Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie
Porsche - 911 Turbo Modellen
911 Turbo S
Modelvergelijk
 
911. Turbo. S.
Elk van deze 3 begrippen op zich is al voldoende om het hart van een autoliefhebber sneller te laten kloppen. En alle drie samen vormen ze het summum van wat mogelijk is. Daarom praten onze ingenieurs graag over de 911 Turbo S als de volmaakte sportwagen. De absolute top op het gebied van rijgevoel.
Een model voor de eeuwigheid – en tegelijkertijd voor elke dag. Voor alles waar de naam Porsche voor staat. Voor performance, sportiviteit, gevoel voor stijl. En ook voor de compromisloosheid waarmee we werken aan een idee. Vol passie – en tegelijkertijd met een onbewogen eigenheid. Met de nodige ernst – maar ook met grenzeloos plezier op het asfalt.
Performance
911 Turbo S (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
278,0 – 271,0
g/km
911 Turbo S (NEDC)*
11,1
l/100km
254
g/km
Voor onze ingenieurs is elke finishlijn slechts een tussenstop. Op de weg vooruit. In de eeuwige zoektocht om nog meer uit zichzelf te halen.
 • 478 kW/650 pk
  Vermogen/Vermogen
 • 2,7 s
  Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
 • 330 km/u
  Topsnelheid op circuit
Ontdek de prestaties
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finishvlag? Doel bereikt? Alle mogelijkheden benut? Dat had u gedacht.

Voor onze ingenieurs is elke finishlijn slechts een tussenstop. Op de weg vooruit. In de eeuwige zoektocht om nog meer uit zichzelf te halen. Dat brengt ons bij het enorme vermogen van de 911 Turbo S. Performance die in elk detail tot uiting komt.

Zo worden bijvoorbeeld voor het eerst grotere uitlaatgasturbo’s en piëzoverstuivers gebruikt. Van de 911 GT2 RS afgeleide uitlaatspruitstukken zorgen met hun geoptimaliseerde stroming voor een betere respons en efficiency.

De laadluchtkoeling en de luchtaanzuiging voor de motor kregen een volledig nieuwe opzet. Tot nu toe werd de koellucht via de luchtinlaten aan de zijkant naar de achterspatschermen geleid en de lucht voor de motor via het rooster op de achterklep. Dit principe werd in de nieuwe 911 Turbo S omgewisseld. Dit maakt een efficiëntere koeling van de inlaatlucht mogelijk – en daarmee meer vermogen.

911 Turbo S (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
278,0 – 271,0
g/km
911 Turbo S (NEDC)*
11,1
l/100km
254
g/km

Het resultaat: extreem sportief. De 3,8-liter 6-cilinder VTG bi-turbo boxermotor levert een vermogen van 478 kW (650 pk). Adembenemend: de sprint naar 100 km/u duurt met Launch Control slechts 2,7 seconden. Ook de sprint naar 200 km/u is opmerkelijk: 8,9 seconden. Zijn topsnelheid: 330 km/u.

De compleet nieuw ontwikkelde 8-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) maakt schakelen binnen milliseconden mogelijk – zonder onderbreking van de trekkracht. In vergelijking met de voorgaande generatie biedt deze een duidelijk bredere spreiding tussen comfort, performance en efficiency.

Voor uw beste tijd. En uw mooiste tijd. Sport Chrono Pakket.

Wie zijn ervaring heeft opgedaan op het circuit, streeft ook op de openbare weg naar sportieve topprestaties. Het gaat immers altijd om de beste tijd – en tegelijkertijd de mooiste tijd. Een zichtbare uiting van ons race-verleden is het Sport Chrono Pakket inclusief rijmodus-schakelaar. Voor een nog sportievere afstelling van onderstel, motor en transmissie.

Met de rijmodus-schakelaar inclusief SPORT Response knop op het stuurwiel kunt u kiezen uit 5 rijmodi: ‘Normal’, ‘SPORT’, ‘SPORT PLUS’ en ‘Individual’. Nieuw is de ‘WET-modus’¹, die de bestuurder ondersteunt bij het rijden op nat wegdek.

¹ Het rijprogramma ‘WET’ is geen vervanging voor een adequate rijstijl die is afgestemd op het weer en het wegdek, maar dient alleen ter ondersteuning van de bestuurder.
² De app mag alleen op afgesloten terrein worden gebruikt. Het gebruik van dit product (met name de video-opname) kan vanwege wettelijke bepalingen in bepaalde gebieden of bij evenementen verboden zijn. Controleer telkens voordat u het product gebruikt of het gebruik ervan is toegestaan volgens de lokale wettelijke bepalingen.

Onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Het verder ontwikkelde Porsche Active Suspension Management (PASM) regelt actief en continu de schokdemperkracht, afhankelijk van het wegdek en de rijstijl, voor elk wiel afzonderlijk. Het resultaat: minder carrosseriebewegingen en daardoor meer comfort bij meer dynamiek.

Porsche Traction Management (PTM)

De 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM) verdeelt de aandrijfkracht optimaal over de permanent aangedreven achteras en de vooras. Het systeem werd nog verder ontwikkeld. De robuustheid en regeling werden geoptimaliseerd. Het resultaat: een hogere nauwkeurigheid en belastbaarheid.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Samen met Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) inclusief geregeld achteras-sperdifferentieel zorgt het systeem in elke rijsituatie voor de juiste krachtverdeling over de afzonderlijke wielen.

Onvoorwaardelijk? Compromisloos? Zeker. Remmen en wielen.

Geen compromissen – en dat menen we. Zeker als het gaat om de serieuze kant van het rijplezier: uw veiligheid. Omdat we zo graag versnellen, willen we ook zo snel mogelijk kunnen vertragen.

De uitgebreid in de autosport geteste Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) beschikt over uiterst lichte keramische remschijven. Ze hebben een diameter van 420 mm voor en 390 mm achter. Samen met de nieuwe vaste remzadels met 10 zuigers voor en 4 zuigers achter zorgen ze voor een extra hoog remvermogen. Kenmerkend zijn de geel gespoten remzadels. Desgewenst zijn ze ook in zwart leverbaar. Eveneens kenmerkend: de buitengewone performance – als het aankomt op heel snel afremmen.

De nieuwe 911 Turbo S staat op 20/21 inch 911 Turbo S wielen van gesmeed lichtmetaal. De wielen zijn uitgevoerd in bicolorlook (zwart) en uitgerust met de uitgebreid in de autosport geteste centrale wielmoer.

911 Turbo SU laat zich de wind toch niet uit de zeilen nemen. Porsche Active Aerodynamics (PAA).

Je kunt de wind niet ontwijken. Maar je kunt hem wel de weg wijzen. In elk geval als je uitgerust bent met actieve aerodynamica. Door het in vergelijking met de voorgaande generatie verder ontwikkelde aerodynamicasysteem kunnen de 911 Turbo S modellen in elke denkbare situatie nog variabeler worden afgesteld. Porsche Active Aerodynamics (PAA) zorgt voor optimale rijprestaties en voordelen bij het brandstofverbruik en bij de CO₂-emissie.

Belangrijk hiervoor: de nieuwe actieve koelluchtkleppen in de voorste luchtinlaten. De kleppen zijn ontworpen voor een lager brandstofverbruik in het dagelijks gebruik en maximale prestaties in de autosport. Ze sluiten automatisch tijdens het rijden en verlagen zo de luchtweerstand. Indien nodig openen de kleppen en zorgen ze voor een optimale koeling van de motor.

Daarnaast zijn er de variabele frontspoiler, die uit een flexibel, pneumatisch uitschuifbaar stuk elastomeer bestaat, en de achterspoiler. Beide worden in meerdere standen synchroon uit- of ingeschoven.

Ook nieuw is de airbrake-functie. Bij een noodstop vanaf hoge snelheden heeft deze functie – afhankelijk van het gekozen rijprogramma – door het automatisch (verder) uitschuiven van de voorspoiler en de achterspoiler een positieve invloed op de remweg.

Volgend hoofdstuk
Design

Brandstofverbruik en Uitstoot

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284,0 – 271,0
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km
Design
Van de achterzijde naar de voorzijde via de flanken met hun klassieke, sportieve vorm: een tijdloos design dat met elk detail de weg naar voren wijst.
 • LED-Verlichtingsstrip
 • Variabele voorspoiler
Ontdek het ontwerp
Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Als wij meedogenloos iets realiseren, merk je dat meteen.

Onmiskenbare vormtaal nog uitzonderlijker maken? Een hele klus. Maar wel een die té aantrekkelijk is om niet aan te pakken. Zonder mitsen. Zonder maren. Maar wel met oneindig veel passie. Voor een herkenbare vorm op het eerste gezicht.

360°

Ontdek
Ontdek

Van de achterzijde naar de voorzijde via de flanken met hun klassieke, sportieve vorm: een tijdloos design dat met elk detail de weg naar voren wijst.

Highlights

LED-Verlichtingsstrip

Onmiskenbare vormtaal nog uitzonderlijker maken? Een hele klus. Maar wel een die té aantrekkelijk is om niet aan te pakken. Zonder mitsen. Zonder maren. Maar wel met oneindig veel passie. Voor een herkenbare vorm op het eerste gezicht.

Variabele voorspoiler

Daaronder zit de variabele frontspoiler die in vergelijking met het voorgaande model nog verder naar beneden uitschuift en zo voor een betere aerodynamica zorgt.

Adaptieve sportstoelen Plus

De nieuwe 18-voudig elektrisch verstelbare adaptieve sportstoelen Plus zijn uitgevoerd in glad leder. Ze voelen sportief stevig aan en bieden een uitstekende zijdelingse steun. Kenmerkend voor de Turbo: de hoofdsteunen met ingeperst ‘turbo S’ logo. De doorgestikte middenbaan van de stoelen en de doorgestikte portierpanelen doen denken aan de eerste 911 modellen.

De 911 Turbo S Cabriolet waait beslist niet met alle winden mee.

Hij verenigt het klassieke silhouet van een 911 Turbo met de mogelijkheid om de onmiskenbare sound van de turbomotor bij geopende kap ongefilterd te horen.

De volautomatische stoffen cabrioletkap van de 911 Turbo S Cabriolet beschikt over een vaste achterruit van glas. Drie geïntegreerde steunelementen van magnesium maken de cabrioletkap uiterst stabiel en heel licht.

De cabrioletkap opent en sluit in ongeveer 12 seconden – bij een snelheid tot 50 km/u. Zo u wilt ook met de afstandsbediening.

De hemelbekleding bestaat uit warmte- en geluidwerend materiaal. Het merkbare gevolg: constante binnentemperaturen en een effectieve onderdrukking van windgeruis. Als u dat wilt, tenminste.

Een elektrisch bedienbaar windscherm zorgt ervoor dat u open en tochtvrij kunt rijden. Bij minimaal windgeruis. Met een druk op de knop kan het windscherm in slechts 2 seconden worden uit- of ingeschoven.

Alleen wat uit de diepste overtuiging komt, kan emoties het meest aanspreken. Interieur.

Typisch Porsche, typisch 911 Turbo S: de combinatie van klassieke designelementen met toonaangevende technologie.Dit wordt direct duidelijk aan het instrumentenpaneel met analoge toerenteller en 2 displays met hoge resolutie, waarop alle essentiële voertuiginformatie via virtuele instrumenten wordt weergegeven. Meteen daarnaast: het 10,9 inch touchscreen met hoge resolutie van het Porsche Communication Management (PCM) inclusief online-navigatiemodule. Waar analoge precisie en digitale integratie samenkomen.

Volgend hoofdstuk
Comfort

Brandstofverbruik en Uitstoot

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284,0 – 271,0
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km
Comfort
Compromisloze sportiviteit gaat niet samen met hoog comfort? Wel bij de nieuwe 911 Turbo S: er is nauwelijks een plek waar je zo intens van dynamiek kunt genieten.
 • 10,9 inch touchscreen
 • Porsche Connect
 • Rijprogramma WET
Ontdek het comfort
Comfort
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Even lekker ontspannen achterover leunen? Alleen om vooruit te komen.

Hulpsystemen

¹ Het rijprogramma ‘WET’ is geen vervanging voor een adequate rijstijl die is afgestemd op het weer en het wegdek, maar dient alleen ter ondersteuning van de bestuurder.
² Porsche InnoDrive ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen. De bestuurder moet het rijgedrag voortdurend in de gaten houden en bij twijfel ingrijpen. De besturing van de auto kan op elk willekeurig moment door de bestuurder worden overgenomen door het rempedaal of het gaspedaal in te trappen. Naar verwachting leverbaar vanaf 07/2020.

Schone schijn. Nu eens gewoon letterlijk genomen. Verlichting.

Gezien worden is één ding. Maar nog belangrijker is het om zelf alles wat belangrijk is, goed in het oog te houden. Daarvoor zorgen vooral de matrix led-koplampen met grootlichtassistent inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). De matrix led-koplamp deactiveert gericht bepaalde segmenten van de permanente grootlichtbundel. 84 afzonderlijk aangestuurde leds passen zich door uitschakelen of dimmen voortdurend aan de situatie aan. Voorliggers en tegenliggers worden gericht gemaskeerd, terwijl de gebieden eromheen volledig verlicht blijven.

Voor een optimaal zicht worden tegemoetkomende voertuigen niet alleen selectief gemaskeerd, maar wordt ook het gebied rechts van het minder verlichte gebied juist helderder verlicht, om de blik van de bestuurder beter te focussen. De gedeeltelijke maskering van sterk reflecterende verkeersborden voorkomt dat de bestuurder wordt verblind.

Geluidssystemen.

Het BOSE® Surround Sound-System zorgt met 12 luidsprekers en versterkerkanalen inclusief een gepatenteerde, in de carrosserie geïntegreerde 100 watt subwoofer voor een optimaal geluid. Totaal vermogen: maar liefst 570 watt.

Een krachtig geluid op het hoogste niveau biedt het tegen meerprijs verkrijgbare Burmester® High-End Surround Sound-System.

Wie graag zijn eigen weg volgt, heeft een perfect netwerk nodig. Porsche Connect.

Elke dag is bedoeld om er het beste uit te halen. Porsche Connect helpt u daarbij. Het zorgt voor de ideale startpositie voor elke roadtrip – en brengt u bij elk doel.

Met nieuwe, handige diensten en de Porsche Connect App. Per smartphone synchroniseert u uw bestemmingen en agenda met uw Porsche, plant u reizen met realtime verkeersinformatie en maakt u gebruik van muziekdiensten. Laat u door uw Porsche in realtime navigeren, informeren en amuseren. Het Navigatie & Infotainment Pakket helpt u met een routeplanner op basis van actuele online-kaarten uw bestemming nog sneller te bereiken. Via spraakbediening kunt u heel eenvoudig informatie opvragen, zoals het weer op de plaats van bestemming, en u kunt het laatste nieuws uit de economie, politiek of sport laten voorlezen.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Configurator

Brandstofverbruik en Uitstoot

911 Turbo S (WLTP)*
12,3 – 12,0
l/100 km
278,0 – 271,0
g/km
911 Turbo S (NEDC)*
11,1
l/100km
254
g/km

Configurator

Technische gegevens

911 Turbo S
vanaf EUR 223.099,80 incl. BTW
Porsche 911 Turbo S
478 kW/650 pk
Vermogen/Vermogen
2,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
278,0 – 271,0
g/km
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
911 Turbo S Cabriolet
vanaf EUR 236.893,80 incl. BTW
Porsche 911 Turbo S Cabriolet
478 kW/650 pk
Vermogen/Vermogen
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
284,0 – 275,0
g/km
NEDC*
11,3
l/100km
257
g/km
Power unit
Aantal cilinders6
Kwaliteit brandstof98
Boring102,0 mm
Slag76,4 mm
Cilinderinhoud3.745 cm³
Vermogen478 kW
Vermogen650 pk
Maximaal vermogen bij toerental6.750 tr/min
Maximale snelheid van de motor7.200 tr/min
Max. koppel800 Nm
bij toerental2.500 - 4.000 tr/min
Max. vermogen per liter (kW/l)128,00 kW/l
Max. vermogen per liter (pk/l)174,00 pk/l
 
Rijprestaties
Topsnelheid op circuit330 km/u
Acceleratie van 0 tot 60 mph met Sport Chronopakket2,6 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket2,7 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u met Sport Chronopakket5,8 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u met Sport Chronopakket8,9 s
Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u met Sport Chronopakket1,6 s
 
Carrosserie
Lengte4.535 mm
Breedte (zonder buitenspiegels)1.900 mm
Breedte (met buitenspiegels)2.024 mm
Hoogte1.303 mm
Luchtweerstandcoefficient0,33 Cx
Wielbasis2.450 mm
Spoorbreedte vooraan1.583 mm
Spoorbreedte achteraan1.600 mm
Leeggewicht (DIN)1.640 kg
Leeggewicht (EG)1.715 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht2.020 kg
Max. laadvermogen380 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem75 kg
 
Afmetingen
Kofferruimtevolume vooraan128 l
Brandstoftankvolume67 l
 
Service en Garantie
Garantieperiode2 jaar zonder kilometerlimiet
Groot onderhoud interval30.000 km
Lakgarantie3 jaar
Anti-roestgarantie12 jaar
 
Verbruik / Emissiewaarden NEDC (ter indicatieve titel)
Brandstofverbruik - in stadscyclus15,5 l/100km
Brandstofverbruik - buiten de stad8,6 l/100km
Brandstofverbruik - gecombineerd11,1 l/100km
CO2 uitstoot - gecombineerd254 g/km
EmissieklasseEuro 6d-ISC-FCM
NOx uitstoot0,01 g/km
 
Prijs
PDKvanaf EUR 223.099,80 incl. BTW
 
Power unit
Aantal cilinders6
Kwaliteit brandstof98
Boring102,0 mm
Slag76,4 mm
Cilinderinhoud3.745 cm³
Vermogen478 kW
Vermogen650 pk
Maximaal vermogen bij toerental6.750 tr/min
Maximale snelheid van de motor7.200 tr/min
Max. koppel800 Nm
bij toerental2.500 - 4.000 tr/min
Max. vermogen per liter (kW/l)128,00 kW/l
Max. vermogen per liter (pk/l)174,00 pk/l
 
Rijprestaties
Topsnelheid op circuit330 km/u
Acceleratie van 0 tot 60 mph met Sport Chronopakket2,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket2,8 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u met Sport Chronopakket6,0 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u met Sport Chronopakket9,3 s
Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u met Sport Chronopakket1,7 s
 
Carrosserie
Lengte4.535 mm
Breedte (zonder buitenspiegels)1.900 mm
Breedte (met buitenspiegels)2.024 mm
Hoogte1.301 mm
Luchtweerstandcoefficient0,33 Cx
Wielbasis2.450 mm
Spoorbreedte vooraan1.583 mm
Spoorbreedte achteraan1.600 mm
Leeggewicht (DIN)1.710 kg
Leeggewicht (EG)1.785 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht2.080 kg
Max. laadvermogen370 kg
 
Afmetingen
Kofferruimtevolume vooraan128 l
Brandstoftankvolume67 l
 
Service en Garantie
Garantieperiode2 jaar zonder kilometerlimiet
Groot onderhoud interval30.000 km
Lakgarantie3 jaar
Anti-roestgarantie12 jaar
 
Verbruik / Emissiewaarden NEDC (ter indicatieve titel)
Brandstofverbruik - in stadscyclus15,9 l/100km
Brandstofverbruik - buiten de stad8,6 l/100km
Brandstofverbruik - gecombineerd11,3 l/100km
CO2 uitstoot - gecombineerd257 g/km
EmissieklasseEuro 6d-ISC-FCM
NOx uitstoot0,01 g/km
 
Prijs
PDKvanaf EUR 236.893,80 incl. BTW
 
Porsche - Volgende stappen

Volgende stappen

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.

Brandstofverbruik en Uitstoot

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284,0 – 271,0
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km