Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De motoren 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche - De motoren

De motoren

Verbruik/emissie* 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

Veel mensen vragen zich af of een sportwagen nog wel iets van deze tijd is? Een goede vraag. Maar je zou net zo goed kunnen vragen of dromen nog wel van deze tijd zijn?

Het antwoord op beide vragen vinden we in de toekomst. De toekomst van de sportwagen. In de 911 begint deze al vandaag, met motoren die efficiënt zijn en wezenlijk tot een relatief laag verbruik bijdragen. En hun sound is onmiskenbaar Porsche.

Onmiskenbaar sportief zijn de 911 motoren ook dankzij de standaard SPORT-knop.

Door een druk op de knop wordt de aandrijving nog actiever, de motordynamiek nog directer geregeld.

Performance en efficiëntie vormen bij de 3,4-liter motor van de 911 Carrera modellen dan ook geen tegenstelling. Veel meer vormen de relatief geringe cilinderinhoud en het tegelijkertijd hoge maximumtoerental de slimme basis voor een hoog vermogen: milieuvriendelijk en toekomstgericht.

Voor meer efficiency hebben onze ingenieurs veel onderdelen van de motor onder de loep genomen. Het resultaat: onder meer een snellere opwarming van de motor en de versnellingsbak naar de bedrijfstemperatuur na het starten van de motor door het thermomanagement, een verbeterde luchtaanzuiging en een uiterst effectieve directe benzine-inspuiting (DFI).

Gewichtsfactor: de motoren zijn lichtgewicht geconstrueerd. Licht en toch met een stijve structuur. Ze zorgen voor een relatief laag verbruik in combinatie met een lange levensduur.

De motor. De intelligente kern van onze identiteit. Voor een bedrijf met ‘Dr. Ing’ in de naam spreekt dat voor zich.

De 3,4 liter motor

De basismodellen van de 911 Carrera hebben een 3,4-liter boxermotor met directe benzine-inspuiting (DFI) en VarioCam Plus. Deze ontwikkelt 257 kW (350 pk) bij 7.400 1/min. Maximumkoppel: 390 Nm bij 5.600 1/min.

Met 7-versnellings schakelbak betekent dat voor de 911 Carrera: in 4,8 seconde van 0 tot 100 km/h en een topsnelheid van 289 km/h. De 911 Carrera 4 bereikt 100 km/h in 4,9 seconde en heeft een topsnelheid van 285 km/h.

De 3,8 liter motor

Het S model van de 911 Carrera wordt aangedreven door een 3,8-liter boxermotor met directe benzine-inspuiting (DFI) en VarioCam Plus. Het vermogen: 294 kW (400 pk) bij 7.400 1/min. En een maximumkoppel van 440 Nm dat bij 5.600 1/min ligt.

Met de optionele Porsche Doppelkupplung (PDK) accelereert de 911 Carrera S in 4,3 seconde van 0 tot 100 km/h en bereikt hij een topsnelheid van 302 km/h. De 911 Carrera 4S realiseert de sprint van 0 tot 100 km/h eveneens in 4,3 seconde en heeft een topsnelheid van 297 km/h.

Het motormanagement

De motorregeling EMS SDI 9.1 zorgt ervoor dat de motor onder alle omstandigheden optimaal functioneert. Dit regelt onder andere de gasklepstand (E-gas). Een voorwaarde voor het standaard Porsche Stability Management (PSM). Daarnaast regelt de unit ook alle direct bij de motor betrokken functies. Voor een zo laag mogelijk verbruik, zo laag mogelijke emissiewaarden en een zo hoog mogelijk vermogen – ongeacht de rijstijl.

Omdat de 6 cilinders niet allemaal onder exact dezelfde omstandigheden werken, bewaakt de cilinderselectieve pingelregeling ze individueel. Zo nodig wordt het ontstekingstijdstip individueel aangepast, om schade aan cilinders en zuigers bij hoge toerentallen te voorkomen.

Tijdens het rijden herkent en meldt de On-Board-Diagnose eventuele storingen of defecten in het uitlaat- en brandstofsysteem. Hierdoor wordt een toename van de uitstoot van schadelijke stoffen en overmatig brandstofverbruik voorkomen.

Identiteit 911

Techniek 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Karakter

De motoren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

De 7 versnellings schakelbak

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

Het inlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Porsche Traction Management (PTM)

De stuurinrichting

Sport Chrono Pakket

De dynamische motorsteunen

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

De voor- en achteras

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

De rolbescherming van de Cabriolet modellen

Het interieur

De stuurwielen

De instrumenten

De stoelen

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Overige comfortuitrustingen

Transport

Cabrioletkap

Elektrisch bedienbare windscherm

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

Mobiele-telefoonvoorbereiding

De Onlinediensten

Het audiosysteem CDR

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof