Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De stuurinrichting 911 Carrera 4

Porsche 911 Carrera 4 - De stuurinrichting

De stuurinrichting

De elektromechanische stuurbekrachtiging

Ook een mogelijke definitie van efficiency: een systeem werkt alleen als het nodig is. Maar dan ook heel effectief.

Dat was de grondgedachte van onze ingenieurs bij de ontwikkeling van de elektromechanische stuurbekrachtiging. Een auto rijdt statistisch gezien namelijk 90 % rechtuit. In tegenstelling tot conventionele hydropompen verbruikt de elektromotor alleen energie als daadwerkelijk aan het stuur wordt gedraaid. Een voordeel voor het milieu: doordat geen hydraulische olie wordt gebruikt, is hier geen onderhoud meer nodig.

Ook op de resterende 10 % zijn we prima voorbereid. Met een typische Porsche stuurinrichting, dus met een gevoelig en direct stuurgedrag en een variabele overbrengingsverhouding. Met de vertrouwde souplesse, een hoog comfort en een subliem contact met de weg. Efficiënt dus.

De stuurbekrachtiging Plus

Als meeruitvoering is voor de 911 Carrera modellen de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging Plus leverbaar, een op comfort afgestemde stuurbekrachtiging. Bij hoge snelheden is de besturing zoals vertrouwd strak. Stuurmanoeuvres verlopen uiterst nauwkeurig – terwijl het stuurcomfort hoog is. Bij lage snelheden daarentegen zorgt de stuurbekrachtiging Plus voor heel soepel manoeuvreren en inparkeren.