Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De carrosserie 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - De carrosserie

De carrosserie

De innovatieve carrosserieconstructie van de 911 Turbo modellen voldoet aan 2 constructierelevante eisen: ten eerste een hoge rijdynamiek door een extreem stijve carrosserie. Ten tweede een lager voertuiggewicht, vooral dankzij een intelligente lichtgewicht constructie.

Laten we het tweede punt eens nader bekijken. Door de toepassing van een innovatieve verbindingstechniek kunnen specifieke materialen precies daar worden ingezet waar ze ook nodig zijn.

Daarom hebben wij bij de kale carrosserie staalsoorten gebruikt die zelfs bij dunwandige toepassing een hoge stijfheid hebben. Daarnaast is op grote schaal aluminium en magnesium toegepast, bijvoorbeeld voor het dak, de bodemplaat, de portieren, de motorkap en de bagageruimteklep. Bovendien zijn de steunen van het dashboard en de middenconsole van het bijzonder lichte materiaal magnesium gemaakt. De hoge materiaalefficiëntie zorgt voor een lager gewicht en daarmee voor een lager brandstofverbruik.

Voor u betekent deze intelligente mengeling van verschillende materialen: een lager gewicht, een hoge mate van rijcomfort door een uitstekend trillingsgedrag en een bijzonder hoge verbindingsstijfheid van de materialen, een tot wel 25% hogere dynamische torsiestijfheid ten opzichte van de vorige generatie, en nog sportievere rijeigenschappen.