Porsche - De leukste geschiedenisles van het jaar

De leukste geschiedenisles van het jaar

Op 6, 7 en 8 september vindt op Circuit Zandvoort de Historic Grand Prix 2019 plaats. Dat betekent: een lang weekeinde genieten van legendarische bolides uit onder andere de F1, de F3 en de langeafstandsracerij. Ook bij deze achtste editie speelt Porsche een hoofdrol. Speciaal voor deze gelegenheid komt de 718 F2 uit de jaren ’60 over uit het Porsche Museum. En natuurlijk is er het Porsche Classic Dorp, dé plek om de racesfeer van toen op te snuiven.

De Grand Prix Formule 1 begin jaren ‘60

De Historic Grand Prix Zandvoort is in zeven jaar uitgegroeid tot een van de mooiste en meest aansprekende historische autosportevenementen ter wereld. Tijdens de achtste editie wordt er opnieuw geschiedenis geschreven. Er komen maar liefst twee Porsche 718 F1 in actie uit begin jaren ’60. De ene 718 wordt afgevaardigd door het Porsche Museum in Stuttgart, de andere auto is afkomstig uit het Prototyp Museum in Hamburg.

Porsche Museum auto’s in actie

Toch versterkt Porsche niet alleen het F1-virus in Zandvoort. Het Porsche Museum stuurt namelijk ook de zeldzame Porsche 935/77 en een 911 GT3 RSR (996) naar de Historic Grand Prix. Deze wordt in het Classic Dorp geflankeerd door de 911 RSR (991), die bij de 24 Uur van Le Mans van 2018 ter ere van 70 Jaar Porsche in een historische kleurstelling aan de start kwam. En trouwe bezoekers weten: Porsche zorgt altijd voor last minute verrassingen.

50 jaar 914

Porsche staat op de Historic Grand Prix ook stil bij het 50-jarige jubileum van de 914. Om deze mijlpaal te vieren, komt er een bijzondere 914/6 in actie. En op zaterdag 7 september zijn de leden van de Porsche 914 Club en hun auto’s te gast in het Classic Dorp. Unieke fotomomenten zijn bij voorbaat gegarandeerd.

Historie snuiven

Het vrij toegankelijke, centraal gelegen Porsche Classic Dorp is op de Historic Grand Prix uitgegroeid tot een pleisterplaats met traditie. Alle historische racers van Porsche komen hier samen en hun vaak al even legendarische berijders zijn er kind aan huis. De signing sessies zijn de uitgelezen kans om hun handtekeningen te bemachtigen.

Dorpsvernieuwing

Elke historie heeft een begin. Zo staat het sfeervolle Porsche Classic Dorp dit jaar bol van nieuwe activiteiten. De Porsche Kids Corner voor de jongste fans en de Porsche Shop zijn uiteraard blijvertjes, maar er is ook aandacht voor de toekomst van Porsche. Dit maal zelfs in Hollywood-stijl. De elektrisch aangedreven Porsche Mission E concept car, die een hoofdrol krijgt in Playmobil “the movie”, speelt ook een rol in het Porsche Classic Dorp. De Taycan, de productieuitvoering van dit studiemodel, staat te trappelen om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Porsche te gaan schrijven.

Tickets bestellen

Bezoekers die de historische Porsche racesfeer nog intenser willen beleven, kunnen speciale VIP Hospitality arrangementen boeken. Een arrangement geeft toegang tot de exclusieve Porsche Lounge, waar u onder het genot van een hapje en een drankje alle indrukken kunt verwerken en bijpraten met andere Porsche rijders – historisch genieten dus. Een arrangement kost € 90 en is geldig voor twee personen per dag. U kunt ook losse kaarten bijkopen voor € 45 per persoon per dag.

Tickets voor vrijdag 6 september

Tickets voor zaterdag 7 september

Tickets voor zondag 8 september