Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren 911 Turbo

Porsche 911 Turbo - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het thermomanagement

Het thermomanagement regelt de temperatuur in de motor en de versnellingsbak door de warmtestromen gericht te sturen. De motor en de versnellingsbak worden snel op hun optimale bedrijfstemperatuur gebracht. Door een efficiëntere verbranding en minder wrijving daalt het brandstofverbruik.

De automatische start-stopfunctie

Standaard bij alle 911 Turbo modellen: de automatische start-stopfunctie. Bij een snelheid die lager is dan 7 km/h en een gemiddelde vertraging wordt de motor uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld de auto laat uitrollen richting een verkeerslicht dat op rood staat.

De audio- en communicatiesystemen blijven gewoon werken. De automatische airconditioning houdt de temperatuur op het ingestelde niveau. Zodra u de rem loslaat of een stuurbeweging maakt, wordt de motor weer gestart.

In bepaalde situaties is de automatische start-stopfunctie niet actief, bijvoorbeeld bij extreme buitentemperaturen, bij een ingedrukte SPORT knop of bij een lage accuspanning. Bovendien kunt u de functie met een knop in de middenconsole uitschakelen.

Boordnetrecuperatie

Voor een verlaging van het brandstofverbruik in de 911 Turbo modellen zorgt ook de standaard boordnetrecuperatie, waarbij de accu bij voorkeur tijdens het afremmen wordt opgeladen via de dynamo. Bij het accelereren wordt het vermogen van de dynamo afhankelijk van de vraag beperkt. De elektrische systemen worden door de eerder opgeslagen energie gevoed.