Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De snelheidslimietindicator 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 Turbo Cabriolet - De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator

Als meeruitvoering leverbaar voor beide modellen: de snelheidslimietindicator. Via een camera in de behuizing van de achteruitkijkspiegel worden snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties herkend. De borden worden weergegeven op het kleuren scherm van het instrumentenpaneel en op het beeldscherm van het PCM. Als een verkeersteken niet wordt herkend – bijvoorbeeld bij hevige regenval of in het donker – wordt automatisch de in de navigatiemodule opgeslagen snelheidsbeperking weergegeven.

De cruise control

De automatische snelheidsregeling is standaard bij de 911 Turbo S en de 911 Turbo S Cabriolet en als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet. Voor meer comfort tijdens lange ritten. De cruise control kan bij snelheden tussen 30 en 240 km/h met een tiptoets aan de stuurkolomhendel worden geactiveerd.

De adaptieve cruise control met Porsche Active Safe (PAS)

Deze is als meeruitvoering leverbaar en regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot uw voorligger. Een radarsensor bewaakt de rijstrook waarop uw auto zich bevindt tot 200 m voor u. Stel: u heeft een bepaalde snelheid ingesteld en nadert een voertuig voor u dat langzamer rijdt. De radarsensor registreert dit voertuig.

Nu verlaagt het systeem de snelheid van uw auto door gas terug te nemen of zacht te remmen tot max. 3,5 m/s2. Net zo lang tot een van tevoren ingestelde afstand is ontstaan. Uw auto volgt nu het voertuig voor u met verlaagde snelheid. Als dit voertuig nog verder vertraagt, vermindert de adaptieve cruise control uw snelheid – tot stilstand.

Voor meer veiligheid verhoogt het systeem bovendien de remparaatheid als een korter wordende afstand tot het voertuig voor u is herkend. Zwaardere remingrepen moet de bestuurder echter zelf uitvoeren. Als de rijstrook weer vrij is, accelereert uw auto weer tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid.

Als u het voertuig voor u te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met een akoestisch en een optisch signaal. Bovendien wordt een korte remschok gegeven en zo nodig een remingreep gestart – hierbij wordt een door de bestuurder begonnen remactie binnen bepaalde systeemgrenzen versterkt.