Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Active Aerodynamics (PAA) 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Doel I: een zo laag mogelijke luchtweerstand. Doel II: een nieuwe maatstaf op het gebied van neerwaartse druk. Met het systeem Porsche Active Aerodynamics (PAA).

Voor het eerst bij Porsche wordt bij de 911 Turbo modellen een actieve aerodynamica in de vorm van een meervoudig verstelbare front- en achterspoiler toegepast. Daarbij worden de frontspoiler – die uit een flexibel, pneumatisch uitschuifbaar stuk elastomeer bestaat – en de achterspoiler in 3 standen synchroon uit- of ingeschoven.

In de 1e stand (‘Start’) zijn beide spoilers geheel ingeschoven. Dat vergroot het praktische gebruiksgemak, want de kans op schade door stoepranden, hobbels of verkeersdrempels wordt verminderd. De frontspoilerrand wordt goed beschermd.

In de 2e stand (‘Speed’) zijn boven de 120 km/h de frontspoiler en de achterspoiler gedeeltelijk uitgeschoven. Dat zorgt voor veel rijstabiliteit en een lage luchtweerstand, bovendien is het nu mogelijk om de auto op topsnelheid te rijden.

De 3e stand is de ‘Performance’-modus. Deze wordt met een druk op de knop ingeschakeld: met de spoilerknop of – in combinatie met het Sport Chrono Pakket – met de SPORT PLUS knop. De frontspoiler en achterspoiler zijn nu volledig uitgeschoven. Op de achterspoilerrand wordt het logo ‘turbo’ of ‘turbo S’ zichtbaar. De achterspoiler staat in deze stand bovendien tot 15 graden steiler. De grote neerwaartse druk op de vooren achteras is ideaal voor een hoge performance, op het circuit bijvoorbeeld. Bovendien biedt de grote neerwaartse druk voordelen tijdens het afremmen bij hoge snelheden.

De Porsche Active Aerodynamics (PAA). Een systeem dat dagelijks gebruiksgemak, efficiency en performance op ideale wijze met elkaar combineert. En zijn doelen op 911 Turbo wijze realiseert.