Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Dynamische versnellingsbaksteunen Boxster S

Porsche - Dynamische versnellingsbaksteunen

Dynamische versnellingsbaksteunen

Verbruik/emissie* van de Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Eveneens onderdeel van het Sport Chrono Pakket: de dynamische versnellingsbaksteunen. Het elektronisch geregelde systeem beperkt de voelbare bewegingen en trillingen van de hele aandrijflijn – vooral die van de motor – tot een minimum.

En het combineert de voordelen van een starre versnellingsbakophanging met die van een zachte ophanging.

Een starre versnellingsbakophanging is in rijdynamisch opzicht ideaal, want deze zorgt voor uiterste precisie in het rijgedrag.

Een zachte versnellingsbakophanging daarentegen minimaliseert bewegingen en vibraties. Dat verhoogt het comfort op ongelijkmatig wegdek, maar gaat ten koste van de rijdynamiek.

De dynamische versnellingsbaksteunen passen hun karakteristiek aan de rijstijl en het wegdek aan. Daarvoor zorgen een vloeistof met magnetische eigenschappen en een elektrisch opgewekt magnetisch veld. Het resultaat: de stijfheid en de demping van de versnellingsbaksteunen passen zich aan de omstandigheden aan. Bij lastwisselingen en in snelle bochten wordt het rijgedrag merkbaar stabieler. En bij een rustige rijstijl neemt het rijcomfort toe dankzij een zachtere afstelling van de dynamische versnellingsbaksteunen.

Het resultaat: een onbedwingbare, sportieve performance in bochten – en een hoge mate van comfort.

Door op de SPORT of SPORT PLUS knop te drukken, schakelt u de dynamische versnellingsbaksteunen van Normaal naar Sport of Performance. De waarden van dwars- en langsversnelling worden, in combinatie met het tegen meerprijs leverbare PCM, op het kleurenscherm van de rechter klok weergegeven.