911 GT3 RS
Vanaf 240.186,99 EUR incl. BTW
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,2 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
296 km/u
Topsnelheid op circuit
Terug naar het begin
Perfectie is nooit het begin.
Maar altijd het doel.

De 911 GT3 RS. Sportmade.

Atleten weten dat voor topprestaties meer nodig is dan perfecte omstandigheden en geluk. Doorslaggevend is de onvoorwaardelijke wil om bij elke training sneller en sterker te worden. Om alles aan de orde te stellen – vooral zichzelf. En om van elke fout het maximale te leren. Want de grootste uitdaging is om onverslaanbaar te blijven. Met die instelling blijft Porsche de grenzen verleggen. Voor nog betere prestaties op het circuit – dankzij radicale downforce en de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen. Ervaar de nieuwe 911 GT3 RS in optima forma.

Porsche - Geoptimaliseerd voor het circuit: de 4,0 l hoogtoerige atmosferische motor met 386 kW (525 pk).
Geoptimaliseerd voor het circuit: de 4,0 l hoogtoerige atmosferische motor met 386 kW (525 pk).
911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Volautomatische verstelling van frontdiffusor en achterspoiler voor hogere snelheden in de bochten.
Drag Reduction System (DRS) voor minder weerstand op het rechte stuk.
Porsche - Aerodraagarmen voor tot 40 kg meer downforce op topsnelheid.
Aerodraagarmen voor tot 40 kg meer downforce op topsnelheid.
Porsche - Consequente toepassing van lichtgewicht materialen met talrijke onderdelen van koolstofvezelversterkte kunststof (CfK).
Consequente toepassing van lichtgewicht materialen met talrijke onderdelen van koolstofvezelversterkte kunststof (CfK).

360° Ervaring.

Porsche - ExterieurPorsche - Exterieur

Ontdek de 911 GT3 RS in detail.

De highlights kent u al. Hier vindt u meer details over de afzonderlijke hoofdstukken.

Porsche - Ontdek de 911 GT3 RS in detail.
Aerodynamica en design
Meer informatie
Aerodynamica en design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Downforce-update.
Downforce-update.
De nieuwe 911 GT3 RS ligt op koers voor nieuwe toptijden – dankzij een grondig herziene aerodynamica en nog meer downforce. Op basis van alle gegevens van de auto, zoals langs- en dwarsversnelling, stand van het gas- en rempedaal en wrijvingswaarden, past Porsche Active Aerodynamics (PAA) inclusief DRS de stand van de achterspoiler en de verstelbare frontdiffusor binnen een fractie van een seconde automatisch aan de rijsituatie aan. De beste voorwaarden voor de volgende ronde in vliegende vaart.
Porsche - 40 kg meer downforce.
40 kg meer downforce.
De nieuwe aerodraagarmen op de vooras verhogen de downforce door de luchtwervelingen en de stromingssnelheid achter de draagarmen te verminderen – met maximaal 40 kg bij topsnelheid. Hoogontwikkelde technologie, bekend uit de autosport.
Porsche - S-Duct-voorzijde met enkele luchtkoeler.
S-Duct-voorzijde met enkele luchtkoeler.
De nieuwe 911 GT3 RS beschikt net als de GT-racewagens over één grote intercooler in plaats van de voorste bagageruimte. Het S-vormige luchtkanaal geeft het concept zijn naam. Het concept zorgt ten opzichte van de anders toegepaste beide zijluchtkoelers en de kleine centrale luchtkoeler voor een betere aerodynamica wat betreft downforce en remkoeling.
Porsche - Brede Turbo-carrosserie met luchtuitlaatafdekking.
Brede Turbo-carrosserie met luchtuitlaatafdekking.
De brede Turbo-carrosserie met luchtuitlaatafdekking levert een belangrijke bijdrage aan de aerodynamische optimalisatie van de 911 GT3 RS – en versterkt zijn atletische uiterlijk. Bovendien komt er ruimte vrij voor nieuwe, bredere wielen die de wegligging verder verbeteren.
Porsche - Form follows rijwind.
Form follows rijwind.
Op weg naar snelle rondetijden is de tegenwind een van de grootste uitdagingen. De nieuwe 911 GT3 RS maakt bij elk onderdeel optimaal gebruik van de stroming. De set-up voor de best mogelijke cW-waarde wordt gecompleteerd door een tweedelige achterzijde met vergrote ontluchtingsopeningen, ventilatieopeningen op de achterspoiler en een diffusor.
Volgend hoofdstuk
Lichtgewicht constructie

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Lichtgewicht constructie
Meer informatie
Lichtgewicht constructie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Inspireert met lichtheid.
Inspireert met lichtheid.
Het hoogste principe bij een lichtgewicht constructie is: reductie tot het absolute minimum. Ook de nieuwe 911 GT3 RS blijft trouw aan deze autosportfilosofie – ondanks de in vergelijking met de voorgaande modellen aanzienlijk uitgebreide en opnieuw verbeterde uitrusting, met onder meer actieve aerodynamica, bredere wielen en banden, een verbrede carrosserie en uitgebreidere instelmogelijkheden voor het onderstel in verschillende rijmodi.
De consequente toepassing van koolstofvezelversterkte kunststof (CfK) maakt een leeggewicht van slechts 1450 kg mogelijk. Onder andere de spatschermen, de voorklep in specifieke RS-vorm en het dak zijn gemaakt van dit in de autosport beproefde materiaal. Gewichtige voordelen op het circuit bieden ook de CfK-achterspoiler met actieve aerodynamica, de CfK-portieren voor een geoptimaliseerde ontluchting van de wielkasten en de lichtgewicht gesmede aluminium en magnesium wielen.

Exterieur.

In de strijd om duizendsten telt elke gram. Het tegen meerprijs leverbare Weissach Pakket verlaagt het gewicht zelfs juist onder 15 kg. Ook optisch scherpen de voorklep, het dak en de bovenzijde van de buitenspiegels in siercarbon hoogglans het autosportkarakter van de nieuwe 911 GT3 RS aan – net als de deels van siercarbon hoogglans vervaardigde achterspoiler en het grote 'PORSCHE' logo.

Interieur.

In het interieur onderstreept de rolkooi achter in siercarbon zijdeglans de hoge ambities – en biedt extra bescherming op racesportniveau. De fijnafstemming wordt voortgezet met bijzonder lichte PDK schakelpaddles van magnesium, een met zwart Race-Tex bekleed bovenstuk van het dashboard, interieurdelen van siercarbon zijdeglans, een embleem met 'Weissach RS' logo aan de bijrijderszijde en hoofdsteunen met gestikt 'Weissach RS' logo.

Onderstel.

Voor een absoluut ideaal gewicht op weg naar nieuwe recordtijden zorgen ook de stabilisatoren op de voor- en achteras, de koppelstangen op de achteras en de torsieplaat van koolstofvezelversterkte kunststof (CfK).

Porsche - Lichtgewicht en geluidwerende beglazing.
Lichtgewicht en geluidwerende beglazing.
Het lichtgewicht gelaagd glas met geluidwerende folie voor de voorruit, de achterruit en de zijruiten optimaliseert niet alleen het gewicht van de auto, maar verbetert ook de interieurakoestiek – door de minimalisering van storende geluiden van buitenaf, zoals rolgeluiden en windgeruis.
Porsche - Volledige kuipstoelen van koolstofvezelversterkte kunststof.
Volledige kuipstoelen van koolstofvezelversterkte kunststof.
De lichte volledige kuipstoelen van koolstofvezelversterkte kunststof (CfK) met siercarbon zijdeglans bieden standaard al een goede ondersteuning aan de zijkant. Bovendien maken ze indruk door de stoelbekleding van zwart leder, de middenbaan met verloopperforatie in Race-Tex zwart, met daaronder de contrastkleur rood of zilver.
Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Performance
Meer informatie
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maximale performance.
911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km

Zodra de lichten uit gaan, levert de nieuwe 911 GT3 RS ongekende prestaties op het circuit, tot zelfs 465 Nm. 386 kW (525 pk) stuwt u in 3,2 seconden van 0-100 km/u en zonder ook maar tijd voor een adempauze bereikt u een top van 296 km/u. Het lichtgewicht roestvrijstalen sportuitlaatsysteem garandeert een ongefilterde sound-beleving tot een maximum van 9.000 tpm.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km

Moderne autosporttechnologie zet de toon in de 4.0 l hoogtoerige atmosferische motor: met 4-kleppentechniek inclusief sleeptuimelaars en vaste klepbediening alsmede gesmede zuigers en titanium drijfstangen. De olievoorziening werd opnieuw geoptimaliseerd en is dankzij de dry-sump-smering met aparte motorolietank klaar voor hoge zijdelingse krachten. Tijdens de jacht naar nieuwe recordtijden zorgen 6 afzonderlijke gaskleppen voor de perfecte luchttoevoer in elke cilinder.

Porsche - Verhoogde antidive.
Verhoogde antidive.
Ambitieuze bestuurders weten dat een nauwkeurige vertraging net zo belangrijk is als een krachtige acceleratie. Om de aerobalans tijdens het remmen te verbeteren, vermindert de geoptimaliseerde onderstelgeometrie daarom het inveren van de vooras – en verhoogt zo de zogenaamde antidive.
Porsche - Meer dwarsdynamiek.
Meer dwarsdynamiek.
De nieuwe 911 GT3 RS beperkt de noodzaak om te remmen voor bochten en chicanes tot een minimum. Zo zorgen de sportbanden met 275/35 R20 voor en 335/30 R21 achter, de nieuwe, bredere wielen en de bredere sporing voor meer dwarsdynamiek en hogere bochtensnelheden.
Porsche - Verbeterde robuustheid.
Verbeterde robuustheid.
Intens racen vergt alles van mens en machine. Daarom is de sportief afgestelde 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) dankzij een gewijzigd ontluchtingssysteem met aangepaste overbrenging nu nog robuuster in het circuitgebruik. U wilt de nieuwe 911 GT3 RS tenslotte niet in de overdrive rijden.
Porsche - Individuelere set-up.
Individuelere set-up.
Nat asfalt, scherpe bochtencombinaties, persoonlijke rijstijl: voor een optimale afstelling moet in de autosport moet met veel factoren rekening worden gehouden. Daarom biedt het stuurwiel met 3 extra rijmodus-schakelaars nu nog meer mogelijkheden om onderstelregelsystemen zoals PASM, PSM en PTV Plus aan de actuele omstandigheden aan te passen. Bovendien kan voor het eerst de Traction Control (TC) niet alleen worden uitgeschakeld, maar ook in verschillende trappen worden ingesteld.

Onderstelregelsystemen.

Porsche Active Suspension Management.

De elektronische verstelling van het schokdempersysteem regelt actief en continu de schokdemperkracht per wiel, afhankelijk van het wegdek en de rijstijl. PASM heeft 2 instellingen: sportief-comfortabel en sportief-strak.

Porsche Stability Management.

PSM is een automatisch regelsysteem dat de auto in rijdynamische grenssituaties stabiliseert. De systeemingrepen zijn in 2 stappen compleet uit te schakelen. Voor een bewust sportief rijgedrag op het circuit.

Porsche Torque Vectoring Plus.

In combinatie met de 7-traps PDK werkt het systeem met een elektronisch geregeld, volledig variabel achteras-sperdifferentieel met een volledig variabele koppelverdeling. Voor meer grip, een verhoging van de dwarsdynamiek en een betere rijstabiliteit bij lastwisselingen in bochten en bij het wisselen van rijstrook.

Porsche - Overige performance-highlights.Porsche - Overige performance-highlights.Porsche - Overige performance-highlights.

Overige performance-highlights.

Onderstellagers met kogelgewrichten.

Voor een maximale performance. Een nauwkeurig, scherp en direct rijgedrag. En een bijzonder stabiele verbinding van het onderstel met de carrosserie. Alle onderstellagers zijn uitgerust met kogelgewrichten, wat de dynamiek en precisie nog verder verhoogt.

Hydraulisch liftsysteem.

Het als meeruitvoering leverbare hydraulische liftsysteem op de vooras verhoogt de bodemvrijheid van de 911 GT3 RS aan de voorzijde met 40 mm. Dit vermindert het risico op schade aan de onderzijde bij stoepranden, hellingen of garage-inritten.

Achterasbesturing met sportafstelling.

Bij lage snelheden stuurt het systeem de achterwielen ten opzichte van de voorwielen in tegengestelde richting. Dit zorgt voor meer souplesse, met name in bochten. Bij hoge snelheden stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit zorgt voor meer rijstabiliteit, vooral bij hoge snelheden of bij inhaalmanoeuvres op het circuit.

Remmen.

De 911 GT3 RS beschikt standaard al over een bijzonder krachtig remsysteem – dat nog eens geoptimaliseerd is voor circuitgebruik. Met rood gespoten aluminium remzadels met 6 zuigers voor en 4 zuigers achter in monobloc constructie voor een hoge vormvastheid en een uitstekend drukpuntgedrag. De verzonken en inwendig geventileerde composiet remschijven zorgen door hun tweedelige constructie met aluminium naven voor een verlaging van de ongeveerde en roterende massa en daardoor van het gewicht.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Bij de lichtgewicht constructie en de autosport hoort natuurlijk de tegen meerprijs leverbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), met remschijven die ongeveer de helft wegen van gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. De geperforeerde keramische remschijven hebben een diameter van 410 mm voor en 390 mm achter – voor nog betere remprestaties. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger door de grote fadingvastheid van PCCB.

Volgend hoofdstuk
Interieur en infotainment

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km
Interieur en infotainment
Meer informatie
Interieur en infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Winnen is een kwestie van instelling.
De juiste mindset is doorslaggevend voor winst of verlies – net als de individuele finetuning van de set-up. Het op de autosport gerichte stuurwiel biedt met 4 geïntegreerde rijmodus-schakelaars meer instelmogelijkheden dan ooit tevoren: van DRIVE MODE en Porsche Active Suspension Management (PASM) tot Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) en Traction Control (TC). Voor een nog interactievere verbinding tussen bestuurder en auto.
Porsche - Groter incasseringsvermogen.
Groter incasseringsvermogen.
Het naar keuze zonder meerprijs leverbare Clubsport Pakket bestaat uit een aan de carrosserie verbonden, zwart of tegen meerprijs Indisch rood gespoten rolkooi van staal achter de voorstoelen. Een meegeleverde 6-punts veiligheidsgordel voor de bestuurderszijde zorgt voor nog meer veiligheid.
Porsche - Gedwongen comfort.
Gedwongen comfort.
De volledige kuipstoelen van koolstofvezelversterkte kunststof met siercarbon en geïntegreerde thoraxairbag bieden een zeer goede ondersteuning aan de zijkant bij een minimaal gewicht. De lengteverstelling vindt handmatig plaats, de hoogteverstelling elektrisch. De standaard bekleding bestaat uit zwart leder met een gestikt 'GT3 RS' logo op de hoofdsteunen en een middenbaan van de stoelen in zwart, geperforeerd Race-Tex, met daaronder een contrastkleur. Naar keuze zijn adaptieve sportstoelen Plus (18-voudig elektrisch verstelbaar) leverbaar.
Porsche - Meer contraststerkte.
Meer contraststerkte.
De interieuruitrusting met details in leder/Race-Tex in zwart, sierstiksels en gestikte 'GT3 RS' logo's en sierlijsten in zwart met inzetstukken van siercarbon zijdeglans onderstreept de standaard exclusiviteit. Tegen meerprijs is de interieuruitrusting ook leverbaar met uitgebreide details in leder/Race-Tex en de contrastkleur Indisch rood of GT-zilver.

Porsche Connect.

Porsche Connect ondersteunt u met handige diensten en de My Porsche App. Met uw smartphone synchroniseert u uw bestemmingen en agenda met uw Porsche, plant u reizen met realtime verkeersinformatie van het Porsche Communication Management (PCM) of maakt u gebruik van muziekdiensten. Laat u door uw Porsche navigeren, informeren en entertainen.

Porsche Track Precision App.

Met de Porsche Track Precision App¹ kunt u uw prestaties nog gedetailleerder meten, analyseren en verbeteren. De app zorgt voor een exacte weergave, registratie en analyse van rijgegevens op de smartphone.

¹ De app mag alleen op afgesloten terrein worden gebruikt. Het gebruik van dit product (met name de video-opname) kan vanwege wettelijke bepalingen in bepaalde gebieden of bij evenementen verboden zijn. Controleer telkens voordat u het product gebruikt of het gebruik ervan is toegestaan volgens de lokale wettelijke bepalingen.

Soundsystemen.

Standaard zorgt het Sound Package Plus met 8 luidsprekers, 150 watt vermogen en een in het PCM geïntegreerde versterker al voor een perfect op de bestuurder en bijrijder afgestemd klankbeeld. Het als meeruitvoering leverbare BOSE® Surround Sound System met 12 luidsprekers, 100 watt subwoofer en een totaal vermogen van 570 watt maakt het ook mogelijk om elke luidspreker afzonderlijk af te stemmen op het interieur van de auto.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Model & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,4
l/100 km
305
g/km

911 GT3 RS model configureren.

Geselecteerd
911 GT3 RS
Porsche 911 GT3 RS
WLTP*
13,4
l/100 km
305
g/km
Vanaf 240.186,99 EUR incl. BTW
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,2 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
296 km/u
Topsnelheid op circuit
911 GT3 RS
Vanaf 240.186,99 EUR incl. BTW
Prijs
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,2 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
296 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
13,4
l/100 km
305
g/km
Hoogte
1.322 mm
Breedte (zonder buitenspiegels)
1.900 mm
Lengte
4.572 mm
Wielbasis
2.457 mm
Technische gegevens

Aantal cilinders 6
Brandstofkwaliteit 98
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Verplaatsing 3 996 cm³
Vermogen (kW) 386 kW
Vermogen (pk) 525 cv
Vermogen NAR (pk) 518
RPM-punt maximaal vermogen 8 500 tr/min
Maximaal motortoerental 9 000 tr/min
Maximaal koppel 465 Nm
Maximaal koppel toerentalpunt 6 300 tr/min
Max. vermogen per liter (kW / l) 96,00 kW/l
Max. vermogen per liter (PK / l) 131,00 cv/l
Max. vermogen per liter NAR (PK / l) 129,0

Topsnelheid op circuit 296 km/h
Acceleratie van 0 tot 60 mph 3,0 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 3,2 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u 6,9 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u 10,6 s
Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u 1,8 s
400m 10,9 s

Taludhoek voor/achter (stalen vering) 6,2 - 9,8 °
Tophellingshoek (stalen vering) 10,6 °
Max. bodemvrijheid (stalen vering) 100 mm

Lengte 4 572 mm
Breedte (zonder buitenspiegels) 1 900 mm
Breedte (met buitenspiegels) 2 027 mm
Hoogte 1 322 mm
Wielbasis 2 457 mm
Draaicirkel 10,5 m
Leeggewicht (DIN) 1 450 kg
Leeggewicht (EG) 1 525 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht 1 795 kg
Max. laadvermogen 345 kg

Brandstoftankvolume 64 l

Verbruik : laag (gemiddeld binnen model) 21,5 - 21,5 l/100 km
Verbruik : medium (gemiddeld binnen model) 12,5 - 12,5 l/100 km
Verbruik : hoog (gemiddeld binnen model) 11,5 - 11,5 l/100 km
Verbruik : extra hoog (gemiddeld binnen model) 12,6 - 12,6 l/100 km
Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model) 13,4 - 13,4 l/100 km
CO2-uitstoot : laag (gemiddeld binnen model) 488 - 488 g/km
CO2-uitstoot : medium (gemiddeld binnen model) 284 - 284 g/km
CO2-uitstoot : hoog (gemiddeld binnen model) 262 - 262 g/km
CO2-uitstoot : extra hoog (gemiddeld binnen model) 286 - 286 g/km
CO2-uitstoot : gecombineerd (gemiddeld binnen model) 305 - 305 g/km
Standaarduitrusting

Atmosferische zescilinder-boxermotor, cilinderinhoud: 4,0 liter, maximumvermogen: 386 kW (525 pk), maximumkoppel: 465 Nm
Motorblok en cilinderkop in aluminium, met waterkoeling
Vierkleppentechnologie met kleptuimelaars
Dry-sumpsmering met aparte motorolietank
Directe brandstofinspuiting (DFI)
Variabel inlaatspruitstuk van kunststof met twee omschakelbare resonantiekleppen en zes aparte gaskleppen
Olietoevoer met volledig variabele oliedrukpomp, zeven spoelpompen, oliecentrifuge en extra olietoevoer via de krukas
Twee driewegkatalysatoren, benzineroetfilter (GPF) en boorddiagnose voor de controle van het emissiecontrolesysteem
VarioCam-nokkenasverstelling voor inlaat- en uitlaatkleppen
Gesmede titanium zuigerstangen
Maximumtoerental van 9.000 t/min
Lichtgewicht roestvrijstalen sportuitlaatsysteem met twee centrale uitlaatpijpen in zwart
Double wishbone-voorwielophanging met aerodynamische draagarmen, geïntegreerde hulpveren, stabilisatorstang, kogelgewricht voor alle ophangingspunten
Elektromechanische stuurbekrachtiging met variabele overbrengingsverhouding en snelheidsgevoelige stuurkrachtverstelling
Remschijven van composietmateriaal met remcilinders van aluminium, inwendig geventileerde en geperforeerde schijven, diameter: 408 mm (voor), 380 mm (achter)
Remblokslijtagecontrole
Vaste aluminium monoblocremklauwen met zes zuigers vooraan, vaste aluminium monoblocremklauwen met vier zuigers achteraan, klauwen in rood
Elektrisch bediende parkeerrem
Multilinkachteras met geïntegreerde hulpveren, stabilisatorstang, kogelgewricht voor alle ophangingspunten
7-versnellingsbak met dubbele koppeling (PDK), korte overbrengingsverhoudingen en sportset-up. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) incl. ‌elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan met volledig variabele koppelverdeling. Manuele bediening van de PDK via schakelpaddles op het stuurwiel en via de manuele stand van de PDK-selectiehendel
Achterwielaandrijving
Achterwielsturing met sport set-up
Lichtgewicht startbatterij LiFePO4
Automatische stop-startfunctie
Ophanging instelbaar voor racegebruik (toespoorhoek, camber, stabilisatorstangen, hoogte)
Porsche Stability Management (PSM) incl. ABS. Meervoudige instelling en totale uitschakeling van stabiliteitscontrole (ESC) and tractiecontrole (TC) vanop het stuurwiel
Chrono-pack incl. Chrono-knop op stuurwiel en voorbereiding voor rondeteller
Brandstoftank van 64 liter

Interieur met lederen/Race-Tex elementen in zwart met GT Silver als contrastkleur (standaard)

20/21 duim grote GT3 RS-velgen van gesmeed aluminium
Zilverkleurige velgen

Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) met circuitmodus

Coupé met twee zitplaatsen
Slimme lichtgewicht constructie van aluminium en staalcomposiet, gecombineerd met diverse onderdelen van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP)
Voorskirt in koetswerkkleur, zwart onderste gedeelte met geïntegreerde koelluchtinlaten met antracietkleurige roosters, alsook zwarte spoilerlip en zijvinnen
Lichtgewicht motorkap van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), in koetswerkkleur met opgedrukt Porsche-embleem, met twee grote luchtuitlaten en aerodynamische elementen
Achterskirt met extra luchtopeningen, incl. antracietkleurige roosters, luchtgeleiders, zwart onderste gedeelte
Bodemplaatbekleding met gevinde achterdiffusor
Zijskirts in zwart met luchtvin achter voorwiel incl. zijknipperlichten
Afwerking van het koolstofvezel dak in koetswerkkleur
Vaste, tweedelige achtervleugel met DRS-functie, zwanenhalsverbinding en vleugelbevestigingen van koolstofvezel (CFRP) die integraal deel uitmaken van het koetswerk
Onderste gedeelte van achtervleugel (vast) in koetswerkkleur, bovenste gedeelte (bewegend) in zwart; hydraulisch element, zijplaten op achtervleugel en vleugelsteunen in zwart
Naadloze achterlichtstrip met geïntegreerd PORSCHE-logo in satijnzwart
Buitenspiegel gelakt in koetswerkkleur, spiegelvoet in zwarte kunststof
Modelaanduiding in satijnzwart op achterskirt
Exclusive Design-tankdop

Ledkoplampen met geïntegreerde 4-punts dagrijverlichting
Ledhulpverlichtingsunits in voorskirt met standichten, richtingaanwijzers en zijknipperlichten
Automatische koplampactivering incl. Welcome Home-verlichting
Ruitensproeisysteem met aerodynamische wisserbladen, twee wissnelheden, instelbare intervalfunctie en sproeiers
Achterlichten met remlicht, achteruitrijlicht en richtingaanwijzers plus derde ledremlicht
Achterlichtstrip als achterrijlichten met geïntegreerd parkeerlicht en mistachterlicht
Ledleeslampjes, oriëntatie en contactslot. Eveneens inbegrepen: bagageruimte-, voetruimte-, handschoenenvak- en uitstapverlichting
Verlichte make-upspiegels in beide zonnekleppen
Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, asferisch aan bestuurderszijde
Voorruit met grijze bovenstrip

Multifunctioneel GT3-sportstuur, DRS-knop, Chrono-knoppen, PDK-schakelpaddles in Dark Silver en vier single mode-schakelaars voor rijmodi, PTV+, PASM en ESC/TC. Stuurwielrand (diameter: 360 mm) en middenmarkering bovenaan in zwart Race-Tex en airbagmodule in zwart glad afgewerkt leder; manuele verstelling voor/achter en hoogteverstelling
Lichtgewicht kuipstoelen van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) met koolstofweefselafwerking, met geïntegreerde thoraxairbag, elektrische hoogteverstelling en manuele verstelling voor/achter aan bestuurders- en passagierszijde. Stoelen bekleed met zwart leder met gedeeltelijk geperforeerd middendeel in zwart Race-Tex en met rugleuning in contrastkleur GT Silver. Hoofdsteunen met geborduurd GT3 RS-logo in GT-Silver. Opmerking: niet geschikt voor kinderzitjes
Automatische driepunts veiligheidsgordels voorin met op de stoel gemonteerde gespen, gordelspanners en spankrachtbegrenzers
Toerenteller met digitale weergave van geselecteerde versnelling en voertuigsnelheid, duidelijk afleesbare wijzerplaat en GT3 RS-logo
Automatische klimaatregeling met twee zones met afzonderlijke temperatuurinstellingen voor bestuurder en voorpassagier, automatische luchtcirculatiemodus incl. luchtkwaliteitssensor
Partikel-/pollenfilter met actiefkoolstoffilter: vangt partikels, pollen en geurtjes op en filtert fijnstof grondig uit de buitenlucht
Instrumentenpaneel met centrale toerenteller en twee 7"-tft-schermen met Track-Screen
Fullsize airbags voor bestuurder en voorpassagier
Porsche Side Impact Protection (POSIP), met zijdelingse impactbeschermingselementen in de deuren en laterale airbags (thoraxairbags geïntegreerd in de zijsteun van elke voorstoel en gordijnairbags geïntegreerd in het dak voor bestuurder en voorste passagier)
Lichtgewicht bekleding achteraan, bedekt met zwart tapijt
Oplopende middenconsole met een open en een gesloten opbergvak
Lichtgewicht beglazing van gelaagd glas en akoestische folie, voor voorruit, zijruiten en achterruit: biedt een geoptimaliseerde interieurakoestiek door het minimaliseren van externe geluiden zoals rol- en windgeluiden.
Handschoenenkastje (afsluitbaar) en opbergvakken in de deuren
Zijruiten met waterafstotende coating
Twee aparte bekerhouders (een als uitsparing in de middenconsole en een aan passagierszijde)
Achterruitverwarming
2 USB-C-poorten in deksel van hoofdopbergvak in middenconsole, stopcontact (12 volt) in voetruimte aan passagierszijde
Set van twee zwarte vloermatten met geborduurd PORSCHE-logo voorin

Cruisecontrol
Elektrisch bediende ruiten met one-touchbediening en bescherming van de deurafdichting
Europees automatisch noodoproepsysteem eCall
Centrale vergrendeling met afstandsbediening
Keyless Go

Bekleding dakhemel en A-/B-/C-stijlen in Race-Tex

Porsche Connect
Porsche Track Precision-app
Porsche Communication Management (PCM) inclusief online navigatie
My Porsche
Porsche Vehicle Tracking System (PVTS)
Pack Sound Plus
Digitale radio
Smartphone-integratie

PDK Vanaf 240.186,99 EUR incl. BTW

Configurator

In een mum van tijd in vervoering.
De perfecte metgezel voor op het circuit: De chronograaf 911 GT3 RS is met zijn veelzijdige designelementen en technische details perfect afgestemd op de wagen waarop hij is gebaseerd. Exclusief voor eigenaars van de nieuwe Porsche 911 GT3 RS en 911 GT3 RS met Weissach-pakket.
Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.

Meer informatie.