Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verbruik en recycling 911 GT3

Porsche 911 GT3 - Verbruik en recycling

Verbruik en recycling

Een slimme lichtgewicht constructie is bij Porsche al sinds 1948 een vanzelfsprekendheid. Om technische redenen. Om ecologische redenen. En uiteraard om sportieve redenen. Het gewicht is in de motorsport nog altijd de grootste succesfactor. Een lichtgewicht constructie is daarom de basis voor lage verbruikswaarden in combinatie met indrukwekkende prestaties.

Technisch – vanwege de grote hoeveelheid aluminium, magnesium, kunststoffen en staalplaat van hoge treksterkte. De toegepaste materialen zijn op hun belastbaarheid geselecteerd en per saldo aanzienlijk lichter dan conventioneel staal.

Ecologisch – omdat alle grondstoffen specifiek worden geselecteerd. Alle lichtgewicht onderdelen lenen zich goed voor recycling. Alle kunststoffen worden speciaal gemerkt, zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn. Dit kan doordat we het aantal kunststofvarianten hebben beperkt. Gerecyclede kunststof materialen die aan de hoge technische eisen voldoen, vinden een nieuwe toepassing.

Kortom, de nieuwe 911 GT3 kan tegenwoordig voor ca. 95% worden hergebruikt. Porsche past voornamelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis toe.

Want voor ons begint de zorg voor een beter milieu niet pas aan het eind van de levensduur van een auto, maar al bij het ontstaan en de ontwikkeling ervan.