Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verlichtingsconcept Boxster

Porsche Boxster - Verlichtingsconcept
Getoond model: Boxster S

Verlichtingsconcept

Verlichting. Dan denken we natuurlijk aan veiligheid – en nog een stapje verder: aan een bijzonder designconcept.

De Boxster modellen zijn standaard voorzien van halogeenkoplampen in helder glas. De Boxster S beschikt standaard over bi-xenonkoplampen. Bij de Boxster GTS worden bi-xenonkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS) toegepast. Dagrijverlichting en stadslichten zijn bij de Boxster modellen in de luchtinlaten geïntegreerd en in led-techniek uitgevoerd. Bovendien standaard bij alle Boxster modellen: een rijverlichtingshulp die afhankelijk van de omgevingsverlichting, automatisch omschakelt tussen dagrijverlichting en dimlicht.

Voordeel van de led-techniek: een hoge lichtopbrengst, een snelle reactietijd en een verbeterde energie-efficiency bij een langere levensduur. De led-techniek wordt ook toegepast bij de achterlichten. Voor meer veiligheid en voor een onmiskenbare look – zowel overdag als ‘s nachts.

Bi-xenonkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Het bij de Boxster GTS standaard en bij de overige Boxster modellen als meeruitvoering leverbare Porsche Dynamic Light System (PDLS) bestaat uit bi-xenonkoplampen met extra halogeenverstralers, koplampsproeiers en automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling. Het zorgt voor een gelijkmatige verlichting van de rijbaan bij dimlicht en bij grootlicht. De dynamische bochtenverlichting laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid in de bocht meezwenken. Bovendien past het PDLS de lichtverdeling aan de snelheid aan. Het slechtweerlicht wordt tegelijk met het mistachterlicht ingeschakeld. Het resultaat: meer veiligheid – niet alleen ‘s nachts en in bochten.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+).

Het als meeruitvoering leverbare Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) biedt een extra functie: het dynamische grootlicht herkent voorliggers en tegemoetkomend verkeer en past de lichtbundel automatisch aan de betreffende situatie aan. Voor een traploze wisseling tussen dim- en grootlicht.