Porsche Autosport College

Autosporttechniek, hoe wérkt dat nu precies? Wat is het geheim van de 1.000 pk sterke Porsche 919 Hybrid die de 24 Uur van Le Mans in 2015 en 2016 won? En hoe vertaalt het succes van zijn hybridetechniek zich naar de Porsches voor de gewone weg? Eind juni 2016 was in zes Nederlandse Porsche Centra het Porsche Autosport College te volgen. Voor wie het heeft gemist: de complete lesstof is in te halen.

Het complexe van de 919 Hybrid zit hem in de combinatie van een verbrandingsmotor voor de achterwielen, een elektromotor voor de voorwielen en de aanwezigheid van twee energieterugwinsystemen. Om deze ingewikkelde materie toegankelijk te maken, was de populaire wetenschapsjournalist Diederik Jekel, o.a. bekend van De Wereld Draait Door, de docent van de Porsche Autosport Colleges. Op verrassend eenvoudige wijze en met behulp van aanprekende experimenten legde hij uit wat energie is en hoe de 919 Hybrid deze energie zo efficiënt mogelijk gebruikt. En dus genoten de genodigden van 400 jaar moderne natuurkunde, megajoules, kokende stikstof, de fietsende medemens en zelfs van ontploffingen.

Natuurlijk werd er samen met Le Mans-kenner Mark Koense tijdens het college ook teruggekeken op de 24 Uur van Le Mans 2016. Het Porsche Autosport College is vastgelegd en via ons Youtube kanaal terug te kijken.