Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

911 Carrera 4S Cabriolet
Porsche - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren
Getoond model: 911 Carrera

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Verbruik/emissie* 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

De gangbare mening over de autosport: het gaat altijd alleen maar om vermogen. Uit ervaring weten we echter dat met uitsluitend meer paardenkrachten nog geen enkele race gewonnen is. Veel belangrijker zijn voor ons ideeën – voor intelligentere autoconcepten en efficiëntere aandrijvingen. Dat geldt ook voor de openbare weg. Want waar het werkelijk om gaat, is het maximale uit het beschikbare te halen.

De automatische start-stopfunctie

Standaard bij de 911 Carrera modellen: de automatische start-stopfunctie.

Bij auto’s met schakelbak schakelt de motor zich automatisch uit als u de versnelling bij een verkeerslicht in de neutrale stand zet en het koppelingspedaal loslaat. Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt de motor uit als tijdens het wachten de rem ingetrapt blijft.

De audio- en communicatiesystemen blijven gewoon werken terwijl de automatische airconditioning de temperatuur op het ingestelde niveau houdt, ook al is de motor dan uitgeschakeld. U merkt hierbij slechts 2 veranderingen: de stilte en de brandstofbesparing. Zodra u de koppeling intrapt of de rem loslaat (bij wagens met Porsche Doppelkupplung), wordt de motor snel en comfortabel weer gestart.

In bepaalde situaties is de automatische start-stopfunctie niet actief, bijvoorbeeld bij extreme buitentemperaturen, bij een ingedrukte SPORT knop of bij een lage accuspanning. Bovendien kunt u de functie met een knop in de middenconsole uitschakelen.

Het thermomanagement

Het thermomanagement regelt de temperatuur in de motor en de versnellingsbak door de warmtestromen gericht te sturen.

Motor en versnellingsbak worden snel op hun optimale bedrijfstemperatuur gebracht. Door een efficiëntere verbranding en minder wrijving daalt het brandstofverbruik.

De boordnetrecuperatie

Voor een verlaging van het brandstofverbruik in de 911 Carrera zorgt ook de standaard boordnetrecuperatie, waarbij de accu bij voorkeur tijdens het afremmen wordt opgeladen via de dynamo. Bij het accelereren wordt het vermogen van de dynamo afhankelijk van de vraag beperkt. De elektrische systemen worden door de eerder opgeslagen energie gevoed.