Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Sport Chrono Pakket

911 Carrera 4
Porsche - Sport Chrono Pakket

Sport Chrono Pakket

De SPORT knop

Met de standaard SPORT knop hebt u de keuze uit een meer comfortabele of juist een meer sportieve 911. Zodra u de SPORT knop indrukt, geeft het elektronische motormanagementsysteem de motor de sporen. De motordynamiek reageert directer.

Bij auto’s met Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt de bak op een later tijdstip op en sneller terug. Bovendien worden de zeilmodus en de automatische startstopfunctie automatisch uitgeschakeld. Het als meeruitvoering leverbare sportuitlaatsysteem wordt juist ingeschakeld.

Het Sport Chrono Pakket

Optioneel verkrijgbaar: het Sport Chrono Pakket inclusief dynamische motorsteunen. Hiermee kunnen onderstel, motor en aandrijving nog sportiever worden ingesteld.

Het pakket omvat een Performance-indicatie en een digitale en analoge stopwatch. Daar komt de SPORT PLUS knop bij. Op een extra display in het stuurwiel of het instrumentenpaneel kunt u zien of de SPORT of SPORT PLUS knoppen en de Launch Control actief zijn.

Wat verandert er in de stand SPORT PLUS? Porsche Active Suspension Management (PASM) en de – bij de 911 Carrera S modellen – tegen meerprijs leverbare Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) gaan over op de stand SPORT PLUS. De schokdempers zijn strakker en het insturen in bochten verloopt directer. Met een beter wegcontact tot gevolg.

Het Porsche Stability Management (PSM) grijpt in de stand SPORT PLUS later in. Het inremmen voor een bocht verloopt met voelbaar meer souplesse: het PSM laat nu een sportievere rijstijl tijdens inremmen en uitaccelereren toe. Voor een extra dosis aan souplesse kiest u de stand SPORT PLUS en schakelt u PSM uit. Om uw veiligheid te garanderen blijft het op de achtergrond steeds stand-by om in te grijpen als de beide voorwielen om ABS-correctie vragen.

In combinatie met PDK biedt het Sport Chrono Pakket nog 2 extra functies. Voor sportief rijgedrag van raceklasse. De eerste functie heet ‘Launch Control’. Deze regelt op het circuit bijvoorbeeld de optimale startacceleratie voor een vliegende start.

De tweede functie heet ‘Schakelschema circuit’. De PDK werkt nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten voor een maximaal acceleratievermogen. Compromisloze circuitkwaliteiten en voelbaar actieve schakelhandelingen.

Een andere centrale component van het Sport Chrono Pakket is de stopwatch op het dashboard. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van rondetijden en alternatieve trajecten wordt het als meeruitvoering leverbare PCM uitgebreid met de Performance-indicatie. Zo kan de bestuurder in een oogopslag de totale rijtijd, de afgelegde afstand van de actuele ronde en het aantal gereden ronden met de bijbehorende rondetijden zien.

Nog een kenmerk van het Sport Chrono Pakket uit de racesport: de dynamische motorsteunen. Hierbij gaat het om fysica – en om rijplezier.