Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Traction Management (PTM) Panamera 4S

Porsche Panamera 4S - Porsche Traction Management (PTM)
Getoond model: Panamera GTS

Porsche Traction Management (PTM)

Het Porsche Traction Management (PTM) bestaat uit een permanente 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde, kenveldgeregelde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR).

De elektronisch geregelde lamellenkoppeling verdeelt de aandrijfkracht over de permanent aangedreven achteras en de vooras. De rijsituatie wordt permanent bewaakt.

Zo speelt het systeem in op tal van verschillende situaties. Sensoren bewaken onder andere voortdurend het toerental van de 4 wielen, de lengte- en dwarsversnelling van de auto en de stuurinslag. Als de achterwielen bijvoorbeeld tijdens het accelereren doorslippen, dan grijpt de lamellenkoppeling direct in en komt er meer aandrijfkracht op de voorwielen. Daarnaast voorkomt de ASR doorslippen van de wielen. Tijdens het rijden van bochten wordt steeds precies zoveel aandrijfkracht op de voorwielen overgebracht als nodig en veilig is, voor optimale zijwaartse grip.

Op die manier voorziet het PTM in combinatie met het Porsche Stability Management (PSM) in elke denkbare situatie in de juiste krachtverdeling. Voor excellente tractie op lange, rechte wegen, maar ook in scherpe bochten en op ondergronden met uiteenlopende wrijvingsmomenten.

Standaard in de Panamera 4, Panamera 4S, Panamera GTS en Panamera Turbo.