718 Spyder RS
Vanaf 175.000,00 EUR incl. BTW *
368 kW/500 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,4 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
308 km/h
Top snelheid
Terug naar het begin
* Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.
718 Spyder RS
Modelvergelijk
 
Ongefilterd rijplezier. Boven open.
Pure GT-techniek in een onvoorwaardelijk open 2-zitter. Puristisch, ongefilterd, eerlijk. De 718 Spyder RS is een roadster met middenmotor, die compromissen in fracties van een seconde achter zich laat. Voor rijplezier met een krachtig geluid dat u direct kunt horen en voelen.

Getoonde auto met Weissach pakket en andere optionele uitrusting.

De nieuwe 718 Spyder is een terugkeer naar de oorsprong van het roadstergevoel - met een puristische en ongefilterde rijervaring die anders alleen voelbaar is op sportmotoren of in open racewagens.

718 Spyder RS Highlights.

Design.

Extra luchtinlaatkanalen, lamellen, verhoogde downforce: de 718 Spyder RS zorgt voor stormachtig enthousiasme - mede dankzij de typische middenmotor Flyline en de karakteristieke streamliners.

Lichte constructie.

Minder gewicht - meer dynamiek: de maatregelen voor een lichte constructie zoals bijvoorbeeld het gebruik van koolstofvezelversterkte kunststof (CFRP), zorgen voor een aanzienlijk gewichtsvoordeel. In het midden: de afneembare lichtgewicht kap.

Hoogtoerige atmosferische motor.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km

9.000 t/min, hoge wendbaarheid en een ongelooflijk geluid: de atmosferische hoogtoerige 4,0-liter-6-cilinder boxermotor is rechtstreeks afgeleid van de 911 GT3.

RS-onderstel.

Ontwikkeld voor circuits - afgestemd op bergpassen met veel bochten: het uiterst nauwkeurige chassis van de 718 Cayman GT4 RS is optimaal aangepast aan het totaalconcept van de 718 Spyder RS.

Interieur.

Aan de binnenkant is alles gericht op het wezenlijke: open rijplezier met sportief karakter - van het 718 RS-specifieke stuurwiel met 12-uurmarkering tot de 3 ronde instrumenten en de portierlussen.

Weissach-pakket.

Weissach. Geboorteplaats van de Porsche GT-voertuigen. Het Weissach-pakket onderstreept deze oorsprong met tal van kenmerken in zichtcarbon en het "Weissach RS"-logo als typische signatuur.

Chronograph 718 Spyder RS.

De ontwerpdetails van de Chronograph 718 Spyder RS zijn perfect afgestemd op zijn gemotoriseerde voorbeeld. Exclusief voor eigenaars van de 718 Spyder RS.

360° Ervaring.

Porsche - 360°ExteriorPorsche - 360°Exterior

De 718 Spyder RS in detail ontdekken.

Porsche - De 718 Spyder RS in detail ontdekken.
Aerodynamica en design
Meer informatie
Aerodynamica en design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lichtgewicht cabrioletkap.
De 718 Spyder RS is geen gesloten sportwagen waarmee u met de kap open kunt rijden – maar een open bochtenjager waarmee u met de kap dicht kunt rijden. De 2-delige handbediende lichte kap met 2 strak gespannen vinnen is geheel afneembaar en kan worden gebruikt als zonnescherm of als zonnescherm met weerschot . U kunt de kap ook thuis opbergen in plaats van in de opbergruimte. Dit bespaart ten opzichte van de 718 Spyder tot 15 kg. De kap is verkrijgbaar met rode of grijze biezen of helemaal zwart.
Porsche - Achterklep met streamliners.
Achterklep met streamliners.
Typisch voor een Porsche Spyder: de karakteristieke streamliners aan de achterkant zetten optisch de vorm van de zwarte rolbeugel door. Een onmiskenbare look die herinneringen oproept aan het silhouet van de ene of andere voorouder uit het verleden. Het bovenste deel van de behuizing van het verhoogde derde remlicht tussen de streamliners is gemaakt van zichtcarbon in combinatie met het Weissach-pakket - net als de afdekking van de rolbeugel.
Porsche - Extra zijdelingse luchtinlaatkanalen.
Extra zijdelingse luchtinlaatkanalen.
Achter de bestuurder en passagier, onder de vinnen van het dak, worden zwart gespoten procesluchtinlaten gebruikt. Het resultaat: verbeterde stuwdruk van de rijwind, die de motor via de airbox van extra lucht voorziet - en het voertuig een nog sportiever karakter geeft. In combinatie met het Weissach-pakket zijn de luchtinlaatkanalen gemaakt van zichtcarbon.
Porsche - Front.
Front.
De sterk gevormde spoilerrand aan de voorkant, met extra spoiler voor de wielkast, zorgt voor meer aerodynamische neerwaartse druk op de vooras. Het centrale luchtinlaatkanaal in het voorste gedeelte optimaliseert ook de aerodynamica en leidt de luchtstroom naar boven door de luchtuitlaatopening voor de voorklep.
Porsche - CFRP-spatborden inclusief lamellen.
CFRP-spatborden inclusief lamellen.
De bovenste openingen in het spatbord van koolstofvezelversterkte kunststof (CFRP), de zogenaamde lamellen en de nieuw ontworpen spoilerrand aan de voorkant met zijbladen optimaliseren de wielkastventilatie. Het resultaat: minder overdruk in de wielkast en dus meer downforce.
Porsche - NACA-luchtinlaatkanalen.
NACA-luchtinlaatkanalen.
Blijvend de tegenwind trotseren: de voorkap van bijzonder lichte, met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) in carrosseriekleur. De zwarte NACA-luchtinlaatkanalen verbeteren de remkoeling - en maken het voor iedereen duidelijk: deze Spyder draagt niet voor niets de afkorting RS. In combinatie met het Weissach-pakket onderstreept ook de frontkap in zichtcarbon – optioneel ook verkrijgbaar met gedeeltelijke lak – de autosportgenen.
Porsche - Vaste achterspoiler.
Vaste achterspoiler.
De vaste achterspoiler tussen de getinte achterlichten is groter dan bij de 718 Spyder en benadrukt zo nog nadrukkelijker het prestatiegerichte design. In zijn typische GT-vorm zorgt hij voor de aerodynamische balans van het voertuig – zelfs als het dak open is. In combinatie met het Weissach-pakket vormt de "loslaat"-rand, de zogenaamde Gurney Flap in zichtcarbon een bijzonder sportieve afwerking.
Porsche - Onderzijde achter met diffusor.
Onderzijde achter met diffusor.
Perfect gevormde supersportwagentechnologie: de zwarte onderzijde achter met diffusor inclusief vinnen versnelt de luchtstroom aan de onderkant van de achterkant en versterkt zo het zogenaamde Venturi-effect. De 718 Spyder RS zuigt zich als het ware aan de grond – voor extra downforce op de achteras.
Porsche - Sportuitlaatsysteem.
Sportuitlaatsysteem.
Het grote volume van het lichtgewicht roestvrijstalen sportuitlaatsysteem met einddemper en 2 afzonderlijke zwarte roestvrijstalen eindpijpen, vermindert de tegendruk van het uitlaatgas en laat bij elk geluid talloze endorfines vrijkomen. In combinatie met het Weissach-pakket zijn de uitlaatsierstukken van titanium gemaakt en doen ze denken aan het uiterlijk van de in 2018 nieuw gelanceerde Porsche 935.
Porsche - Wielen.
Wielen.
De 20-inch sportbanden van de 718 Spyder RS zijn gedimensioneerd voor prestaties - voor een groot contactoppervlak en grip¹. Inbegrepen: de bijzonder lichte 20 inch gesmede aluminium velgen, 718 Cayman GT4 RS, met 'RS'-logo op de centrale wielmoer. Voor nog meer gewichtsbesparing zijn in combinatie met het Weissach-pakket de 20-inch wielen van gesmeed magnesium, 718 Cayman GT4 RS, verkrijgbaar. Beide wielvarianten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals aluminium zijdeglans.

¹Door de kleinere profieldiepte bestaat er op een nat wegdek een grotere kans op aquaplaning.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Performance
Meer informatie
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Performance.
Performance.
Waarschijnlijk de meest opwindende combinatie van storm en drang om vooruit te gaan: onderstelelementen beproefd en getest op het circuit, GT4 RS-motor – de 718 Spyder RS brengt zijn ongetemde kracht compromisloos over op de weg. bocht voor bocht. Kippenvelmoment voor kippenvelmoment.
Porsche - Hoogtoerige atmosferische motor.
Hoogtoerige atmosferische motor.
718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
De GT4 RS-motor in een roadster: 368 kW (500 PS) bij 8.400 1/min, max. koppel 450 Nm bij 6.750 1/min. De 4,0-liter zescilinder boxermotor met hoog toerental en zuigermotor met max. 9.000 1/min is verreweg de krachtigste in de 718-modelserie.
Porsche - Motortechnologie uit de autosport.
Motortechnologie uit de autosport.
6 afzonderlijke smoorkleppen voeden de 6 cilinders optimaal met lucht voor een directe respons en een uitstekende dosering van de motor. Dankzij een centrale olietoevoer, gesmede zuigers en lichte drijfstangen van titanium is hij krachtig en robuust.
Porsche - Krachtoverbrenging.
Krachtoverbrenging.
De op prestaties gerichte Porsche versnellingsbak met dubbele koppeling en 7 versnellingen schakelt snel en vol emoties. Zelfs de 7e versnelling heeft een korte, sportieve overbrenging. Het mechanische sperdifferentieel zorgt voor een optimale krachtoverbrenging.
Porsche - Chassis met GT-technologie.
Chassis met GT-technologie.
Nauwkeurig rijgedrag op bochtige bergpassen: lichtgewicht veerpootassen, strakke veren en hulpveren zorgen in combinatie met specifieke wieldragers voor een goede grip en hoge stabiliteit. Kogelgewrichten maken een bijzonder nauwkeurige wielgeleiding mogelijk.

Porsche Active Suspension Management (PASM, –30 mm).

De elektronische verstelling van het schokdempersysteem regelt actief en continu de dempingskracht van ieder afzonderlijk wiel – afhankelijk van de toestand van het wegdek en de rijstijl. De PASM heeft 2 standen: sportief-comfortabel en sportief-strak.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM is een automatisch regelsysteem voor stabilisering in situaties waarin de rijdynamiek zijn grenzen bereikt. De systemen kunnen in 2 stappen volledig worden uitgeschakeld.

Porsche Torque Vectoring (PTV).

De PTV verbetert de rijdynamiek. Het geïntegreerde mechanische sperdifferentieel op de achteras, zorgt voor meer tractie en laterale dynamiek, evenals een aanzienlijk grotere rijstabiliteit bij het wisselen van lading in bochten en bij het wisselen van rijstrook.

Liftsysteem vooras.

30 mm klinkt misschien niet veel, maar maakt dankzij de grotere bodemvrijheid bij snelheden tot ongeveer 60 km/u het doorslaggevende verschil.

Porsche - Remmen.Porsche - Remmen.

Remmen.

Vertraging in RS-stijl.

Dankzij de 6 of 4 zuigers met vaste aluminium monobloc remklauwen (voor/achter) en rode remklauwen, grote grijs gietijzeren composiet remschijven en efficiënte remventilatie en -koeling vertraagt de 718 Spyder RS indrukwekkend snel.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

De optionele Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) zorgt voor hoge remprestaties en een constante remdruk. Het gewicht van de remschijven is ca. 50% lager dan gietijzeren remschijven van vergelijkbaar ontwerp en afmeting.

Volgend hoofdstuk
Weissach-pakket

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 RS (WLTP)*
13,0
l/100 km
295
g/km
718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Weissach-pakket
Meer informatie
Weissach-pakket
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - De naam spreekt voor zich.
De naam spreekt voor zich.
Weissach. De werkplek van onze monteurs. Geen wonder dus dat het optionele Weissach-pakket, speciaal ontwikkeld voor de 718 Spyder RS, zo heet. De signatuur in de vorm van het "Weissach RS"-logo is te vinden op de afdekking van de bekerhouder, als stiksel op de hoofdsteunen en in reliëf op de lichtgewicht kap.
Porsche - Exterieurelementen in zichtcarbon.
Exterieurelementen in zichtcarbon.
Het consistente gebruik van zichtcarbon verscherpt het ontwerp van de 718 Spyder RS nog meer - van de voorklep en de bovenste schalen van de buitenspiegels tot de zijbladen en procesluchtinlaten achter de bestuurder en passagier tot het bovenste deel van de behuizing voor het 3e remlicht. De afdekking op de rolbeugels en de aerodynamische achterrand, de zogenaamde Gurney-flap, op de achterspoiler - ook in zichtcarbon - ronden de consistente fijnafstelling dynamisch af.
Porsche - Kap met signatuur.
Kap met signatuur.
De 718 Spyder RS staat voor alles open - of het nu regent of te koud is, zelfs rijden met het dak open. De aanblik van het platte silhouet met het logo van het Weissach-pakket in reliëf op de lichtgewicht kap, is nog spannender dan het al was.
Porsche - Titanium uitlaatsierstuk.
Titanium uitlaatsierstuk.
De 2 aparte uitlaatpijpen produceren een geluid dat de mondhoeken omhoog duwt en diep onder de huid doordringt. De look van de uitlaatsierstukken van titanium is ontleend aan de limited edition 935 Motorsport van 2018, een eerbetoon aan de legendarische 935/78 Le Mans-raceauto.
Porsche - Wielen van gesmeed magnesium.
Wielen van gesmeed magnesium.
De 20 inch 718 Cayman GT4 RS magnesium gesmede wielen zijn verkrijgbaar in verschillende lakkleuren en besparen in totaal bijna 10 kg. Voor een pluspunt op het gebied van rijdynamiek dankzij de vermindering van de ongeveerde massa – en het tomeloze rijplezier op bergwegen met veel bochten. De centrale wielmoer met "RS"-logo vergroot de rijambities al beneden in het dal.
Porsche - Interieur met Weissach-predikaat.
Interieur met Weissach-predikaat.
In combinatie met het Weissach-pakket is ook het bovenste gedeelte van het dashboard bekleed met Race-Tex, dat zich op het circuit heeft bewezen en dat het uitgesproken puristische, sportieve interieur afrondt – en storende reflecties in de voorruit minimaliseert. Het gestikte logo van het Weissach-pakket op de hoofdsteunen en het embleem op de bekleding van het dashboard geven een duidelijke indicatie van de herkomst.
Volgend hoofdstuk
Interieur

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Interieur
Meer informatie
Interieur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - 718 RS sportstuurwiel.
718 RS sportstuurwiel.
Nauwkeurig rijgedrag begint bij de interface tussen de bestuurder en het voertuig: met het specifieke 718 RS sportstuurwiel inclusief de gele 12-uurmarkering. De zwarte schakelpaddles met gele markeringen zorgen voor scherpe, korte schakelbewegingen, net als in de autosport. De stuurwielkrans is uitgevoerd in Race-Tex. Een op het circuit beproefd microvezelmateriaal, dat voor een goede grip zorgt.
Porsche - Keuzehendel versnellingsbak met dubbele koppeling.
Keuzehendel versnellingsbak met dubbele koppeling.
Het GT-specifieke ontwerp van de keuzehendel voor de versnellingsbak met dubbele koppeling is visueel gebaseerd op een handmatige schakelhendel – met handbediening. Greepgedeelte en schakelschoen zijn uitgevoerd in Race-Tex, het schakelpatroon in racinggeel. De keuzehendel voor de versnellingsbak met dubbele koppeling is op dezelfde manier ontworpen als sequentiële transmissies in raceauto's. Dit betekent: duw de schakelhendel naar voren in de handbediening om terug te schakelen en trek hem naar achteren om op te schakelen.
Porsche - Race-Tex Interieur.
Race-Tex Interieur.
Het op het circuit geteste microvezelmateriaal Race-Tex biedt extra grip - bijvoorbeeld op de stuurwielkrans en het greepgedeelte van de keuzehendel voor de versnellingsbak met dubbele koppeling. De optionele interieuruitrustingen bieden een nog sportiever Race-Tex haptiek. De contrasterende kleuren arctic grey of, afhankelijk van de uitrusting, karmijnrood zetten sportieve, puristische accenten op o.a. de portierlussen, de sierstiksels of de geperforeerde Race-Tex stoelmiddenbaan.
Porsche - Sierlijsten in zichtcarbon.
Sierlijsten in zichtcarbon.
De sierpanelen in zichtcarbon (zijdeglans) – bijvoorbeeld op het dashboard en de middenconsole – benadrukken het puristische, sportieve karakter. In combinatie met het Weissach-pakket zet het embleem met het "Weissach RS"-logo een duidelijke signatuur op het sierpaneel van de bekerhouder. De dorpellijsten in zichtcarbon (zijdeglans) met "Spyder RS"-logo zorgen al bij het instappen voor het autosportgevoel.
Porsche - Volledige kuipstoelen.
Volledige kuipstoelen.
De volledige kuipstoelen van koolstofvezel in zichtcarbon met geïntegreerde thoraxairbag bieden een bijzonder goede zijdelingse steun bij minimaal gewicht. De stoelmiddenbaan is gemaakt van geperforeerd Race-Tex met een zwarte onderlaag in arctic grey of, afhankelijk van het interieur, in karmijnrood. Op de hoofdsteunen is het "Spyder RS"-logo gestikt, in combinatie met het Weissach-pakket het "Weissach RS"-logo. Naar keuze zijn de adaptieve sportstoelen Plus met 18-voudige verstelling verkrijgbaar.
Porsche - Lichtgewicht portierpanelen.
Lichtgewicht portierpanelen.
Elke gram telt op het circuit en in haarspeldbochten - voor nog meer prestaties en rijdynamiek. Een bijdrage aan het interieur: lichtgewicht portierpanelen, portierlussen zoals in de autosport en lichtgewicht opbergnetten in plaats van opbergvakken. We hebben onszelf echter een klein aardigheidje toegestaan: afhankelijk van de uitrusting zijn de portierlussen en contraststiksels in arctic grey of karmijnrood een extra blikvanger.
Volgend hoofdstuk
Sportmade

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Kippenvel. In het oor.
718 Spyder RS (WLTP)*
12,7
l/100 km
288
g/km
Beleef een symfonie met de titel "9.000 omwentelingen".

718 Spyder RS configureren.

Geselecteerd
718 Spyder RS
Porsche 718 Spyder RS
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km
Vanaf 175.000,00 EUR incl. BTW *
368 kW/500 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,4 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
308 km/h
Top snelheid
* Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.
718 Spyder RS
Vanaf 175.000,00 EUR incl. BTW *
Prijs
368 kW/500 PS
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,4 s
Acceleratie 0 - 100 km/u
308 km/h
Top snelheid
WLTP*
12,7
l/100 km
288
g/km

* Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.
Hoogte
1.252 mm
Breedte
1.822 mm
Lengte
4.418 mm
Wielbasis
2.482 mm

* Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.
Technische gegevens

Aantal cilinders 6
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Slagvolume 3 996 cm³
Vermogen (kW) 368 kW
Vermogen (pk) 500 PS
RPM-punt maximaal vermogen 8 400 1/min
Maximaal motortoerental 9 000 1/min
Maximaal koppel 450 Nm
Maximaal koppel toerentalpunt 6 750 1/min
Max. vermogen per liter (kW/l) 92,00 kW/l
Max. vermogen per liter (PK/l) 125,00 PS/l

Top snelheid 308 km/h
Acceleratie 0 - 100 km/u 3,4 s
Acceleratie 0 - 160 km/u 7,1 s
Acceleratie 0 - 200 km/u 10,9 s
Acceleratie in de versnelling (80-120 km/u) (50-75 mph) 1,9 s

Hellingshoek, stalen vering voor/achter 6,5 - 10,6 °
Hellingovergang stalen ophanging 10,3 °
Max. bodemvrijheid stalen ophanging 79 mm

Lengte 4 418 mm
Breedte 1 822 mm
Breedte (met spiegels) 1 994 mm
Hoogte 1 252 mm
Wielbasis 2 482 mm
Draaicirkel 11,4 m
Leeggewicht (DIN) 1 410 kg
Leeggewicht (EU) 1 485 kg
Toelaatbaar brutogewicht 1 755 kg
Maximale lading 345 kg

Volume bagageruimte, voor 125 l
Inhoud bagageruimte, achter V210-1 120 l

Brandstofverbruik stad 20,4 - 20,4 l/100 km
Brandstofverbruik voorstad 12,0 - 12,0 l/100 km
Brandstofverbruik buiten de stad 11,0 - 11,0 l/100 km
Brandstofverbruik snelweg 11,7 - 11,7 l/100 km
Brandstofverbruik gecombineerd 12,7 - 12,7 l/100 km
CO2-uitstoot laag (WLTP) 463 - 463 g/km
CO2-emissie medium (WLTP) 272 - 272 g/km
CO2-uitstoot hoog (WLTP) 250 - 250 g/km
CO2-uitstoot extra hoog (WLTP) 265 - 265 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 288 - 288 g/km

PDK Vanaf 175.000,00 EUR incl. BTW *

* Chronograph inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.

Configurator

Porsche Connect.
Met tal van diensten en de My Porsche-app is Porsche Connect uw slimme copiloot voor dagelijks gebruik.

Ontdek meer
Chronograph 718 Spyder RS.
De Chronograph 718 Spyder RS is uw perfecte metgezel voor ritten op wegen met veel bochten. Uw sportauto aan de pols.*

Meer weten

* Inbegrepen in de vermelde catalogusprijs, net zoals een indoor Weissach RS Design beschermhoes.
ROADS app.
Ontdek de spannendste routes ter wereld in één app en word onderdeel van de ROADS-community.

Meer weten
Porsche Motorsport.
Fabrieksteams en customer racing: stap in en ontdek meer.

Meer weten
Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Interesse.

Interesse.

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Center.

Meer informatie.