld. Het resultaat: meer veiligheid – niet alleen ’s nachts en in bochten.

Rijverlichtingshulp

Standaard bij de Boxster modellen: een rijverlichtingshulp. Het systeem schakelt automatisch om tussen dagrijverlichting en dimlicht, afhankelijk van de helderheid.