Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Remmen Boxster

Porsche - Remmen
Links: Standaardrem Boxster; Rechts: Standaardrem Boxster S

Remmen

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Performance komt tot uiting in uitstekende acceleratiecijfers. We denken hierbij aan de positieve en aan de negatieve acceleratie. Daarom stelt Porsche traditiegetrouw ook de norm voor vertraging en stabiliteit: het remvermogen is een veelvoud van het motorvermogen.

In de Boxster modellen worden aluminium monobloc remzadels met 4 zuigers toegepast. Deze constructie onderscheidt zich door een hoge vormstijfheid en een laag gewicht. Voor een uitzonderlijk snelle respons en een lichte bediening. Ook bij langdurige belasting. Het rembeluchtingssysteem met remluchtspoiler op de vooren achteras zorgt voor een optimale koeling van de remmen.

Ook de inwendig geventileerde remschijven houden rekening met de drang naar voren van de Boxster modellen: de diameter van de voorste remschijven bedraagt bij de Boxster S en Boxster GTS 330 mm en is daarmee 15 mm groter dan bij de Boxster. Achter bedraagt de diameter bij alle modellen 299 mm. Voor meer remvermogen bij natte wegomstandigheden zijn de remschijven geperforeerd.

Elektronische parkeerrem.

De elektronische parkeerrem, die handmatig in- en uit te schakelen is, ontgrendelt vanzelf bij het wegrijden met omgegespte veiligheidsgordel. Een Hold-functie is standaard. Dankzij de Hold-functie is het mogelijk om op een helling soepel weg te rijden.