911 S/T
Vanaf 327.743,04 EUR incl. BTW ¹
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,7 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
Terug naar het begin
¹ Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs.
Onbeperkt rijplezier.

Een 911 in zijn puurste vorm. Ontwikkeld in Flacht. En gebouwd met één doel: maximaal rijplezier. De 911 S/T combineert de essentie van 60 jaar 911 met zijn puristische lichtgewicht design, zijn adembenemende GT high performance en de aanzienlijk verminderde isolatie. Het resultaat: een ongekende synthese van purisme, wendbaarheid en unieke rijdynamiek.

911 S/T hoogtepunten.

Consequent lichte constructie.

Koolstofvezel versterkt plastic, lichtgewicht glas, magnesium wielen en verminderde isolatie maken de 911 S/T 1.380 kg de lichtste 911 van zijn generatie.

Puur understatement.

Gelakte CFRP-elementen, heldere vormen, gericht op de essentie: de 911 S/T combineert klassiek understatement met een puristische rijervaring.

Ultiem rijplezier.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km

Snel in bochten, nog sneller uit bochten: met de gemodificeerde 4,0 liter hoogtoerige atmosferische motor uit de GT3 RS en de handgeschakelde GT-sporttransmissie met kort schakelen en zes versnellingen incl. lichtgewicht koppeling met eendelig vliegwiel.

Tijdloos exterieurdesign.

Elegante uitstraling. Zilverkleurige Porsche opschrift en wielen met exclusieve S/T-sierkappen zorgen voor een schitterend contrast met het diepzwarte lakwerk.

Sportief interieur.

Dankzij het zwarte leder, de kuipstoelen van CFRP met stoffen stoelmiddenbanen met krijtstrepen en de deurgrepen van CFRP ziet hij er nog eens extra sportief uit.

Chronograph 1 – 911 S/T.

Een heel bijzondere chronograaf voor een heel bijzondere 911. De Chronograph 1 – 911 S/T met op elkaar afgestemde designdetails is standaard inbegrepen voor eigenaars van de 911 S/T.

Porsche - Elke bocht telt.
Elke bocht telt.
Snelle bochten. Haarspeldbochten. Ererondes. De 911 S/T houdt van ze allemaal. Zijn hoogtoerige atmosferische motor, de geoptimaliseerde downforce en het sportuitlaatsysteem zorgen voor pure rijdynamiek in elke bocht - en het juiste geluid op de mooiste routes ter wereld.
Meer informatie
Elke bocht telt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km

4,0 liter hoogtoerige atmosferische motor.

Een klassieke zuiger rechtstreeks uit de autosport. Rauw, robuust, origineel. En met een enorme kracht. Er zijn maar liefst 386 kW (525 pk) verkrijgbaar voor de 911 S/T. De andere sleutelfiguren van de buitengewoon snel draaiende boxermotor: tot 9.000 1/min cilinders met 4-kleppentechnologie en 6 afzonderlijke gaskleppen, die elke cilinder optimaal van inlaatlucht voorzien: voor een nog directere respons.

Lichtgewicht koppeling met enkelvoudig vliegwiel.

Waar motor en transmissie elkaar ontmoeten, zijn compromissen niet op hun plaats. Daarom is in de 911 S/T een specifieke lichtgewicht koppeling met enkelvoudig vliegwiel ingebouwd. De lichtere vliegwielmassa verhoogt niet alleen het toerental van de motor, maar brengt ook de emoties op gang: hét ultieme qua spontaniteit.

GT sportieve handgeschakelde versnellingsbak.

Meer plezier op de berg? Gemakkelijk voor de 911 S/T. De precieze schakelprocessen en de kortere overbrengingsverhouding van de handgeschakelde sportieve GT-zesversnellingsbak zorgen voor een pittige, spontane acceleratie. Tegelijkertijd zorgt de handgeschakelde versnellingsbak voor een pure, nog directere rijervaring.

Porsche - Vooras met dubbele draagarmen.
Vooras met dubbele draagarmen.
Nauwkeurig remmen – en nauwkeurig sturen in bochten: het hele chassis van de 911 S/T is geoptimaliseerd voor deze abrupte lastwisselingen. De vooras met dubbele draagarmen maakt zelfs bij hogere startsnelheden nog spontaner sturen mogelijk. De lichtgewicht, torsiebestendige CFRP-stabilisatoren houden de hellingshoek zo klein mogelijk en verbeteren ook het bochtenwerk.
Porsche - Specifieke S/T-afstemming.
Specifieke S/T-afstemming.
Krachtig. Comfortabel. Enorm spannend. Elke 911 heeft zijn eigen stem nodig. Bij de 911 GT3 RS ligt de focus op het circuit. De 911 Turbo combineert comfort en sportiviteit. En met de 911 S/T puur rijplezier. Daarom is het S/T-chassis specifiek afgesteld: strakker, directer, puristischer. Voor een nog intensere rijervaring.

Teruggebracht tot de essentie.

De 911 S/T weegt slechts 1.380 kg leeg gewicht. Daarmee is het de lichtste 911 van de huidige generatie. Een reden hiervoor: systematische lichtgewichtconstructie die begint bij de carrosserie en doorloopt in het hele voertuig. De tweede reden: purisme. Omdat de 911 S/T niets mist dat het rijplezier zou kunnen afleiden. Op delen van het isolatiemateriaal. Op achterstoelen. En bepaalde rijhulpsystemen.

Koolstofvezelversterkt kunststof.

Ontwikkeld voor de racesport. Op veel plaatsen in de 911 S/T gemonteerd. Grote delen van de carrosserie zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) - van de motorkap tot de spatborden en deuren tot het dak. De stabilisatoren, het dwarspaneel en de rolkooi¹ zijn ook gemaakt van het innovatieve, zeer lichte en bijzonder stabiele materiaal.

¹Als optie leverbaar.

Porsche - Gurney Flap.
Gurney Flap.
De 911 S/T is voorzien van een automatisch uitschuivende achterspoiler, zodat in elke rijsituatie de perfecte contactdruk kan worden opgebouwd. Daarnaast zit er een aerodynamische spoilerlip, de "Gurney Flap", op het spoilerblad. De naar boven hellende CFRP-lip optimaliseert de neerwaartse druk op de achteras.
Porsche - Diffusors.
Diffusors.
Zo min mogelijk luchtweerstand. Tegelijkertijd zoveel downforce als nodig is. De 911 S/T gaat deze uitdaging aan met een intelligente combinatie van luchtinlaten, spoilers en diffusors. Aan de voorkant zit een brede spoilerlip. Het bouwt extra neerwaartse kracht op de vooras op. De speciaal gevormde achterdiffusor met grote lamellen creëert een vacuüm om de 911 S/T nog steviger op de weg te trekken.
Volgend hoofdstuk
360° Exterieur

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 GT3 RS (WLTP)*
13,2
l/100 km
299
g/km
911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km
911 Turbo (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
279 – 271
g/km

360° Exterieur.

Porsche - Het exterieur in detail.
Het exterieur in detail.
Meer informatie
Het exterieur in detail.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - CFRP in exterieurkleur.
CFRP in exterieurkleur.
Puur understatement: de 911 S/T is elegant ingetogen. Althans qua design. Motorkap, spatborden, deuren en dak: alle carrosseriecomponenten van CFRP zijn in de carrosseriekleur gespoten, bijvoorbeeld in zwart of in exclusief Shore Blue Metallic.¹

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Wielen van gesmeed magnesium.
Wielen van gesmeed magnesium.
Elke gram is een gram te veel. Dit geldt vooral voor de wielen, vanwege de roterende en onafgeveerde massa. Daarom heeft het jubileummodel 20/21-inch lichtgewicht gemede magnesiumwielen met centrale vergrendeling. De ultralichte gesmede wielen zijn zilverkleurig en gelakt in Ceramica¹ in combinatie met het Heritage Design-pakket.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Belettering in goud.
Belettering in goud.
Het jubileummodel met het Heritage Design-pakket valt op door zijn goudkleurige¹ -letters. Zowel de modelaanduiding "911 S/T" op het rooster van de achterklep als het opschrift "PORSCHE" verlenen de achterzijde een bijzonder elegant tintje. En maken overigens met goudkleurige letters een link naar de historische 911-modellen.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche Ceramic Composite Brake.
Porsche Ceramic Composite Brake.
De in de racesport beproefde Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) geeft een bijzonder hoge remprestatie en maakt een constante remdruk mogelijk. Bovendien is de veiligheid groter bij remmen vanaf hoge snelheid dankzij de hoge fading-stabiliteit van de PCCB. Overigens is de keramische remschijf ca. 50% lichter dan remschijven van grijs gietijzer van vergelijkbaar design.
Porsche - Decoratieve striping in Ceramica.¹
Decoratieve striping in Ceramica.¹
Een ander bijzonder kenmerk van de 911 S/T met Heritage Design-pakket: het gebruik van de kleur Ceramica als subtiel contrast met de kleur van het exterieur. Naast het decoratieve "PORSCHE" logo op de flank is de ronde sticker ook verkrijgbaar in wit of optioneel in zilver. Het één- of tweecijferige startnummer herinnert aan eerdere autosportsuccessen en kan vrij worden gekozen.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Historisch Porsche Wapenschild.¹
Historisch Porsche Wapenschild.¹
Een wapenschild uit een glorieus tijdperk. Het historische logo uit 1963 maakt deel uit van het Heritage Design-pakket en is niet alleen prominent aanwezig op de motorkap, maar ook op alle vier de wieldoppen en op de autosleutel.¹ Het goudkleurige 'PORSCHE'-opschrift en de oranje strepen zijn een eerbetoon aan "60 jaar 911".

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Zilverkleurig rooster.¹
Zilverkleurig rooster.¹
Puristisch zijn ook de luchtinlaten en -uitlaten van de 911 S/T met het Heritage Design-pakket. De voorkant, de voorklep en het rooster van de achterklep zijn afgewerkt met een discrete zilverkleur. Een enorm understatement als je weet wat er achter de fijnmazige roosters zit.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Volgend hoofdstuk
360° Interieur

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km

360° Interieur.

Porsche - Het interieur in detail.
Het interieur in detail.
Meer informatie
Het interieur in detail.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Lichtgewicht portierpanelen.
Lichtgewicht portierpanelen.
Ook aan de binnenkant van de deuren is op het gewicht bespaard. Maar zeker niet op de finesse. In het Heritage Design-pakket zetten de lichtgewicht deurpanelen met hun portierlussen en handgrepen van klassiek cognackleurig semi-anilineleer¹ exclusieve accenten. In de basisversie zijn de portierlussen van textiel en de handgrepen van zichtbaar carbon.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Volledige kuipstoelen van CFRP.
Volledige kuipstoelen van CFRP.
In de volledige kuipstoelen van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) zit je bijzonder sportief. De op de geschiedenis geïnspireerde middenpanelen in stof met krijtstrepen citeren op kunstzinnige wijze de diagonale structuur van het zichtbare koolstof. De met leer beklede zijwangen van de stoelen bieden een bijzonder goede zijdelingse steun en zorgen voor optimale ondersteuning in elke bocht. Afronding van het stoeldesign: een Porsche-embleem in reliëf op de hoofdsteunen – in combinatie met het historische Heritage Design-pakket.¹

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - GT sportstuurwiel.
GT sportstuurwiel.
Het slipvaste GT-sportstuur wacht erop om met beide handen te worden vastgehouden. Het is klassiek bekleed met zwart leer en heeft een 12 uurs-markering. Deze laatste toont de hoek van het stuurwiel in haarspeldbochten en bochten en toont de kortste weg naar voren op rechte stukken. Op verzoek verwijzen het originele wapenschild uit 1963 en de toerenteller met groene naalden en witte cijfers naar de eerste 911's.¹

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Tweekleurig op zijn best.¹
Tweekleurig op zijn best.¹
Zwart Walknappa-leder gecombineerd met overwegend natuurlijk semi-anilineleder in Classic Cognac – het interieur van de 911 S/T met Heritage Design-pakket straalt tijdloze elegantie uit, maar blijft fris en sportief in hart en nieren. Zowel de lederen bekleding met uitgebreide lederen kenmerken als het interieurpakket zijn ontworpen in de klassieke twee kleuren¹ en dragen bij aan het erfgoedidee. Passend daarbij: decoratieve stiksels in ton-sur-ton¹ en een hemelbekleding van geperforeerd¹ Race-Tex in zwart, dat doet denken aan vervlogen tijden.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche Exclusive Manufaktur.
Porsche Exclusive Manufaktur.
Natuurlijk zit er veel echt vakmanschap in een strikt gelimiteerd jubileummodel als de 911 S/T. Het deksel van het opbergvak, bekleed met semi-anilineleer¹, geeft met zijn reliëfletters voldoende informatie over de herkomst: net als het hele Heritage Design-pakket komt het uit de Porsche Exclusive Manufaktur.

¹Alleen verkrijgbaar in combinatie met het optionele Heritage Design-pakket.

Porsche - Slechts 1.963 exemplaren.
Slechts 1.963 exemplaren.
Het goudkleurige limited edition-plaatje met "911" letters, "60 years 911" toevoeging en persoonlijk limited edition-nummer is prominent weergegeven op het sierpaneel van het dashboard. Het maakt elk “60 jaar 911” jubileummodel echt uniek.
Volgend hoofdstuk
Het geluid van de 911 S/T

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 S/T (WLTP)*
13,8
l/100 km
313
g/km
Het geluid van de 911 S/T.
Op de vrije baan.

911 S/T model configureren.

Geselecteerd
911 S/T
Porsche 911 S/T
WLTP*
13,8
l/100 km
313
g/km
Vanaf 327.743,04 EUR incl. BTW ¹
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,7 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
¹ Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs.
911 S/T
Vanaf 327.743,04 EUR incl. BTW ¹
Prijs
386 kW/525 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,7 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
WLTP*
13,8
l/100 km
313
g/km

¹ Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs.
Hoogte
1.279 mm
Breedte
1.852 mm
Lengte
4.573 mm
Wielbasis
2.457 mm

¹ Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs.
Technische gegevens

Aantal cilinders 6
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Slagvolume 3 996 cm³
Vermogen (kW) 386 kW
Vermogen (pk) 525 pk
RPM-punt maximaal vermogen 8 500 1/min
Maximaal motortoerental 9 000 1/min
Maximaal koppel 465 Nm
Maximaal koppel toerentalpunt 6 300 1/min
Max. vermogen per liter (kW/l) 96,00 kW/l
Max. vermogen per liter (PK/l) 131,00 PS/l

Topsnelheid 300 km/h
Acceleratie 0 - 100 km/u 3,7 s
Acceleratie 0 - 160 km/u 7,5 s
Acceleratie 0 - 200 km/u 11,2 s
Flexibiliteit (80-120 km/u) (50-75 mph) in de 5e versnelling 5,1 s

Lengte 4 573 mm
Breedte 1 852 mm
Breedte (met spiegels) 2 027 mm
Hoogte 1 279 mm
Wielbasis 2 457 mm
Draaicirkel 10,4 m
Leeggewicht (DIN) 1 380 kg
Leeggewicht (EU) 1 455 kg
Toelaatbaar brutogewicht 1 695 kg
Maximale lading 315 kg

Volume bagageruimte, voor 132 l

Brandstofverbruik stad 24,0 - 24,0 l/100 km
Brandstofverbruik voorstad 13,5 - 13,5 l/100 km
Brandstofverbruik buiten de stad 11,7 - 11,7 l/100 km
Brandstofverbruik snelweg 11,9 - 11,9 l/100 km
Brandstofverbruik gecombineerd 13,8 - 13,8 l/100 km
CO2-uitstoot laag (WLTP) 545 - 545 g/km
CO2-emissie gemiddeld (WLTP) 307 - 307 g/km
CO2-uitstoot hoog (WLTP) 265 - 265 g/km
CO2-uitstoot extra hoog (WLTP) 271 - 271 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 313 - 313 g/km

Manueel Vanaf 327.743,04 EUR incl. BTW ¹

¹ Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs.

Configurator

Porsche Connect.
Digitale functies voor een rijervaring als nooit tevoren: met Porsche Connect en de nieuwe My Porsche app.
Chronograph 1 – 911 S/T.
Legende, mythe, icoon: ter gelegenheid van de verjaardag van de Porsche 911 en de nieuwe editie van de 911 S/T presenteert Porsche Design de Chronograph 1 – 911 S/T.
Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden wij u een breed aanbod aan individualiseringsopties voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.

Meer informatie.