Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Traction Management (PTM) 911 Targa 4

Porsche 911 Targa 4 - Porsche Traction Management (PTM)
Getoond model: 911 Carrera 4

Porsche Traction Management (PTM)

Dit onderwerp is als gemaakt voor de sportwagenfanaten. Want het gaat om bochten. En het gaat om sport. Voor beide is het doorontwikkelde Porsche Traction Management (PTM) verantwoordelijk – standaard. Het PTM bestaat uit een permanente 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde, kenveldgeregelde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en een aandrijfslipregeling (ASR).

De elektronisch geregelde volledig variabele lamellenkoppeling verdeelt de aandrijfkracht over de permanent aangedreven achteras en de vooras. Dankzij de permanente bewaking van de rijsituatie speelt het systeem in op tal van verschillende situaties: zo bewaken de sensoren onder meer voortdurend het toerental van de vier wielen, de lengte- en dwarsversnelling van de auto en de stuurinslag.

Als de achterwielen bijvoorbeeld tijdens het accelereren dreigen door te slippen, grijpt de lamellenkoppeling direct in en komt er meer aandrijfkracht op de voorwielen. Daarnaast voorkomt de ASR het doorslippen van de wielen door het motorvermogen aan te passen. Tijdens het rijden van bochten wordt steeds precies zo veel aandrijfkracht op de voorwielen overgebracht, dat de spoortrouwheid steeds optimaal blijft.

Op die manier levert het PTM in combinatie met het Porsche Stability Management (PSM) in elke denkbare situatie de juiste krachtverdeling voor excellente tractie. Op lange, rechte wegen, maar ook in krappe bochten en op ondergronden met uiteenlopende wrijvingsmomenten.