Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Traction Management (PTM) Macan Turbo

Porsche Macan Turbo - Porsche Traction Management (PTM)

Porsche Traction Management (PTM)

Mede verantwoordelijk voor de enorme rijdynamiek van de nieuwe Macan: de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM). Het systeem bestaat uit een elektronisch geregelde, kenveldgeregelde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR). De elektronisch geregelde lamellenkoppeling verdeelt de aandrijfkracht over de achteras en de vooras. De rijtoestand wordt continu bewaakt. Daardoor kan op verschillende rijsituaties precies en razendsnel worden gereageerd.

Sensoren bewaken onder meer voortdurend het toerental van de 4 wielen, de lengte- en dwarsversnelling van de auto en de stuurinslag. Als de achterwielen bijvoorbeeld tijdens het accelereren doorslippen, grijpt de lamellenkoppeling direct in en komt er meer aandrijfkracht op de voorwielen. Daarnaast voorkomt ASR het doorslippen van de wielen. In bochten wordt de aandrijfkracht op de voorwielen zo gedoseerd dat een optimale koersvastheid kan worden gegarandeerd.

Kortom, het PTM brengt de enorme sportiviteit van de Macan over op de weg. Hiermee voelt u achter het stuur wat een echte sportwagen zo anders maakt: tractie, rijveiligheid, een uitstekend instuurgedrag, een perfecte handling en natuurlijk de voor Porsche kenmerkende hoge dynamiek.