Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS) 911 Targa 4S

Porsche 911 Targa 4S - Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Dit systeem is tegen meerprijs leverbaar en regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot het voertuig dat voor u rijdt. Een radarsensor bewaakt het gebied tot 200 m op de rijbaan voor uw auto.
Een voorbeeld: u hebt een bepaalde snelheid ingesteld en nadert een voertuig voor u dat langzamer rijdt. De radarsensor registreert dit voertuig. Nu verlaagt het systeem de snelheid van uw auto door gas terug te nemen of aangepast aan de situatie te remmen tot max. 3,5 m/s2. Net zo lang tot een – van tevoren ingestelde – afstand is ontstaan.
Uw auto volgt nu het voertuig voor u met verlaagde snelheid. Als dit voertuig nog verder vertraagt, vermindert ook de adaptieve cruise control de snelheid – tot stilstand. Als de rijbaan weer vrij is, accelereert uw auto weer tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid.
Als u het voertuig voor u te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met een akoestisch en een optisch signaal. Bovendien wordt een korte remschok gegeven en zo nodig een remingreep gestart – hierbij wordt een door de bestuurder begonnen remactie binnen bepaalde systeemgrenzen tot een noodstop versterkt.