Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het onderstel

911 Turbo S
Porsche 911 Turbo S - Het onderstel

Het onderstel

Een langere wielbasis, een nog grotere spoorbreedte: het onderstel van de nieuwe 911 Turbo modellen zorgt ook bij hoge snelheden voor een veilige wegligging. De rijstabiliteit is enorm groot. De souplesse in bochten is eigenlijk niet in woorden te vangen. Daarvoor zorgen ook de nieuwe 20 inch wielen, die 1 inch groter zijn dan bij de voorgaande modellen.

Voor nog meer dynamiek en gebruiksgemak beschikken de 911 Turbo modellen over een nieuw ontwikkelde achterasbesturing. Deze maakt het rijgedrag van de auto bij lage snelheden duidelijk lichtvoetiger. Tegelijkertijd zorgt deze besturing voor meer stabiliteit bij hoge snelheden.

Een andere elementaire bijdrage aan het rijgevoel van de 911 Turbo leveren onderstelregelingen als het Porsche Stability Management (PSM) en het Porsche Active Suspension Management (PASM). Net als het Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) – standaard op de nieuwe 911 Turbo S modellen, als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Turbo en de nieuwe 911 Turbo Cabriolet.

Souplesse en stabiliteit. Veel sportiviteit en een hoog comfortniveau. Voor de nieuwe 911 Turbo modellen zijn dat geen tegenstellingen, maar het gevolg van veel knowhow.