Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Communication Management (PCM) 911 Turbo S Cabriolet

Porsche 911 Turbo S Cabriolet - Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Het Porsche Communication Management (PCM) is standaard in alle 911 Turbo modellen. PCM is de centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie. Weergaloos en veelzijdig, maar toch uiterst gebruiksvriendelijk.

Belangrijkste kenmerk is het 7 inch kleurentouchscreen met intuïtieve bediening. Maar u kunt ook de draai-drukknop gebruiken. De schermweergave is met maximaal 5 items per pagina heel overzichtelijk. De radio heeft 42 geheugenplaatsen, een dubbele FM-tuner met RDS-diversity, die op de achtergrond voortdurend de beste frequentie van het gekozen radiostation zoekt.

De cd-/dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt ook mp3-disks af. Daarbij kan ook het geluid van video-dvd’s worden afgespeeld. Tegen meerprijs is PCM bovendien leverbaar met een geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor maximaal 6 cd’s of dvd’s.

Met de standaard universele audio-ingang (USB) in het dashboardkastje kunt u uw iPod® of een andere willekeurige audiobron aansluiten – ook om op te laden. De bediening van de iPod® of een USB-stick vindt comfortabel en veilig plaats via het PCM, het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of met de als meeruitvoering leverbare spraakbediening.

Via de USB-aansluiting kunnen bovendien de gegevens van de Performance-indicatie van het Sport Chrono Pakket en de elektronische rittenadministratie worden gedownload. Bovendien kunt u tot wel 5.000 titels in mp3-formaat op de 40 GB grote interne harde schijf (jukebox) van het PCM zetten – en vanaf daar laten afspelen. Podcasts en luisterboeken worden herkend en afgespeeld, Cover-Art wordt weergegeven.

In de navigatiemodule van het PCM kunt u kiezen tussen 3D- en 2D-weergave van de kaart. Zelfs 3D-weergave van terreinen met daaroverheen de satellietkaart alsmede de 3D-weergave van gebouwen is in bepaalde gebieden mogelijk. In de stand ‘splitscreen’ kan naast een gedeelte van de actuele kaart ook een lijst met pictogrammen worden weergegeven, die de komende route aangeven. Bovendien beschikt de navigatiemodule over een dynamische routeberekening die rekening houdt met officiële verkeersberichten (TMC), alsmede extra verkeerssensoren (TMC Pro)*.

De elektronische rittenadministratie

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratie. Deze module registreert automatisch voor elke rit gegevens als kilometerstand, ritafstand, datum, tijd, vertrekpunt en bestemming. De gegevens kunnen via de USB-aansluiting worden geëxporteerd en met de bijgeleverde software thuis op de pc worden geanalyseerd. De software voldoet aan de eisen die de Duitse fiscus aan de automatische rittenadministratie stelt.

De telefoonmodule

De tegen meerprijs leverbare quadband gsm-telefoonmodule kenmerkt zich door een hoog bedieningscomfort en optimale gesprekskwaliteit. U kunt ervoor kiezen om uw simkaart rechtstreeks in de simkaartlezer van het PCM te plaatsen en vervolgens met uw handsfreeset te bellen. Maar het kan nog eenvoudiger: namelijk via de Bluetooth®-verbinding van uw mobiele telefoon dankzij SIM-Access Profile (SAP). Na een automatische koppeling wordt de antenne van uw mobiele telefoon uitgeschakeld om de batterij te sparen en verloopt de telefoonontvangst via de buitenantenne. Afhankelijk van het type mobiele telefoon zijn dan niet alleen de telefoonnummers op uw eigen simkaart, maar ook die van uw telefoongeheugen beschikbaar. Eveneens afhankelijk van het type mobiele telefoon kunt u de telefoon bedienen via het PCM, vanaf het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening. Uw mobiele telefoon kan daarbij gewoon in uw jaszak blijven.

Daarnaast bestaat nog de optie om via de telefoonmodule en Bluetooth® bepaalde mobiele telefoons te koppelen die alleen het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen. De gsm-verbinding verloopt hierbij standaard via de antenne van de mobiele telefoon. Het PCM fungeert als handsfreesysteem zodat de mobiele telefoon in uw zak of tas kan blijven.

Desgewenst is ook een draadloze Bluetooth ® hoorn voor de telefoonmodule verkrijgbaar. Deze is in het opbergvak op de middenconsole geplaatst en bevat een display en toetsenblok. De hoorn kan echter niet worden gebruikt als een Bluetooth®-verbinding via het Handsfee Profile (HFP) tot stand is gebracht.

De mobiele-telefoonvoorbereiding

Voor de Bluetooth®-verbinding van mobiele telefoons die alleen het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen, is tegen meerprijs een mobiele-telefoonvoorbereiding leverbaar. Hierbij kan uw mobiele telefoon gewoon in uw jaszak blijven. Via het PCM kunnen echter alleen de basisfuncties van de mobiele telefoon worden bediend. De gsm-verbinding wordt standaard tot stand gebracht via de antenne van de mobiele telefoon.**

De tv-tuner

Desgewenst is een tv-tuner voor de ontvangst van ongecodeerde analoge en digitale tv-signalen (DVB-T)*** leverbaar.

Zo kunt u ook van uw 911 Turbo genieten als deze een keer niet in beweging is. Voor uw eigen veiligheid kunnen tijdens het rijden geen tv-beelden worden weergegeven.

De spraakbediening

Navigeren, telefoneren of naar de radio luisteren? U zegt het maar. Want vrijwel alle functies van het PCM zijn via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening met steekwoorden op te roepen. In het algemeen kan elke menufunctie worden opgeroepen, zoals die op het scherm wordt weergegeven. De spraakbediening begrijpt de samenhangende ingave van navigatiereisdoelen, telefoonboekvermeldingen of radiozendernamen. Met spraakcommando’s kunt u ook door menulijsten bladeren. Het gebruik van het systeem vergt geen voorbereiding.

De digitale radio

Met de als meeruitvoering leverbare digitale radio kunnen digitaal uitgezonden radiozenders worden ontvangen. Hij beschikt over een dubbele DAB-tuner. Een automatische omschakeling tussen digitaal en analoog garandeert een optimale ontvangst van de gekozen zender.

De onlinediensten

Met de gratis Aha-radio-app kunt u via uw smartphone internetradio, newsfeeds, podcasts en audiomagazines op het PCM weergeven. Bovendien kan lokale informatie met spraakcommando’s worden opgevraagd, zoals het weerbericht. Ook het zoeken van een ‘Point of Interest’ en het overnemen hiervan in de navigatie is mogelijk. De ontvangst van de informatie vindt plaats via uw smartphone, de bediening via het PCM. De online diensten werken alleen in combinatie met de standaard universele audio-ingang (iPhone®) of optionele mobiele-telefoonvoorbereiding resp. de telefoonmodule (Android®). De Aha-radio-app is verkrijgbaar via iTunes® en Google Play®.****

* TMC Pro is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

** Mobiele-telefoonvoorbereiding of telefoonmodule in HFP-modus: bij gebruik van een mobiele telefoon in de auto, kan de elektromagnetische veldsterkte in het interieur toenemen en kunnen de inzittenden worden blootgesteld aan elektromagnetische straling. Tijdens gebruik van de telefoonmodule van het PCM via een Bluetooth® SAP-verbinding of bij geplaatste simkaart wordt blootstelling aan elektromagnetische straling voorkomen, omdat daarbij altijd de buitenantenne van de auto wordt gebruikt.

*** In MPEG2-codering.

**** Voor het gebruik van de AHA-radiodiensten met de als meeruitvoering leverbare telefoonmodule moet in de PCM de HFP-functie worden geactiveerd.

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Identiteit 911

Identiteit 911

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Interieurontwerp

Interieurontwerp

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Techniek 911

Techniek 911

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Idee

Idee

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Vermogen

Vermogen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De Porsche Doppelkupplung (PDK)

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Traction Management (PTM)

Porsche Traction Management (PTM)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De variabele turbinegeometrie (VTG)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - VarioCam Plus

VarioCam Plus

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Het expansie-inlaatsysteem

Het expansie-inlaatsysteem

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Het zeilen

Het zeilen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Sport Chrono Pakket

Sport Chrono Pakket

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De dynamische motorsteunen

De dynamische motorsteunen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Het onderstel

Het onderstel

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De achterasbesturing

De achterasbesturing

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De wielen + RDK

De wielen + RDK

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Het verlichtingsconcept

Het verlichtingsconcept

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De remmen

De remmen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De carrosserie

De carrosserie

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De koprolbescherming

De koprolbescherming

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Interieur

Interieur

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De stoelen

De stoelen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Het SportDesign stuurwiel

Het SportDesign stuurwiel

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De instrumenten

De instrumenten

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Bagage

Bagage

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Overige comfortuitrustingen

Overige comfortuitrustingen

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - BOSE® Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Burmester® High-End Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De cabrioletkap

De cabrioletkap

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Elektrisch bedienbare windscherm

Elektrisch bedienbare windscherm

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Verbruik en recycling

Verbruik en recycling

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De uitlaatgasreiniging

De uitlaatgasreiniging

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - De brandstof

De brandstof

Porsche Porsche Communication Management (PCM) - Geluid

Geluid